論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

工人放假你地會唔會比屋企條KEY 佢帶埋出去

如題

因為有朋友話冇所謂, 但又有朋友話緊係唔可以, 所以想問問你地會點

男爵府

放唔放假個工人都唔會有鎖匙! 因為我屋企成日都有人, 所以我唔會比鎖匙工人, 費時第時炒佢時又要換匙膽呀!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

why not? If she come back early, she need to wait in the lobby.

別墅

原帖由 kinglongma 於 09-3-12 13:48 發表
why not? If she come back early, she need to wait in the lobby.

我就係通常都遲返, 有唔想要佢在 LOBBY等我所以其實我都有 比 KEY 佢, 只係聽完幾個朋友都話唔會比KEY D maid, 所以來問下其實多數bk mami 會係點做 

珍珠宮

我比的~ 萬一我去街夜返, 咁佢點呀! 等我幾個鍾咩!

複式洋房

原帖由 小李子 於 09-3-12 13:43 發表
放唔放假個工人都唔會有鎖匙! 因為我屋企成日都有人, 所以我唔會比鎖匙工人, 費時第時炒佢時又要換匙膽呀!

agreed, 我以前比key 阿bun, 但佢試過一次放假唔返嚟瞓(without call me get my confirmation), 所以問佢攞返, 當我屋企係hotel呀, 我諗我下個新bun都唔會比
key佢, 等咪等囉, d bun 信唔過.....唉!:tongue: :tongue:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我地2公婆返後,
日間屋企得 工人 + 仔仔
有時工人帶仔仔去公園玩 + 去買餸
所以工人一定要有 key 在手.
就算工人放假, 我都叫佢帶埋出街,
星期日我地一家3口有時夜晚都出去行街.
費時工人係門口傻下傻下等我地返黎開門

伯爵府

任何時間、任何情況,都唔會比!

首頁

尾頁

跳至