跳至

首頁

尾頁

大宅

呀 b 呢幾日唔知點解, 晚晚訓之前都勁喊, 有時好似係唔肯訓咁, 但其實眼訓到暈, 合埋眼係咁喊, 喊成個鐘到大半個鐘好 tired 好 tired 先停.

又唔知佢係咪肚痛喎... 又唔知係咪發夢...攪到鬼死咁夜先訓...唉...有冇人知點解呀??? or 你地呀 b 有冇咁呀!???

別墅

我個仔都係好夜都唔肯瞓, 夜晚瞓瞓下又喊...
不過睇過的書, 話6個月後既bb會夜哭, 無原因的.....

原帖由 mgc 於 09-3-11 03:24 發表
呀 b 呢幾日唔知點解, 晚晚訓之前都勁喊, 有時好似係唔肯訓咁, 但其實眼訓到暈, 合埋眼係咁喊, 喊成個鐘到大半個鐘好 tired 好 tired 先停.

又唔知佢係咪肚痛喎... 又唔知係咪發夢...攪到鬼死咁夜先訓...唉...有冇 ...

民房

我個女都己經咁樣持續左一排啦, 之前都唔係咁架, 係近排先至係咁, 我都唔知點解, 不過人地話大大下又會好啲番.

大宅

我個囡都好似你地小B咁成日臨訓前都要扭一段時間到訓到半夜又無啦啦企起身係度喊搞到近排爸爸無曬精神之前都可以自已玩一陣就訓而家要摸住佢頭仔先至肯訓真係無曬佢辦法

子爵府

我個囡都係咁呀!點解呢, 唔通8個月的BB係咁的.

別墅

我個女都係成日臨訓前要扭一段時間到訓....到半夜又無啦啦企起身係度喊..... 一晚喊幾次...搞到近排爸爸冇精神...俾咗保嬰丹佢食都係咁...

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我個女都係, 明明係超級眼訓, 飲完最後一支奶就訓左, 但一落床, 就醒左, 要扭成半個鐘先訓...
呢幾晚一到4-5點就喊, 不過, 係合理眼仔, 係床到左扭右扭, 要拍佢心口仔暗一陣先訓. 點解會咁呢?

原帖由 松鼠隊長 於 09-4-8 12:49 發表
我個女都係成日臨訓前要扭一段時間到訓....到半夜又無啦啦企起身係度喊..... 一晚喊幾次...搞到近排爸爸冇精神...俾咗保嬰丹佢食都係咁...

大宅

我個囡囡都係每晚臨瞓前勁扭,之後到3:30am就嘈,直到7:00am才再熟睡,可憐佢呀媽我仲要起身返工,晚晚都無得瞓!

原帖由 a-j 於 09-4-8 13:45 發表
我個女都係, 明明係超級眼訓, 飲完最後一支奶就訓左, 但一落床, 就醒左, 要扭成半個鐘先訓...
呢幾晚一到4-5點就喊, 不過, 係合理眼仔, 係床到左扭右扭, 要拍佢心口仔暗一陣先訓. 點解會咁呢?

...

別墅

我仲以為係我亞b先係咁,原來大家都係...近排亞b飲完最後支奶訓唔夠1個鐘就喊醒,一晚醒幾次,每次都係訓唔夠1個鐘就係咁,已經有比佢食珍珠末都冇用,以前淨係比個奶咀佢自己就會訓番,而家又抱又行又輕拍心口都係合埋眼訓...最後我媽咪都出動埋抱佢都係咁...最慘係屋企其他人都嘈醒埋(因為bb同婆婆住,我成日都番去訓)...屋企有人提議同佢睇下醫生,諗緊有冇需要...唉...點解會愈黎愈難湊架,唔係愈大愈好架咩!?

首頁

尾頁

跳至