婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 幸福黃太太 於 09-3-11 16:18 發表
如果我99好似你個99咁, 我一定唔俾佢掂我個BB, 之前佢試過冇帶MASK抱我BB (99有D咳) 我即刻罰佢一 個星期冇得見BB (我哋同住一間屋, 不過我唔俾佢冇啦啦入我房, 佢哋想睇BB要等我食完飯先帶出去客廳睇) ...

你好利害﹐我BB就0五肯係我地食飯時留在房。但食親飯﹐只要BB air一聲﹐99就過去。都叫左她由等BB叫幾聲﹐她都0五聽﹐有時仲羅埋碗飯坐係BB隔離食﹐62有樣學樣有時都會0甘做。但當99見到620甘做她又會同62講叫62返埋來食飯0五好理BB。到62返埋來﹐BB又叫99自己又走過去。有是BB無扭計6299都會羅住碗飯走去同BB講我地食緊飯哦﹐你食0五食呀。久而久之﹐我BB餐餐飯都係度嘈。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

原帖由 little小寶 於 09-3-11 17:25 發表

你好利害﹐我BB就0五肯係我地食飯時留在房。但食親飯﹐只要BB air一聲﹐99就過去。都叫左她由等BB叫幾聲﹐她都0五聽﹐有時仲羅埋碗飯坐係BB隔離食﹐62有樣學樣有時都會0甘做。但當99見到620甘做她又會同62講叫62返埋來食飯0五 ...

哈哈..乜咁似我6299既...
佢地總之聽到bb有小小不滿既聲音發出...就會仆到去抱起個bb.....
唔好話食飯..佢地食親乜都話要比bb食....叫左佢唔好..佢又唔聽....

男爵府

咁都得~~~
可能我惡啦
我唔係同6299一齊住
不過就成日一齊dinner
有次同佢地dinner, 向酒樓
我個仔扭計, 我62想抱佢出去睇魚
我話唔得, 亞仔都未食完飯, 等佢食左先, 一係就唔好食
佢就死死地氣咁坐返埋位

原帖由 little小寶 於 09-3-11 17:25 發表

你好利害﹐我BB就0五肯係我地食飯時留在房。但食親飯﹐只要BB air一聲﹐99就過去。都叫左她由等BB叫幾聲﹐她都0五聽﹐有時仲羅埋碗飯坐係BB隔離食﹐62有樣學樣有時都會0甘做。但當99見到620甘做她又會同62講叫62返埋來食飯0五 ...

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

原帖由 chaklongma 於 09-3-11 17:55 發表
咁都得~~~
可能我惡啦
我唔係同6299一齊住
不過就成日一齊dinner
有次同佢地dinner, 向酒樓
我個仔扭計, 我62想抱佢出去睇魚
我話唔得, 亞仔都未食完飯, 等佢食左先, 一係就唔好食
佢就死死地氣咁坐返埋位

...

我都曾經試過好似你咁....出聲叫佢地唔好理扭緊計既呀女....不過換黎既係我比人鬧返轉頭....

珍珠宮

我99以前做節煮左一大堆送食幾嗒就唔食, 話自己飽啦飽啦,抱個b埋黎飯檯玩,呢d情況我就立即爬晒d飯,停手黑面望住佢.
佢見多幾次就知咩事(佢好醒目),對上果次食開年飯佢就專心食飯,由得個b0係度自己玩, 同埋我買左張bb搖椅放0係佢度,等bb可以自己坐見到我地,又唔駛咁依賴我地抱住.

別墅

原帖由 咖央 於 09-3-12 12:23 發表
我99以前做節煮左一大堆送食幾嗒就唔食, 話自己飽啦飽啦,抱個b埋黎飯檯玩,呢d情況我就立即爬晒d飯,停手黑面望住佢.
佢見多幾次就知咩事(佢好醒目),對上果次食開年飯佢就專心食飯,由得個b0係度自己玩, 同埋我買左張bb ...

嘿嘿﹐ 你99好似我99﹐她餐餐晚飯都好似斗快食比賽0甘﹐飲碗湯食條菜﹐有時食兩湯匙飯就話飽喇﹐ 一只箭去抱阿B(even BB 無扭計)﹐又係抱個b埋黎飯檯玩(我好0五鐘意﹐ 阿B仲0甘細)﹐見阿B係0甘望住我(通常我都仲食緊)﹐一係就抱開﹐ 一係抱入她房她自己同阿B玩

伯爵府

原帖由 咖央 於 09-3-12 12:23 發表
佢見多幾次就知咩事(佢好醒目),對上果次食開年飯佢就專心食飯,由得個b0係度自己玩, 同埋我買左張bb ...

我99又係咁架woo~~~初初就係我食快d...我自己湊返個女...後尾佢見次次我都食咁快..6299又學我....湯都未飲就話bb要佢抱woo~~
我都係放bb係chair度架...bb其實好乖自己玩...係佢地成日話bb見到佢地要佢地抱.....

珍珠宮

原帖由 little小寶 於 09-3-12 14:59 發表

嘿嘿﹐ 你99好似我99﹐她餐餐晚飯都好似斗快食比賽0甘﹐飲碗湯食條菜﹐有時食兩湯匙飯就話飽喇﹐ 一只箭去抱阿B(even BB 無扭計)﹐又係抱個b埋黎飯檯玩(我好0五鐘意﹐ 阿B仲0甘細)﹐見阿B係0甘望住我(通常我都仲食緊)﹐一係就抱開﹐ 一 ...

我而家擔心緊bb大個少少要開始食飯仔食粥仔, 到時又唔知99會唔會抱住黎餵食, 唔想佢抱住黎餵呀, 佢屋企無high chair. 佢屋企都幾細

伯爵府

原帖由 咖央 於 09-3-12 15:49 發表

我而家擔心緊bb大個少少要開始食飯仔食粥仔, 到時又唔知99會唔會抱住黎餵食, 唔想佢抱住黎餵呀, 佢屋企無high chair. 佢屋企都幾細

哈...我99就係咁樣餵...比我鬧到佢七彩...
跟住佢話你個女扭計我咪抱住佢餵lor...
我真係鬧佢..我話你咁樣..係咪20歲佢都要你抱住佢食飯呀...
佢即時大發脾氣...放返呀女落high chair...重話佢唔肯食咪由佢唔好食lor~~~
咁我就接手餵...呀女乖乖坐係high chair食晒.....自此之後佢唔再餵bb食糊仔 / 粥仔...只係爭餵奶..因為餵奶可以抱呀麻...哈哈...

大宅

如果係我,我實話佢,我不嬲都唔准工人抱住bb入廚房,
廚房咁危險,又油利,佢白痴傢,有火又有利器,八掛d嚟講,對bb健康都唔好啦,有咩衫長褲短我實賴佢.

伯爵府

原帖由 beepaul2007 於 09-3-12 17:30 發表
如果係我,我實話佢,我不嬲都唔准工人抱住bb入廚房,
廚房咁危險,又油利,佢白痴傢,有火又有利器,八掛d嚟講,對bb健康都唔好啦,有咩衫長褲短我實賴佢.

唉..佢聽先得架...
佢真係可以扮聽唔到架woo~
or 佢聽左都唔會理...

男爵府

原帖由 咖央 於 09-3-12 15:49 發表

唔使一定買high chair
toyr'us有d bb櫈係"幫"向大人上面
方面易收藏, 我屋企都係用呢種
平過high chair 好多 tim

首頁

尾頁

跳至