自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

你不如同囡囡解釋呢D行為係唔岩..
個男人咁做唔可以唔出聲..
一定要話比DADDY MAMMY知..
跟住陪阿女同DADDY講..
講完跟住同佢講呢D事係犯法既..
個男人都應該要報警拉左佢..
教佢做人要勇敢D..不過千其唔好迫..
你要一步一步帶佢行佢要走既路..

PS..所以我好怕生囡..

男爵府

BK Milk勳章

要報警

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

點解我睇唔到樓主個post 嘅?

男爵府

醒目開學勳章

子爵府

發生咩事?睇唔到樓主個post?

男爵府

醒目開學勳章

珍珠宮

畀面勳章

我都覺得要報警,你同你老公相量先,我想如果報警,警方見事主年紀咁細會用方法保護她,使她不會驚慌

珍珠宮

好媽媽勳章

強烈建議樓主一定要報警, 籍著這次令囡囡上了一課, 讓她知道唔可以因為怕事而退縮的. 若樓主唔報警, d衰人一定會再去呃其他小朋友.

男爵府

嘩....真係咁恐怖...我都贊成報警, 唔係下一個唔知係邊個....

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

我議報警囉,等你囡囡知道個嚴重性,同埋等你囡囡知道個壞人係比警察捉緊,唔駛等你囡囡咁驚,我真係怕佢行親街都(營)住有個壞人係度,對佢心理會有好大影響....希望樓主能放開d,因你既不安會好影響小朋友架,你同囡囡都要加油呀~~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

正卜街!!!!!!!!!!

要找社工先,佢地會幫你.一定要報警.

珍珠宮

畀面勳章

報警!你同你老公相量吓先,如果報警,警方見事主年紀咁細會用方法保護她,不會令她害怕.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

睇完真係好心痛 !!!!:-( :-( :-( :-(

呢 d pk 唔可以姑息 , 我覺得你要正面 d 去
用同你囡囡講同埋 handle 呢個 case !!

我係你一定先同 hb 商量先 , 之後一家 3 口去
報警 !!

1. 去 police station 係要攪清楚件事 , 而家錯不
在你囡囡 , 係個衰人係度呃細佬囡在先 !

(甘我覺得證明比番囡囡 g , 呢個衰人講咩知
道 ip 搵 police 上黎拉佢係假既 ... )

2. 再同囡囡講如果今次唔好好處理, 呢 d 壞人只
會同同一樣既方法去呃其他小朋友

同埋我係你會同囡囡講係網上世界, 根本好多人係不
懷好意 .....

以後最好小接觸 , 因為佢地暫時太細根本唔 g
邊 d 係好人 , 邊 d 係壞人 !! 真係上網, 最好係
識既朋友仔或者 daddy , mami 係度先可以嗎 ??

原帖由 nonowong 於 09-3-12 15:49 發表
囡囡一向都好乖好聽話, 若果佢做完功課, 我都會比佢玩下on line game既(run on line), 但係佢尋晚同我講係幾個星期前, 佢因為用左別人既acc玩, 點知比人話佢偷人晒人地個戶口入面d分, 果個人仲話知佢ip address, 話 ...

男爵府

原帖由 motherlau 於 09-3-12 16:17 發表
正卜街!!!!!!!!!!

要找社工先,佢地會幫你.一定要報警.

可唔可以講下發生咩事?睇唔到樓主個post?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請樓主同囡囡報警!

解釋比囡囡知,對方做既事係嚴重罪行,可能仲有其他受害者,而且未必個個細路囡有你囡囡咁勇敢,肯話比媽媽知,個衰人好有機會得寸進尺,會對其他小朋友做成更大傷害,請你同囡囡一齊企出黎,免至有更多受害者!

大宅

睇完之後都"鄧"樓主心痛!!
個囡囡仲要咁乖女懂得安慰番媽咪,好生性!!
但真係要小心個pk再拎張相威脅你囡囡

珊瑚宮

原帖由 googoo 於 09-3-12 16:19 發表
請樓主同囡囡報警!

解釋比囡囡知,對方做既事係嚴重罪行,可能仲有其他受害者,而且未必個個細路囡有你囡囡咁勇敢,肯話比媽媽知,個衰人好有機會得寸進尺,會對其他小朋友做成更大傷害,請你同囡囡一齊企出黎,免至有更多受害者! ...
同意呀

最怕佢會得串進尺,又唔知用樓主囡囡張相做d咩野,所以報警會安心好多呀

男爵府

主樓..你手先冷靜左自己先...再同女女解釋返...
一...唔可以姑息黎D壞人..應該去報警求助....
二....得到女女同意下....告知你老公~~

侯爵府

真係要報警呀!

點解D人咁無良架!

子爵府

好好安慰下女女
報警
得意事來,處之以淡。失意事來,處之以忍!

首頁
12345...9

尾頁

跳至