懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我上個月21/2黎m,黎左4,5日,之後係2/3開工,我想問下我最快幾時會驗到中唔中呢?係咪開工後12日就可以驗??(我一向都無用什麼d仔or其他),咁我而家有咩可以做呢?
謝謝~

大宅

用CLEARBLUE既話,最快可以在原本M前四日CHECK到。我當時在M前5日都驗到好淺色既線。不過,效果係因人而異,你可以試下。

複式洋房

原帖由 CoffeeCake 於 09-3-9 03:04 PM 發表
用CLEARBLUE既話,最快可以在原本M前四日CHECK到。我當時在M前5日都驗到好淺色既線。不過,效果係因人而異,你可以試下。

想請問clearblue可以係邊道買到架?價錢呢?
係咪好似棒棒咁用呢?
謝謝你喔^^

大宅

你21/2號來M, 2-3你就開工? 會唔會早小小? 你開工
幾次?
我知的是如果M是27-28日來一次果d, 係由M到果日開始計14日就係排egg日, 可以係M來第12日提前開工,因為精子可以你女性體內停1-2日的~
我都係咁中招的~~~~

原帖由 yojo 於 09-3-9 14:58 發表
我上個月21/2黎m,黎左4,5日,之後係2/3開工,我想問下我最快幾時會驗到中唔中呢?係咪開工後12日就可以驗??(我一向都無用什麼d仔or其他),咁我而家有咩可以做呢?
謝謝~ ...

複式洋房

原帖由 Piggyhui 於 09-3-9 03:21 PM 發表
你21/2號來M, 2-3你就開工? 會唔會早小小? 你開工
幾次?
我知的是如果M是27-28日來一次果d, 係由M到果日開始計14日就係排egg日, 可以係M來第12日提前開工,因為精子可以你女性體內停1-2日的~
我都係咁中招的~~~~

我開左一次工....
我唔識得點樣計排egg日,但係我次次m都係只會遲一兩日倒....
男人想生仔,就唔會唸會唔會太早....
我已經有一個女,我c6想生個仔,佢由開左工第二日開始就已經日日問我有無想嘔,有無唔舒服,有無覺得有左,我實在好大壓力,所以想知幾時可以驗到會有
我第一胎都係m無黎即日驗出,但係我而家就係想知道最快可以幾時驗得到...

...

複式洋房

我開左一次工....
我唔識得點樣計排egg日,但係我次次m都係只會遲一兩日倒....
我已經有一個女,我c6想生個仔,佢由開左工第二日開始就已經日日問我有無想嘔,有無唔舒服,有無覺得有左,我實在好大壓力,所以想知幾時可以驗到會有
我第一胎都係m無黎即日驗出,但係我而家就係想知道最快可以幾時驗得到...

大宅

你放鬆小小啦~~~
cleanblue真係可以提前幾日check囉, 不過好似準確率得50%, 仲要都成2佰幾蚊架, 我係萬零有見過, 其實得就等多幾日啦~~

原帖由 yojo 於 09-3-9 15:31 發表
我開左一次工....
我已經有一個女,我c6想生個仔,佢由開左工第二日開始就已經日日問我有無想嘔,有無唔舒服,有無覺得有 ...

大宅

排egg日你可以問下婦科,
例如我係27-28日來一次M, 我就係M開始數到第14日就係我的排egg日, 30-31日來M果d好似有好少分別者~~~正常都係第14日計
我開左一次工....
我已經有一個女,我c6想生個仔,佢由開左工第二日開始就已經日日問我有無想嘔,有無唔舒服,有無覺得有 ...

大宅

CLEARBLUE響萬靈屈臣X都有。有種包裝係兩支裝既,圍起上黎大概100一支。
如果係驗到有線,有既機會好大,但係你M前4-5日驗唔到有線亦唔化表你無。
我果陣5日前驗到一條好似鬼影既線,第二日再驗,已明顯深色左,咁就好大信心有左。
我當時都係DAY11開工(我CYCLE係準28日,理應DAY14-15先會中),都中,上一胎DAY18都中。所以,有時要睇你有無早左或遲左排卵。

原帖由 yojo 於 09-3-9 15:08 發表

想請問clearblue可以係邊道買到架?價錢呢?
係咪好似棒棒咁用呢?
謝謝你喔^^

男爵府

我諗你可以係"想生BB"個版問
有好多有經驗的SIS
同埋好多相關POST
我都係嗰度學識好多野

大宅

我開左一次工....

我都係睇"想生BB"果邊學計嫁! 好準..我都係開左一次工就bingo喇!

首頁

尾頁

跳至