嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

我係買有機的果汁, 貪佢營養高同健康d. 自己整我覺得較煩, 同埋香港好少有機水果. 8個月大可以飲, 蘋果汁, 梨汁. 橙汁最好1歲先飲.
:-) :-D ;-) :-P :lol: :-P ;-) :pint: :hammer: :idea:

別墅

我PM 你了. 你看看啦. 通常一樽果汁, 我會再加水溝淡d 給阿B飲. 咁又省錢, 又可以令佢習慣飲淡d.

原帖由 christyheihei 於 09-3-9 18:01 發表
咁你D有機果汁邊到有得買O架??
:-) :-D ;-) :-P :lol: :-P ;-) :pint: :hammer: :idea:

別墅

有機的是營養高d 同無農藥. 點解營養高d 係因為有機種植係要係沒有被污染同化學物破壞的土地種植, 由於土地養份高, 生長出來的食品營養係高d 的. 當然亦係無用化學農藥啦. 而且一定要有認証的. 我做左功課先給我阿B吃的.

原帖由 Kim08 於 09-3-11 09:37 發表
有機的果汁wont have higher營養!!! It is bascially free from unnecessary pesticides!

I strongly recommend home made. 出面買既 lost most of the fibers and vitamins cos they need to produce it in very ...

首頁

尾頁

跳至