自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想創業,不知概念是否可行,請給意見 !!

想開鋪幫人做佢自己獨一無二既牛仔褲, 可自帶設計 或用我設計師所設計的綉花或印花图案自由組合 !

基本衭型有3款可拺 (水桶 / 直脚 / 窄脚) ,洗水颜色大概有5-8种可揀 !

若然收費大概$1000-$2000(視乎所用的綉花或印花數量及大小而定) ,會有人願意做嗎 ? 就好似訂做西裝甘......

超級版主

超級版主

$1000-2000

負擔不起

超級版主

超級版主

牛仔褲唔同西裝

爛溶溶,穿晒窿

都唔怕

只要<型>

男爵府

我覺得做唔過囉 太貴喇

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

咁係不如係開網上商店啦.... 你呢樣應該屬於後生仔女鐘意的嘢.
租商場 cheap 個 D 都要幾千租, 材料錢, 仲有你自己車費 lunch 咁加加埋, 試左網上先睇下反應先至再開舖啦.....

大宅

一個字"貴"
現在人人銀根短缺, 買一條牛仔褲都要1000-2000, 好多人唔制GA

超級版主

超級版主

有2千蚊俾禾消費

禾會買鞋(好鞋行得耐唔會腳痛)

眼鏡(一日有16小時戴住)

衫褲真係唔會買咁貴

男爵府

sorry, 唔好意思,唔係話想打沉你,

不過如果我攞成 1xxx-2xxx, 我會去買條有brand name, 唔會去造
Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

男爵府

$1000-2000 不如買條名牌牛仔褲.

子爵府

價錢頗貴, 另不主張開鋪,因皮費太大了. 你不如網上做啦!!

原帖由 lausiubo 於 09-3-9 15:10 發表

想開鋪幫人做佢自己獨一無二既牛仔褲, 可自帶設計 或用我設計師所設計的綉花或印花图案自由組合 !

基本衭型有3款可拺 (水桶 / 直脚 / 窄脚) ,洗水颜色大概有5-8种可揀 !

若 ...

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你說得完全對
原帖由 G-Ma 於 09-3-9 15:36 發表
$1000-2000 不如買條名牌牛仔褲.
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

子爵府

好媽媽勳章

yes,同埋而家d牛王都好玩野,又叫做有裨子.
若果tailor made位設計師係出名,就算二三千都有人肯俾.
定價五六百都有人做既,價錢相宜又叫唔撞款

原帖由 山SANDRA渣 於 09-3-9 15:35 發表
sorry, 唔好意思,唔係話想打沉你,

不過如果我攞成 1xxx-2xxx, 我會去買條有brand name, 唔會去造
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我覺得樓主不如試下人地攞褲比你加車花或者貼珠仔個 D 百幾至幾百都 OK.... 如果係訂做成條褲人地不如去深圳做仲平.

子爵府

每個綉花/印花都要起綉花帶/印花網
1條帶/1個網都要幾百蚊喎

原帖由 lausiubo 於 09-3-9 15:10 發表

若 ...
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

男爵府

醒目開學勳章

我唔會買..5佰都要考慮下..

男爵府

$1000-$2000我會去買幾條Levis替換

男爵府

原帖由 焯楠仔 於 09-3-9 16:06 發表
$1000-$2000我會去買幾條Levis替換

無錯~比我都會買levis比老公 , (因為老公仲可以著到1-2年添), 我自己買果D牛仔褲都係一百幾拾蚊(已經好靚) , 而且而家咁既環境有邊個會咁捨得淨係買1條褲用1000-2000?

幾多人都諗緊點樣慳....樓主不如諗過第2樣啦...

大宅

我唔會買lu, 太貴. 平一半就或者考慮吓.

複式洋房

多謝咁多位指教...

咁若然散貨場賣20元一件T-shirt,

有冇可能呢?

禁止發言

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至