自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一個男人,一世人就比老婆控制曬所有財政,一個月比返剛剛夠返工所需嘅錢

退休後冇錢比老婆仲慘,每日得返十幾蚊...退休後好快仲byebye埋

但佢老婆響老公byebye左之後,拎埋d遺產去長途旅行

仲熱心分享佢嘅御夫術
好恐怖

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

我認識一個個案同你一樣,不過未死,而老婆係拎啲錢買名牌俾自己,個男人每日嘅生活都好刻苦,好似小學生每日拿零用錢。

熱狗媽    發表於 18-2-20 11:26

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

一家唔知一家事,係佢自己唔反抗啫!

我身邊有親人娶咗個細十幾廿年嘅老婆,又係比老婆管住哂啲錢,大部份啲錢都寄番哂大陸,5X個女先出世無耐,仲有兩個仔,最大個個好似得8歲。。。

外人睇佢好似好慘,靠勞力搵食,捱到殘哂,但係佢可能好enjoy

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

呢個係好多BK 覺得理所當然既事/最理想既老公
尤其是越無錢果d越覺得個老公除左食同返工搭車就一蚊都唔洗,上交所有收入

珍珠宮

BK Milk勳章

good_pig 發表於 18-2-20 08:14
一個男人,一世人就比老婆控制曬所有財政,一個月比返剛剛夠返工所需嘅錢

退休後冇錢比老婆仲慘,每日得返 ...

睇吓個老婆係咪真心照顧屋企嘅,唔係掛住自己玩樂

wcpcelia    發表於 18-2-20 18:02

伯爵府

回覆樓主

有親戚都係,老婆話事,家務,買餸煮飯一律老公做,退休後同仔住,仲都服侍埋新抱,兩個女人冇返工,佢要揍孫返學放學,煑餸唔啱口味,兩個女人唔食,即刻煑過,聽到都覺得慘,但佢自己攞嚟!

公爵府

回覆樓主

一個願打一個願挨。

都聽過唔少case d 男人搵錢 d女人駛錢 唔貴唔買。男既搵到錢既 但要供樓養車養老婆子女就覺得有壓力囉⋯⋯

有時都覺得果d女人幾幸福

珍珠宮

佢認為真係有人欣賞佢夠“精明”呀?!
還是成為飯局話題?

我覺得佢做“老婆”都好苦命,成世湊人地個仔嘅“補母”等標會而矣,禦咩夫

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mmmo 發表於 18-2-20 08:21
我認識一個個案同你一樣,不過未死,而老婆係拎啲錢買名牌俾自己,個男人每日嘅生活都好刻苦,好似小學生每 ...

到底呢d係邊門派御夫術

寶石宮

stkyo 發表於 18-2-20 08:29
一家唔知一家事,係佢自己唔反抗啫!

我身邊有親人娶咗個細十幾廿年嘅老婆,又係比老婆管住哂啲錢,大部份 ...

好enjoy應該唔會咁快死

珍珠宮

回覆樓主

我都有個親戚正正係咁
男方冇絲毫怨言,仲好開心有老婆管數
而重點係佢老婆只管錢
冇返工又唔打理屋企
請左兩個工人
我地一直估男方係兵仔變將軍
因為佢地外表條件都差幾遠

寶石宮

wannabe118 發表於 18-2-20 08:43
一個願打一個願挨。

都聽過唔少case d 男人搵錢 d女人駛錢 唔貴唔買。男既搵到錢既 但要供樓養車養老婆子 ...

問心做唔出...我唔要黑奴呀

寶石宮

yurijm 發表於 18-2-20 08:58
我都有個親戚正正係咁
男方冇絲毫怨言,仲好開心有老婆管數
而重點係佢老婆只管錢

如果佢冇錢返屋企,仲將軍乜嘢

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

呢個case 又極端左d

水晶宮

回覆樓主:

奴隸丈夫

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

good_pig 發表於 18-2-20 08:57
好enjoy應該唔會咁快死

長唔長命天注定,我朋友媽媽健康生活已退休,兒孫滿堂,得閒弄孫為樂,早兩年癌病過世,走個日仲要係聖誕節

寶石宮

stkyo 發表於 18-2-20 09:06
長唔長命天注定,我朋友媽媽健康生活已退休,兒孫滿堂,得閒弄孫為樂,早兩年癌病過世,走個日仲要係聖誕 ...

case老公開唔開心就唔知,佢老婆好開心就真

寶石宮

brindlewin 發表於 18-2-20 08:51

佢咁開心share, 講出黎都唔樣衰

問心佢真心愛佢老公嗎?

禁止訪問

回覆樓主:

首頁
12345...8

尾頁

跳至