自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

唔好太激氣,男仔係咁,我個咪又係著嚟著去都係個幾件,叫佢買衫件件都話唔啱,但大大吓識到女朋友就姿整喇,依家自己成日去睇衫,單親更加唔可以同佢企硬,因為冇咗個人做中間調停,好易傷到太盡,放鬆啲就可以,加油!

侯爵府

fanny2014 發表於 18-2-17 13:32
個個星期返啊公到,啊衣,姨,舅父,舅母,表弟表妹一齊返,個個星期都見,平時我吾理佢点着,但今日着新 ...

自己人
唔好介意
呢個歲數男仔
未係好介意個外表
到佢想識女仔
到時佢會貪靚過你

新年唔好嬲

伯爵府

回覆樓主

我果2個,會提前一晚提佢,例如新年唔好全身黑衫黑褲咁有型,初一唔好過中午同我拜年甚至點樣氹daddy開心,如果佢地有自己想法或活動就會同我講睇下點配合,唔出聲就當知道,一般佢地都會順我意,如果換晒衫才叫佢換,我都覺得煩,試下提前出通告呢招,幾work架尤其再大D,朋友活動多左,長輩生日飯,大project聚餐,我都會一早同佢講,叫佢唔好約人,佢哋都會乖乖配合,反而我大佬果2個就成日唔見人,我阿嫂就成日席上發皮4話佢2個唔尊重老人家,大家都年輕過,只要多D代入他們的角度想一下就可以解決問題

珍珠宮

開心吸收勳章

fanny2014 發表於 18-2-17 13:20
13歲仔,就剛剛要出門口,就吵起架來。內容係,呢幾日已經機不離手,比我成日哦,今日晏啲约左表弟,表妹去 ...

踩單車吾好著新鞋喇,花晒架

違規內容

水晶宮

個個星期返啊公到,啊衣,姨,舅父,舅母,表弟表妹一齊返,個個星期都見,平時我吾理佢点着,但今日着新 ...

我都同仔開左年、不過你放心啦、13歲仲肯跟大人去拜年好乖了、仲有有冇錢點止睇一件衫呢

珍珠宮

回覆樓主

好多男仔係架,我仔都係,佢地著開就唔鐘意換,佢直頭係果啲一有新衫人地一定知,因為次次著都係同一套衫,我都買佐新衫,佢都冇著,我由得佢費時勞氣.

但嘈你就一定係佢唔啱,點都好唔可以嘈亞媽. 亞媽一向都係煩既生物,佢應該一早知我都係好煩架,亞媽係咁架喇.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

男爵府

回覆樓主:

踩單車的確唔岩新鞋
既然佢自己都講明唔介意別人既目光
我覺得唔好迫佢
或者你可以帶埋套新衫新鞋出去
等佢踩完再哄下佢
話新衫新鞋好靚
不如我地換左佢 新年著新野
如果佢都真係唔願意就算了
有時未必佢真係唔想著
可能係唔捨得著

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我女8歲已經有自己嗰套,點哦都冇用!踩單車著舊鞋由佢,著住新鞋驚污糟!

侯爵府

回覆樓主

踩車新鞋點小心都花皮補唔番、褲又會有油漬洗唔甩。

伯爵府

邊個話新年一定要著新衫架,大家開開心心聚埋一齊就得架啦,表面野真係咁重要咩

珍珠宮

13歲仔,就剛剛要出門口,就吵起架來。內容係,呢幾日已經機不離手,比我成日哦,今日晏啲约左表弟,表妹去 ...

大家已經動了情緒,今煮d好嘢大家食吧!
(仔動咁大情緒係他唔啱,但你也不要為著衫同他嘈。我成日同人說仔青春期,我管不了,由他吧!人地會明白㗎喇!)

公爵府

回覆樓主

其實拜年前去踩單車就預咗烏wear 㗎喇。
但你仔爆得咁緊要就真係過份咗。
停低咗過咗啖氣去拜年就忘記咗佢啦。

男爵府

回覆樓主:

睇完咁多位jm覆,可能我真係比較執着,因為今日踩車完之後直接去拜年,所以想佢着新野,算啦,佢吾鐘意着新野有佢。度氣落左,我問佢重去不去踩車,佢話想去,跟住我就話我冷靜完,都覺得你有選擇權着乜,係我太執着,但你鬧我啲態度都吾啱,跟住佢講對吾住。跟住我地趕出門口。祝大家新年快樂。

子爵府

回覆樓主:

媽媽,放鬆D喇

百無禁忌,新正頭何必傷和氣
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

男爵府

好少事,可帶對新鞋去,踩完單車換,唔好勞氣

男爵府

熱血勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

由佢啦,祇要佢鐘意覺得冇问題就可以。最好買衫帶佢去比佢買鐘意既佢就會着,我仔(15歲)就係咁

伯爵府

回覆樓主

老實我覺得你仔冇錯,你比人感覺真係好煩。。。。

公爵府

fanny2014 發表於 18-2-17 15:00
睇完咁多位jm覆,可能我真係比較執着,因為今日踩車完之後直接去拜年,所以想佢着新野,算啦,佢吾鐘意着新 ...

Happy ending
齊歡唱~同慶賀~

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇完咁多位jm覆,可能我真係比較執着,因為今日踩車完之後直接去拜年,所以想佢着新野,算啦,佢吾鐘意着新 ...

公爵府

咁就好啦!兩母子開開心心啦!

首頁

尾頁

跳至