夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

大宅

QUEEN314 發表於 18-3-4 22:12
樓主…….你究竟想甚麼???

很多JM已告訴你, 你又要問又要駁, 你想要甚麼意見???

我想怎樣?
其實那些是惡意,
那些人善意,
我尚算分得到.

或者網絡世界跟本說話不用負責任,
所以用什麼形容詞都可以.

我不排除有些男人根本是很友善,
或者是否我想多咗?
我唔知!

如果我真的想多咗,
而走去block ,
是否連朋友都無埋?
有些人隨便話block, 因為朋友不是她的…..

有什麼理據可以話個男人對個個都係咁? 還是她自?
我身邊還有其他女同學, 有無我好清.

試問那些人仍keep 到好多3X年的同學?
我就是怕自己唔清晰所以才上來share, 或看看其他人的經驗.

1+1,
一定只有flirt or block? 一定要心存曖昧?
一定要上床?

生命中,
就算結了婚又如何?
人生絶不能有少許暇想?
一定要只想老公1?

那是不是老公不可看AV?
AV女一定靚過阿太.
他看了,
覺得條女正,
係咪又是死罪?

不過仍真心多謝一些JM,
分响她們的經驗給我聽.

Anyway, 小事一樁都好,或我post group 都好,
我以後不會再在這裡開post.

珍珠宮

開心吸收勳章

bbchins 發表於 18-3-3 00:22
話說早幾個月前,經一次舊同學聚會,有一個K同學(沒有在此聚會出現)托一個有出席的朋友打探我的消息,就 ...

JM,妳自己都識講有家庭,佢呢種行徑好明顯係引妳入局啦!

須知道婚外情要雙方有意先會搞得成,但而家感覺到妳好似已經「落疊」咁,要識得抽身呀,當妳一好奇就好易中招!如果妳自己都覺得佢好得過份的話,妳就要多加留意。如果唔想再進一步,妳只要唔覆就乜事都冇,大不了BLOCK埋佢啦!
百花叢裡過,片葉不沾身。

男爵府

其實見返以前的小學同學真係好開心,好似見返親人一樣<<認同

我見過他太太照片,正正就是我的類形<<現有少少頭緒,為何喜歡接近妳。

就憑著他太太似妳類型,令我對K先生有少許改觀(不代表全部支持他/戒心仍不能鬆懈)

【初步推測】一直以來對妳產生傾慕,只是覺得妳是好,單方面對妳有好感。
再度相遇,不排除重現那些年的感覺,跟妳所講見返親人一樣,

因此,按不住的喜悅心情,對妳關懷備至。

不過,若果他行為超越界限,那就要清晰理智去面對!

他有點像超然型的朋友,其中之.....
舉例,幾年如一日的熱情,做了你無法回報的付出,感動了妳。

補充:故事只有當事人最感受到的,最清楚過程,成年人應該知道如何面對/拆解/分析的。
我們旁人路過的,只靠文字去有限度點滴,作參考!因為我們不是專家!謝謝!

琥珀宮

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

簡單啲。。。
你舊同學做咩都對你無影響。
各有家庭。

人地唸咩只有佢自己知,佢答你既答案唔一定係佢心底話。

最緊要係自己知道底線在那,其實你發問,就係你意識到有唔對既地方。

樓主要估男同學想做咩係無意思。做好自己本分,就已經ok

就算佢真係對你念念不忘?情有獨鍾?又如何?
朋友只能有朋友之情

大宅

behappybehappy 發表於 18-3-4 23:55
個男同學其實好鍾意你,
所以娶咗個跟你同類形嘅老婆,
由小學開始已經鍾意你,直至遇番你,

其實有啲人根本擇偶係會揾同一類型,好似miki 同佢老公個前妻係同一個類型,只可以話呢個男人偏好喜歡這種類型的女仔,並不代表樓主ex係因為樓主才選擇妻子,唔通milk個老公又因爲前妻才選擇miki咩,但佢對個前妻勁衰喎

複式洋房

QUEEN314 發表於 18-3-4 22:12

個男同學其實好鍾意你,
所以娶咗個跟你同類形嘅老婆,
由小學開始已經鍾意你,直至遇番你,
仍然想追求你⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
一直以來,男同學個老婆,只係你嘅代替品⋯⋯⋯⋯⋯

樓主係咪想要呢D⋯⋯⋯⋯⋯

複式洋房

bbchins 發表於 18-3-4 19:16
你婚姻失敗, 就唔好將呢d事放落其他人度, 我的同學無得罪你, 唔該唔好侮辱我的女同學.
...

理解能力原來有問題?!
我意思係,個男人對個個都係咁,
你其他女同學都可能收到佢電話,
只係睇邊個自願上釣!!!

子爵府

大宅

behappybehappy 發表於 18-3-4 15:02
男人…………你究竞想點?

好明顯,想搞婚外情啦!明知故問!

你婚姻失敗, 就唔好將呢d事放落其他人度, 我的同學無得罪你, 唔該唔好侮辱我的女同學.

子爵府

回覆樓主

只要你係唔想,唔理佢什至block佢就可以啦。

問心,你係enjoy仲有人對自己有興趣之ma.

唔好玩火。

複式洋房

男人…………你究竞想點?

好明顯,想搞婚外情啦!明知故問!
你老公係男人,點解唔問下佢嘅意見呀!

做咗 C9, 都唔知呢個男人想點?
想大家讚你入世未深,純如白兔?

聯絡下你D女同學,可能你已經唔知係第幾個,
接受到人哋嘅嘘寒問暖!!

翡翠宮

回覆樓主:

係女人都曾經有過呢D經驗
除非係 teens, 否則真係好難有你開帖既疑問
司馬昭之心路人皆見, 佢既表現就係對你有興趣 (如果你只係想確認呢一點,咁答案係 positive 既)
一個成熟既女人,自然知點做。
a. 有興趣既咪繼續 flirt
b. 無興趣既就 block
其實網友如我,最頂吾字既係偽善。我對婚外情/性,完全無感覺,我道德感不重,"you've made your bed, now lie in it " then all ok.
不過吾好明知而故問,呢樣野最討厭。

男爵府

如果只是人際上的小問題,而你覺得困擾,大可以和丈夫傾訴,甚至不用上來開post。一個普通女人,當感到對方有奇怪舉動,便會停止和對方聯絡,小事一樁,不會上心。

你卻上心了。心如鹿撞般亂想一番,走來感情版問男人啊你到底想什麼呢,又會在「那些年」,心底「有事情想問清楚對方」。這一切只是旁觀者清。你可能覺得「發姣」、「暗爽」這些字眼冒犯到你,只能說BK的JM有時就是挑通眼眉而又直白而已。

瑪瑙宮

bbchins 發表於 18-3-4 01:58
他問我的是工作, 旅遊資訊等問題, 如果一開始這樣話題都叫發姣, 收兵, 那真是要返屋企撼頭埋牆做自閉C9.
...

工作, 旅遊資訊得你有嗎? 佢大把朋友老死同事家人都問到, 做乜問你呀?

瑪瑙宮

soso1227 發表於 18-3-4 01:48
有乜疑問?問對方係唔係追你?係唔係鍾意你?結左婚就唔好搞咁多野啦。

唔敢話你引誘對方,

一問人地, 或者同人地講我地要停, 个男人一定話你(樓主)誤會, 諗多左, 你(樓主)咪自己面黃晒. 都話你(樓主)純情住家菜, 重要撐無野, 咁無野話比老公知有咁 ge 人咁 ge 事囉, 你唔會講, 咁重唔係無野, 自己呃自己好易架咋.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

bbchins 發表於 18-3-4 08:36
你是否越諗越偏激? 我有話你知我日日飛奔去接電話? ? 你如果問問題, 只打一個電話便解決到? 咁你工作能力 ...
其實邊個偏激D,明眼人一睇就知。冷靜D,你話冇野就冇野囉。

大宅

soso1227 發表於 18-3-4 02:09
哦,日日都問工作丶旅遊資訊⋯⋯你又唔係未拍過拖,
男人冇企圖唔會咁神心日日幾個電話搵你,
你死 ...

你是否越諗越偏激? 我有話你知我日日飛奔去接電話? ? 你如果問問題, 只打一個電話便解決到? 咁你工作能力一定好勁! 初初問這些問題的確無懷疑, 但個多禮拜後我已奇怪及避開。 我唔知你是否曾經受第三者影响所以咁極端. 總之, 我有想過對方太太感受, 所以我不會叉隻腳落去。
我同我老公一齊工作, 佢有我電話密碼, 我一日講幾多電話, 同咩人講, 佢好清楚! That's all!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

bbchins 發表於 18-3-4 01:58
他問我的是工作, 旅遊資訊等問題, 如果一開始這樣話題都叫發姣, 收兵, 那真是要返屋企撼頭埋牆做自閉C9.
...
哦,日日都問工作丶旅遊資訊⋯⋯你又唔係未拍過拖,
男人冇企圖唔會咁神心日日幾個電話搵你,
你死撐話冇野,
但你地嘅「友誼」,可以光明正大俾另一半知道嗎?

首頁

尾頁

跳至