二手市場

跳至

首頁

尾頁

洋房

本人懷疑受騙事件如下:

此cheap 友user name 是 doremi82 全名是 Lam Man Kei. 工作地址是 :何文田 (房屋署)

話說上星期見到有人用帳戶 doremi82 出售4張 kubi 地鐵紀念車票. $50.- 這是搭地鐵儲績分換領的,我計過平均每張 $12.50 而我搭長程都有著數便與此cheap 友pm 話要 . 點知話我速遞又唔得, MTR 站交收,我都未話邊個站佢已經沒有反應.mut 佢唔係搭地鐵既咩.叫我入佢"東亞"戶口.我咪無鬼理佢:;pppp: .後來又PM我話如寄失可以賠一半.我剛有一張$50.-百佳coupon.即管試吓,幾十蚊啫.咪問佢交換好唔好.結果交換地址.當我話已寄出coupon給呢條cheap 友.叫佢收到後寄4張車票給我時.點知開始無回覆 .一再問佢收到未便無晒聲氣.好似死左咁.幾經再問最後只係冷淡話未收到.我再唔客氣pm佢到依家都無反應.係咪有疑點丫? 如果真係無收到coupon會唔會唔回應,依家唔見佢再賣車票? 真估唔到有的咁cheap 既人,幾十蚊都呃.

公爵府

我都入了$48 入她東亞戶口, 收了4張已用了的車票 , 今日pm她, 她都未有回應, 她仲話日後會再比discount我, 你早些出post, 我立唔會入錢比她了

複式洋房

哇!!!!!!! 尼個 CHEAP 人丫..大家小心D呀 :;pppp:

原帖由 Cammy3007 於 09-3-12 12:23 發表
我都入了$48 入她東亞戶口, 收了4張已用了的車票 , 今日pm她, 她都未有回應, 她仲話日後會再比discount我, 你早些出post, 我立唔會入錢比她了

禁止發言

大宅

總之要我入錢既,我都唔制,我一定要當面交數先得! 費是有損失.
咁衰既賤人,真的要係到傳播一下,給大家知道吓!

Have a nice day !

複式洋房

BK 應該置呢個上頂啦, 唔好比呢個衰人再握我地d 奶粉錢

洋房

原帖由 Cammy3007 於 09-3-12 12:23 發表

睇佢幾cheap .寄的無票值車票給人.往為人父母.教壞子孫

子爵府

o甘衰.等我都p o下佢先...

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我都差D中蕉呀!
我想面交,但佢點都唔肯!仲話係上水政府部門返工!
以下係佢PM 我的對話:
咁係咪唔要la?

我答應左個mami 6:00前覆佢ga ^^

最後, 我只可以答應你, 我會比郵寄証明同收唔到, 賠一半

如果你仲係擔心.....你日後都有難再做買賣...(始終唔係個個住你附近嘛

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

怪不知係咁叫我入錢啦!

原來係咁~~

洋房

原帖由 lilyyim 於 09-3-12 15:01 發表
我都差D中蕉呀!
咁係咪唔要la?

如果你仲係擔心.... ...

正cheap 精,又係一樣話有郵寄証明.賠一半,佢邊有咁多飛呀?

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我都覺得奇怪呀!
D票係乘港鐵換的!
佢又話唔會乘地鐵!

洋房

原帖由 lilyyim 於 09-3-12 16:00 發表
我都覺得奇怪呀!
D票係乘港鐵換的!
佢又話唔會乘地鐵!

咪係囉.其實做人父母品德咁差唔怕教壞兒女咩.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 sara1119 於 09-3-12 17:29 發表

咪係囉.其實做人父母品德咁差唔怕教壞兒女咩.

吓,用過都賣比人!

男爵府

佢今日比人"陽" 咗個名出黎, 第二日都唔會唔會改頭換面, 大家買野都係小心D好!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

唉, 甘搞法, 我地向網上賣野到惡做

點解可以郵寄, 都係想方便大家慳d車錢同時間, 向屋企都可以買到想要既野 ......

大宅

push 下先.........................

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章

push 下先.........................
[img align=left]http://netalbum2006.netvigator.com/netalbum/photos/9585b1e661a2d0b43ec2349a62b572813935cda70e06d4ae9ab567687fb7928e734576ce5aa368f62a7d873a36aa5b0df77f72844f370398[/img]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢好似單親來架,之後我話送印花俾佢話courier俾佢,去佢房屋署office又話唔方便,之後佢話因為單親沒人幫到佢,之後不了了之,,,
原帖由 lilyyim 於 09-3-12 15:01 發表
我都差D中蕉呀!
咁係咪唔要la?

如果你仲係擔心.... ...
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

子爵府

真係俾佢影衰晒D賣家
個人意見 不喜請插 任插唔嬲  ...

首頁

尾頁

跳至