婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

昨日去左99度吃飯,99係親戚面前抱起我細女(10個月),同細女講點解你唔係仔,係仔就唔駛再追啦,快點帶個細佬返來

係咁係男家親戚面前話過多2年再生個細佬返來

我心諗你都痴根,香港生3個點訓,唔通學佢咁比個仔訓房,2個女訓廳咩

根住又係咁係男家親戚面前話我冇用,次次去親佢果度都要個老公同佢一齊去,話我自己一個唔可以帶2個小朋友來

我心諗唔同你個仔一齊過來自己過來做乜,同你又原全溝通唔到,想見2個孫女咪自己過來囉

純呻

男爵府

wcm991101 發表於 18-2-20 12:51
昨日去左99度吃飯,99係親戚面前抱起我細女(10個月),同細女講點解你唔係仔,係仔就唔駛再追啦,快點帶個細 ...
奶奶咁講好衰。你唔開心之餘,其實對你兩個女都唔好,會覺得係咪自己唔好,係唔係次貨。同你老公講,叫佢唔好再同女講呢d野。

子爵府

回覆樓主:

佢自己生飽佢!六十歲都有人生㗎,求人不如求己啦呀奶奶!至於人哋生唔生真係關你叉事,對住個孫女咁講嘢,以後唔好怪佢唔親你唔孝順你呀!話時話你自己都係女嚟㗎你忘記咗!

公爵府

回覆樓主

男家班人都係咁叫c6 生多個追仔,正眼都唔望下我,勁有架子,好吖,叫你個男丁單性繁殖咯!

男爵府

AAV 發表於 18-2-20 13:04
奶奶咁講好衰。你唔開心之餘,其實對你兩個女都唔好,會覺得係咪自己唔好,係唔係次貨。同你老公講,叫佢唔 ...

係啦,我當晚回到家就同老公講,下次99咁同個女講野,你要出聲,唔係既話佢每年都會咁對你個女講咁既野,點知我老公同我講,我出聲都冇用架,佢老人家係想要男孫,你聽完咪左耳入右耳出囉,唔好咁上心

講到好像我好小氣咁,因為佢媽一句半句就嬲

男爵府

anyuser18 發表於 18-2-20 13:16
佢自己生飽佢!六十歲都有人生㗎,求人不如求己啦呀奶奶!至於人哋生唔生真係關你叉事,對住個孫女咁講嘢, ...

第2胎係女,佢勁少上來睇bb,1年都未必有2次,但就話我唔湊2個上來(1個2歲半,1個11個月)

子爵府

回覆樓主

當佢妄想症發作
Hi

別墅

wcm991101 發表於 18-2-20 16:35
第2胎係女,佢勁少上來睇bb,1年都未必有2次,但就話我唔湊2個上來(1個2歲半,1個11個月)
...

吾上你屋企咪重好, 呢d賤嫲嫲見吾見都罷

男爵府

Littlegrey 發表於 18-2-20 16:57
吾上你屋企咪重好, 呢d賤嫲嫲見吾見都罷

佢賤到想我係男家親戚面前講,係呀99我身體差冇咩用1個人湊唔到2個要老公幫手呀

大宅

回覆樓主:

我細個時嫲嫲都係偏心到出哂面,好細個都感覺到,
上有家姐阿哥,嫲嫲淨係鍚佢地,
好彩我係孻女,我爸好縱我,可以連嫲嫲都不用見,
嫲嫲要見家姐阿哥就等我爸返左工先上黎,
我爸不會帶我上去受閒言閒語

男爵府

wcm991101 發表於 18-2-20 16:32
係啦,我當晚回到家就同老公講,下次99咁同個女講野,你要出聲,唔係既話佢每年都會咁對你個女講咁既野, ...
你要同老公講唔係你介意,係怕影響小朋友。心平氣和講。嫲嫲同女講既野,等同佢亞媽同佢講「你係飛機師味好囉,唔洗再搵工喇」意味你份唔好。

大宅

回覆樓主:

當年有阿女,他們都講到出口話唔可以沒男丁,後有兩胎沒得就話是我問題,最後生了個仔就什麼都唔同,但都不及叔仔老婆第一胎就生仔,所以又給錢又買奶粉又尿片咁上去,我倆個一樣都沒買過

男爵府

AAV 發表於 18-2-20 18:11
你要同老公講唔係你介意,係怕影響小朋友。心平氣和講。嫲嫲同女講既野,等同佢亞媽同佢講「你係飛機師味好 ...

大女細個抱番去99度,99唔知係邊度拜神拎左d符水番來比個bb飲,當時我去左廁所,出到來見到,但唔飲都飲左,我回家又同我老公講,話好影響個女既腦部發展,點知我老公話佢由細飲到大,咪又高大又叻仔,唔覺有問題

經過哩件事後我生左個細女,就好少過99度,基本上節日先去,避免1歲前又中伏,但次次同老公講99行為會影響個女,老公都覺得冇問題

99對bb既可怕行為
1。飲拜神符水
2。咬完食物餵bb
3。尿片加棉花再用
4。喜歡將bb快速上下舉高搖
5。喜歡拜神關門成屋煙比bb聞

太多不能盡錄

男爵府

sin 發表於 18-2-20 18:19
當年有阿女,他們都講到出口話唔可以沒男丁,後有兩胎沒得就話是我問題,最後生了個仔就什麼都唔同,但都不及叔 ...

咁jm你前後生左3個?

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

答你99生女唔關你事,係你c6問題,係你個仔生唔到個孫仔畀佢

男爵府

aptcan 發表於 18-2-20 18:59
答你99生女唔關你事,係你c6問題,係你個仔生唔到個孫仔畀佢

我覺得千其唔好。好似一個局咁,你一答(乜都好,都係你錯)佢老公跟本唔會幫口。。。最後只有換來你係衰新抱,d腦細之後會咬住你,講到你好衰,破壞你夫妻感情,成日會覺得換人就生到仔(我見過有好多呢d怕天下不亂佢無水吹的x街親戚以攪散人地頭家為己任)。。。

珍珠宮

樓主,我都有啲似你。我生了兩個女。第二胎係女,未出世時個99已經話生個仔生個細佬。到佢知道係女,又話再生個細佬啦!我無出聲,佢就同我個女講,叫媽咪生返個細佬俾你。其實真係好煩架,生仔生女呢個年代有乜所謂呢?而且包生仔?下一次實生仔?生埋生埋啲細路佢俾錢養? 邊個教? 如果又唔係佢出錢又唔係佢教佢養,就唔需要理佢啲廢話。人生活唔係為別人,係為自已,為愛自已同自已愛既人生活,99呢啲平時禮貌啲對佢就算。

伯爵府

畀面勳章

我 99 本身都好鍚我兩女,可能 99 又係好錫 C6..
點都覺得 C6 有個仔繼後會完美D..
但奈何 C6 唔鍾意仔...99 有時再叫我地追多個時,
佢直接同 99 講生個仔黎做咩..

大宅

clara1975 發表於 18-2-21 13:43
我 99 本身都好鍚我兩女,可能 99 又係好錫 C6..
點都覺得 C6 有個仔繼後會完美D..
但奈何 C6 唔鍾意仔...9 ...

唉?大家都是女人何必為難个新抱!jm一於左邊入右邊出,啋佢都傻當佢狗up証發作!我都做人99.嫲嫲可能我有2個仔,又有男孫又冇丁屋分又冇遺產分?所以冇乜感覺!根本生男生女係由男人條虫
虫決定,吾關女人事你99有冇常識咖?

男爵府

crazypaper 發表於 18-2-21 10:11
樓主,我都有啲似你。我生了兩個女。第二胎係女,未出世時個99已經話生個仔生個細佬。到佢知道係女,又話再 ...

係囉,我都係沉默唔理佢,當敬老唔想同佢嘈,大嫂生左個女,但因為追第二胎已經流產左3次,清左3次宮,加上過左40啦,機會已經好低,佢就轉來我度做目標

首頁

尾頁

跳至