跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb用嘅水可帶上機,不過過x-ray時會要求你打開比佢嗅吓.
我會帶埋尿墊(唔怕弄污酒店張床)同枕頭被仔(阿仔最愛自己張被).
我之前喺當地超市買corn flakes,bb餅,乳酪,芝士,生果比bb做snacks.亦試過買旦同vegi返酒店烚比bb食.咁就又fresh又唔怕唔均衡.當然,如你阿b可以跟大人食嘢就唔使咁煩啦.
奶粉尿片消毒紙我就帶定1-2日用量,去到即入貨(平好多啊).
日本有間超市叫sapporo drug,超大,好多地方都有,幾乎上述食同用嘅都有晒.你可check吓你酒店附近有無.
醫生開嘅平安藥同保暖衣物必備.
最後,記得帶定個吉袋or唿去幫bb入貨及小心回程時超磅.
have a nice trip!

複式洋房

sorry,睇錯tim.東京無sapporo drug.
sunshine city prince hotel 對面馬路有間24小時超市seiyu.如你酒店在附近都好方便補給.

原帖由 carben 於 09-3-15 01:02 發表
bb用嘅水可帶上機,不過過x-ray時會要求你打開比佢嗅吓.
我會帶埋尿墊(唔怕弄污酒店張床)同枕頭被仔(阿仔最愛自己張被).
我之前喺當地超市買corn flakes,bb餅,乳酪,芝士,生果比bb做snacks.亦試過買旦同vegi返酒店烚比 ...

首頁

尾頁

跳至