自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

好媽媽勳章

相入面有冇囡囡個樣呀???唔可以當冇事發生就算!張相已經係佢手, 如果佢攞咗去周圍發佈,後果係好嚴重架!即刻報警, 等佢地處理, 等d相唔會再出番嚟先係上策!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好嬲.....其實應該要去報警, 因為唔排除果個人渣攞張相到處發放, 先安慰左囡囡先, 畢竟佢才9歲, 一定要張犯人繩之於法

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

bk 做乜鬼 我睇唔到樓主個post,都唔知咩事
順順利利 大吉大利       

男爵府

好媽媽勳章

如果係我個囡咁~我一定會報警~如果唔係佢有你囡囡張相起手~難保佢唔會再要脅你個囡~到時你個囡真係驚起上嚟比佢要脅到~到時就慘la~同埋唔報警唔等於你囡囡心理得到完全得到解決~佢而家可能只係怕你傷心而做到好似冇野咁~你最好同你囡囡慢慢解釋下點解要報警~如果佢ok~就報la~如果佢堅決唔想就唔好la~我都有個囡~我都睇到好心痛:-(

子爵府

d人咁過份架,

伯爵府

BK Milk勳章

報警
不用諗

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我睇完妳篇文章.我都覺得好心痛.希望妳同囡囡會快D忘記..............
個變態佬一定不得好死

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係睇吾到呀
BK想點呀

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都睇唔到,咩事呀?等我地可以小心D.
係米delete左呀?

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

一定要報警!

子爵府

原文原帖由 nonowong 於 09-3-12 15:49 發表
網上世界原來真係好恐佈, 囡囡(9歲)比人呃左.....d人好過份 !

囡囡一向都好乖好聽話, 若果佢做完功課, 我都會比佢玩下on line game既(run on line), 但係佢尋晚同我講係幾個星期前,佢因為用左別人既acc玩, 點知比人話佢偷人晒人地個戶口入面d分, 果個人仲話知佢ip address, 話如果囡囡唔比一張影到"私人部位"既相佢, 佢就報警叫police上門拉囡囡 ! 唉...... 我個囡只得9歲, 當時因為我要返學唔係屋企, 老公又返工,只有囡囡同工人姐姐, 囡囡話真係好驚比police拉, 所以.....佢就好傻好傻禁自己影左一張露上身既相msn左比果個人..........

我聽完之後個心真係好痛, 囡囡只有9歲咋, 點解而家d人會恐怖到禁 ???? 我好怪自己係囡囡最需要我既時候唔係佢身邊, 令佢好無助(佢話知我要上堂, 所以好驚打比我會阻住我), 所以佢覺得自己可以處理到, 佢尋晚仲好乖叫我忘記左d唔開心既野, 要向前望, 佢真係好乖好乖 !

我尋晚完全sleep唔到, 我又應承左囡囡唔同人講, 我連老公都唔敢講, 我今晚會早d返屋企再同囡囡傾下, 我好想報警, 免得個衰人食過番尋味, 又或者有第二個小朋友受害, 但係我又好驚去police station會嚇親囡囡, 我都唔知同邊個講??

藉呢個機會真係要話比各位媽咪知, 網上世界真係好多壞人, 如果有可能, 小朋友太細都係唔好比佢地玩on line game啦, 囡囡而家都怕怕唔敢再玩 !

多謝大家睇晒我既長篇大論, 有無人可以比d意見我, 下一步應該點做 ? 應該點同囡囡講至好 ?

大宅

我仔仔九歲, 都叫你快點報警, 佢話: 因為這個人是壞人, 變態的, 一定要拉左佢.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我一定會報警,因為個仆街一定食過番尋味,好好解釋比女女知,唔係一件醜事,同女女傾下佢個心諗咩.
其實宜家網上世界真係好危險,我同老公都有共識小學時都唔會比女女玩電腦,可能會比佢msn,但我會過目D朋友先,只可以係同學或我識的人,其他唔會比佢玩.
好彩樓主講出黎起碼大家有個警惕,希望樓主可以早日解決事件,其實你有哂個仆街D email account去報警警察應該做到野,我諗可能重有其他受害者.
好好睇住女女,開解下佢,再唔得就搵心理醫生,不過建議唔好再比電腦女女玩住,米一陣你唔响到唔知會發生咩事.

原帖由 daniel44 於 09-3-12 19:03 發表
原文原帖由 nonowong 於 09-3-12 15:49 發表

囡囡一向都好乖好聽話, 若果佢做完功課, 我都會比佢玩下on line game既(run on line), 但係佢尋晚同我講係幾個星期前, 佢因為用左別人既acc玩, 點知比人話佢偷人晒人地個戶口入面d分, 果個人仲話知佢ip address, 話如果囡囡唔比一張影到 "私人部位"既相佢, 佢就報警叫police上門拉囡囡 ! 唉...... 我個囡只得9歲, 當時因為我要返學唔係屋企, 老公又返工, 只有囡囡同工人姐姐, 囡囡話真係好驚比police拉, 所以.....佢就好傻好傻禁自己影左一張露上身既相msn左比果個人..........

我聽完之後個心真係好痛, 囡囡只有9歲咋, 點解而家d人會恐怖到禁 ???? 我好怪自己係囡囡最需要我既時候唔係佢身邊, 令佢好無助 (佢話知我要上堂, 所以好驚打比我會阻住我), 所以佢覺得自己可以處理到, 佢尋晚仲好乖叫我忘記左d唔開心既野, 要向前望, 佢真係好乖好乖 !

我尋晚完全sleep唔到, 我又應承左囡囡唔同人講, 我連老公都唔敢講, 我今晚會早d返屋企再同囡囡傾下, 我好想報警, 免得個衰人食過番尋味, 又或者有第二個小朋友受害, 但係我又好驚去police station會嚇親囡囡, 我都唔知同邊個講??

藉呢個機會真係要話比各位媽咪知, 網上世界真係好多壞人, 如果有可能, 小朋友太細都係唔好比佢地玩on line game啦, 囡囡而家都怕怕唔敢再玩 !

多謝大家睇晒我既長篇大論, 有無人可以比d意見我, 下一步應該點做 ? 應該點同囡囡講至好 ?

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

原帖由 nonowong 於 09-3-12 17:33 發表
各位,
好多謝你地既關心同回覆, 我已經決定左去報警, 有媽媽講得好好, 件事唔係唔理就當無事, 一定要解決, 否則後患無窮 ! 我今晚會好好同囡囡再傾, 鼓勵佢勇敢將件事講出黎 ! 多謝大家關心 ! ...

希望捉到個衰人!!!!!!!!

男爵府

好媽媽勳章

樓主,你一定要同你個囡explain呢件事係好嚴重o家...而且你仲要報警呀...俾你囡囡知道點樣分辨是非...呢d變態佬一定唔可以放過
o家...唔係佢會以為冇事,又再嚇你個囡囡呀...
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

大宅

Definitely call police!

男爵府

因為你囡囡可能只係其中一個受害者,為免有更多人受害,你一定要報警呀

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

快啲報警

查到機會一定大好多
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

大宅

回覆 # 的文章

快d同老公講, 然後去報police!!!!!!!!!!!!!!!!!

根本唔係您個囡錯, 藉此教識她點樣保護自己, 否則, 第時會變得她怕事。

大宅

回覆 # 的文章

快d同老公講, 然後去報police!!!!!!!!!!!!!!!!!

根本唔係您個囡錯, 藉此教識她點樣保護自己, 否則, 第時會變得她怕事。

首頁
45678...9

尾頁

跳至