跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問你係港安留位, 係咪都要比左按金先, 如果到時去政府生的話, 就會無左d按金架?

原帖由 miracles 於 09-5-30 17:04 發表
我的預產期係11月8號,係港安同瑪嘉烈都留左位。剛有bb時就唔係幾舒服,到3個月就開始穩定喇,胃口回復正常,不過就好多口水分泌,到最近先好轉,但係都係唔食得蒸既魚。5月中做檢查果陣,bb坐左響度,所以醫生都睇唔到係仔仔定女女, ...

複式洋房

Hi,

my 預產期also 係11月9日, 會係Kwong Wha生, O also feel 今胎辛苦D.暈, 但係又冇嘔

原帖由 Princess88 於 09-4-23 12:06 發表
今次係第二胎, 預產期係11月9日, 會係QE生, 依家11w

今胎好辛苦, 嘔到暈, 但係又冇胃口... 仲成日發冷.. 好慘呀

禁止訪問

大宅

我又係11月9日, 養和生, 第一胎~
原帖由 2ma2 於 09-6-1 16:42 發表
Hi,

my 預產期also 係11月9日, 會係Kwong Wha生, O also feel 今胎辛苦D.暈, 但係又冇嘔

複式洋房

Always 第一胎 都無乜點嘔, 唔算辛苦. Otherwise, you will not 生第2胎. Keke...
我第一胎 都無乜點嘔. But now 第2胎................

原帖由 pandajenny 於 09-6-2 09:25 發表
hi, 我預產基係 11月8日, 都會係廣華生, 呢個係第一胎, 都無乜點嘔過, 唔算辛苦 ... ^-^

男爵府

原帖由 2ma2 於 09-6-3 14:01 發表
Always 第一胎 都無乜點嘔, 唔算辛苦. Otherwise, you will not 生第2胎. Keke...
我第一胎 都無乜點嘔. But now 第2胎................

我都有幾個朋友第一胎無野第2胎勁嘔架。 我就相反, 第1胎超辛苦第2胎就無野。
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

複式洋房

港安留位

你好啊!
係啊,港安留位要3000蚊。交左留位費之後有一個月時間俾你考慮,一個月之後就算你唔係港安生都無得退架喇。不過,咪當買多個保險loh。

原帖由 waiyan827 於 09-6-1 15:07 發表
請問你係港安留位, 係咪都要比左按金先, 如果到時去政府生的話, 就會無左d按金架?

大宅

我預產系6/11
系瑪麗
小嵐*要健康快樂咁長大呀!!!

複式洋房

hi miracles, 因為我去法國醫院留位的話要6000蚊, 所以要考慮清楚, 比左就無

原帖由 miracles 於 09-6-5 22:48 發表
你好啊!
係啊,港安留位要3000蚊。交左留位費之後有一個月時間俾你考慮,一個月之後就算你唔係港安生都無得退架喇。不過,咪當買多個保險loh。

...

別墅

I also second baby, 辛苦D.暈, 嘔, But now is much better la. I should deliver in KW on 3 Nov. May see you la ?!

原帖由 2ma2 於 09-6-1 16:42 發表
Hi,

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

要諗真d

係仁安留位仲貴,要一萬蚊呢!

原帖由 waiyan827 於 09-6-9 15:23 發表
hi miracles, 因為我去法國醫院留位的話要6000蚊, 所以要考慮清楚, 比左就無

大宅

Hi! 我預產期11月9日, 預算聯合生, 住係tko, 有冇tko友/聯合友呀??

宜家胃口幾好, 仲要冇咩零食癮...

複式洋房

我預產期係11月7日

你地有冇攪下d活動咁呀?不如我地待準媽咪有時間o既話就約出黎傾吓計,一齊交換吓心德.

大宅

原帖由 tcba_121901 於 09-5-21 09:30 發表
無事就好了, 應該可以轉醫院的, 你可以下次覆診時同姑娘講就得.

Oh, thanks!!

大宅

我預產係11月8, 係仁安生, 第一胎, 有冇人都係差唔多時間係仁安生呢?

洋房

hihi....我都係11月8號會係廣華生呀....睇下到時有無機會見到啦!!

原帖由 pandajenny 於 09-6-2 09:25 發表
hi, 我預產基係 11月8日, 都會係廣華生, 呢個係第一胎, 都無乜點嘔過, 唔算辛苦 ... ^-^

複式洋房

Hi all, 我既預產期係3/11, 係QE 生,你地有無係公務員既家人? 我想知道係咪一入院就安排頭等房...

別墅

我都係廣華生, 預產期11月11日呀~ 第一胎, 頭4個月半不停嘔好辛苦~ 輕左10LB ~ 而家好驚唔知自己順產頂唔頂得順...

大宅

原帖由 chanbibi 於 09-7-14 14:56 發表
Hi all, 我既預產期係3/11, 係QE 生,你地有無係公務員既家人? 我想知道係咪一入院就安排頭等房...

我同你的預產期差唔多呀,都係會係QE生的公務員家屬﹗唔知會唔會遇到你呢?

我聽人講你入院的時候要同姑娘講,有房先會俾你住。

你需唔需要去飲糖水,驗血糖呀?我8月10日會去﹗
8月24日會上番L Block覆診呀﹗

首頁

尾頁

跳至