親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

一家四口預即日來回,住喺札幌市中心, 上網見呢個滑雪場好近, 有好多初階滑雪道,而且好似唔貴, 請問有無BK媽去過? OK嗎?會唔會好多人? THX

伯爵府

milky_red 發表於 18-2-8 14:45
一家四口預即日來回,住喺札幌市中心, 上網見呢個滑雪場好近, 有好多初階滑雪道,而且好似唔貴, 請問有無BK媽 ...

這裡只是一個冬天改裝成一家大細玩雪的公園, 不是正式的滑雪場, 所以不會有很多條雪道可以選擇, 只有一個FAMILY SLOPE的區域可以玩落山滑雪. 這個區斜度不大, 好像是7度, 所以很適合未玩過或初學者, 而且價錢便宜, 滑雪裝備加吊椅一日套票大人只要3600YEN, 小朋友2400YEN.

這個公園另外主打200米北海道最長的橡皮圈滑梯, 雖然滑梯很長, 但斜度不是很大, 所以很小的小朋友也適合玩, 上山有機器幫手拉橡皮圈, 不用費力, 而且還是完全免費, 所以這個不可不玩.

我是上星期日去, 全個公園大約有幾百人玩, 不算太多人玩也不算太冷清, 橡皮圈滑梯只需排10-15分鐘就玩到一次.

另外這個公園還可以玩雪兜(免費), 步行雪鞋(免費)和平地滑雪(800YEN)等. 冬天入場免費.

伯爵府

jcctiu 發表於 18-2-10 10:31
這裡只是一個冬天改裝成一家大細玩雪的公園, 不是正式的滑雪場, 所以不會有很多條雪道可以選擇, 只有一個F ...

北海道最長的橡皮圈滑梯 !2017cny 去過好好玩!又免費!

wcpcelia    發表於 18-2-10 17:24

伯爵府

milky_red 發表於 18-2-8 14:45
一家四口預即日來回,住喺札幌市中心, 上網見呢個滑雪場好近, 有好多初階滑雪道,而且好似唔貴, 請問有無BK媽 ...
在市中心先搭地鐵南北線到南邊尾站真駒內站, 逢45分便有巴士去公園, 最好早10-15分鐘去到, 否則未必有位坐, 公園面積很大, 所以有三個巴士站, 記住要在最後那個公園東口站才下車. 地鐵加巴士車程約一小時.

子爵府

jcctiu 發表於 18-2-10 10:55
在市中心先搭地鐵南北線到南邊尾站真駒內站, 逢45分便有巴士去公園, 最好早10-15分鐘去到, 否則未必有位坐, ...

水晶宮

這裡只是一個冬天改裝成一家大細玩雪的公園, 不是正式的滑雪場, 所以不會有很多條雪道可以選擇, 只有一個F ...

資料好詳盡,唔該哂(emoji)(emoji)

水晶宮

jcctiu 發表於 18-2-10 10:55
在市中心先搭地鐵南北線到南邊尾站真駒內站, 逢45分便有巴士去公園, 最好早10-15分鐘去到, 否則未必有位坐, ...

Thx

水晶宮

claudialuk2011 發表於 18-2-10 10:37
北海道最長的橡皮圈滑梯 !2017cny 去過好好玩!又免費!

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

真係好好玩

大宅

回覆樓主

大人細路都啱玩,我都玩到唔想走

首頁

尾頁

跳至