自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁即係點, 講到個女平時咁衰, 懶偉大...

侯爵府

原帖由 mat媽 於 09-3-10 14:51 發表
"只要女兒給我一個吻,我已心甘命抵,永不言悔。"

睇最尾果句.

我夠知, 佢不斷話個女衰然後讚自己!

侯爵府

原帖由 ntefamily 於 09-3-10 14:57 發表

我有共鳴, 我都覺得我仔幾曳, 我都為佢付出好多, 勞心勞力

共鳴相信十個bk媽咪十個都有, 但小朋友曳責任唔係喺佢地度, 父母嘅付出亦係應份, 邊個叫我地生佢地出黎..

侯爵府

原帖由 carriechan 於 09-3-10 15:04 發表
佢唔係話自己個女衰, 只不過想道出現今做媽媽不容易, 一天勞勞碌碌的生活罷了....
看完這篇文章, 我都十分有同感, 仲剪下來給老公看添....

那妳會俾埋小朋友睇嗎?

侯爵府

原帖由 迷你豬 於 09-3-10 17:00 發表
我覺得作者唔係認叻, 亦唔係抱怨喎....
每個媽咪生小孩, 必定預左會好辛苦,
佢都係籍3 8呢個日子呻下啫.....

其實我幾like睇潘麗瓊~幸福摩天輪呢個專欄ka, 好真, 好生活化, 好有共鳴!!!
:excit ...

好真, 好生活化, 好有共鳴我唔否定, 但回想或許我亦說得過份了!

侯爵府

原帖由 a1234 於 09-3-10 17:33 發表

睇你回應 14個月識行個 topic,&這個 topic, 想問你係咪未有小朋友??

有, 13個月! 妳覺得我諗野有問題嗎?

侯爵府

原帖由 a1234 於 09-3-10 17:44 發表

覺得有少少怪, 都ok既.

好似話唔好係街行咁.如果出親街你都抱住佢,到時你想佢行都好難.

如果怕菌,係咪你唔帶佢出街會好d?

因為醫生同我講, 咁細個嘅小朋友就好似吸塵機, 重要係冇得換袋果隻, 盡可能唔好咁早俾佢喺街度落地! 當然, 如果好似有媽咪講公園咁就冇問題啦! 因為樓主話喺街度行, 我第一下就諗到好DIRTY, 先有咁嘅回應!

首頁

尾頁

跳至