夫婦情感

跳至

首頁
12345...15

尾頁

複式洋房

新婚個幾月,原本好sweet,但因為一次記錯安全日子有unprotected sex,老公驚會依家有BB要求我食事後丸,我本身從未食過呢d藥,連避孕藥都未食過想順其自然唔想食,但老公想我食所以我食咗一粒,唔知係d藥嘅問題定係我本身病咗有d低燒,覺得唔舒服嘔咗,之後上網睇返發現好多人話食事後丸傷身有機會影響之後生BB,我本身喺想要小朋友所以好後悔食咗,再加上食呢d藥個人好似唔多舒服我本身又病緊,所以同老公講唔想再食第二粒(因為嘔咗要補食同埋12小時後再食多粒),點知佢反應好大... 發脾氣掃曬枱面d嘢落地,又要挾我呢樣嗰樣,話之後有咗要我墮胎仲辛苦,我好傷心喊住要求佢唔好迫我食,佢係咁話我係醫盲話我蠢,我都係唔肯食,跟住佢就捉住我氹我食,我都係唔想食,想走開,點知佢唔比我走,我掙扎極佢都㩒返低我,唔比我打電話飲水去厠所,仲差d想用電綫綁住我,結果糾纏咗三個鐘,佢終於放棄話唔迫我食,話同我出去食飯。我見佢唔再迫我食我就同佢出去,但佢一路上都發緊脾氣咁好黑面,食飯嗰陣又數我話我好多嘢,繼續話我蠢,話我唔識做唔識為人著想,仲話就算有咗生咗BB都唔會理個BB,我真係好難受又忍唔住喺餐廳喊,佢一句安慰說話都無,返屋企時亦係全程黑面,手車好chok搞到我個人好暈,同佢講佢唔應我,返到屋企大力閂門同閂櫃,我沖完涼出嚟諗住陪佢睇波等佢心情開心返d,點知佢又攞返d藥出嚟,話我話佢逼我食藥,佢依家唔逼啦,只係建議我食咗佢。我實在好難受入房喊,佢都係無理我,最後我覺得喺屋企抖唔到氣好辛苦,所以離家出走返媽媽度... 跟住佢一直求我叫我返屋企,話已經遷就哂我仲想點...... 我真係好傷心無諗過佢會咁對我,第二粒藥我都食咗因為我已經唔想同佢生BB...... 依家返去媽媽度媽媽話我病咗佢都煲粥比我食對我好好,勸我返屋企,我唔敢同媽媽講佢咁樣對我...... 新婚個半月就搞到咁樣,真係唔知點算...... 我應該點做?

大宅

回覆樓主:

唔好介意,你老公,係咪有情緒病?新婚已經係咁,我擔心將來會有家暴發生

男爵府

回覆樓主

好驚,佢結婚前係唔係已經咁樣對你?

別墅

回覆樓主:

開心都嚟吾切啦!咁早就可以睇到佢真面目!如何决擇睇你自己喇!佢就俾左真面目你知,往後你自己諗.

Jolin_Yuen    發表於 18-3-5 12:50

瑪瑙宮

你話你想有 BB 所以唔想食事後丸 , 但其實佢勁勁勁唔想, 所以癲成咁, 你同佢婚前無共識尼方面?

yui1625    發表於 18-3-9 09:42

大宅

回覆樓主

下次叫佢帶套先做~

複式洋房

佢之前無試過咁,不過我知佢呢排壓力好大。其實佢喺屋企時間好少,工作上又咩都唔同我講,問佢有咩可以幫到佢,次次都話無,覺得我唔識亦懶得同我解釋...... 尋晚食飯話我淨係識講唔識幫人,但係我見佢嘅時間又唔多,whatsapp佢都成日唔覆我,成日好似好忙我又唔想追住佢問怕煩住佢,都唔知點幫佢 :(

別墅

回覆樓主

佢咁唔想要就帶套啦
根本計安全期都好危險

Btw你真係要小心你老公情緒同如果繼續一齊再好好傾下避孕同生BB計劃
不過任何避孕方法其實都唔係100%安全

複式洋房

回覆 Nancy20090615 的帖子

有講過話要生兩個,佢話好,不過依家有又真係快咗d

複式洋房

回覆 sia0404 的帖子

係...... 我之前完全無諗過佢唔想要BB到呢個地步

珍珠宮

開心吸收勳章

Pingvin 發表於 18-3-5 10:12
新婚個幾月,原本好sweet,但因為一次記錯安全日子有unprotected sex,老公驚會依家有BB要求我食事後丸,我 ...

呢個男人嘅行為真係睇到我火滾!

做嗰陣自己又唔顧 後果,自己打個冷顫舒服咗就要個女人承擔所有!呢個男人好明顯就不負責任啦,仲應唔應該負托佢妳真係要諗清楚!

不過JM不用太擔心,妳只係第一次食,應該影響不會太大,唔需要太擔心日後生BB嘅能力,只要好好調理就冇問題。
百花叢裡過,片葉不沾身。

別墅

Pingvin 發表於 18-3-5 10:42

係...... 我之前完全無諗過佢唔想要BB到呢個地步

或者佢呢排壓力真係大到暫時承受唔到有BB 呢個意外
試下平心靜氣同佢傾下佢想幾時再考慮生b,再去家計會查詢下邊種避孕方式適合你,同等佢冷靜時要明確話比佢知佢當時既反應令你好驚好受傷

另外你問完佢都唔想同你講有咩壓力問題就唔好追問啦
煲下湯幫佢按摩下,等佢感受下你支持緊佢

複式洋房

回覆 wing1388 的帖子

我自己都有錯嘅,係我攪錯安全日子,佢問過我先內射嘅。
嗯,希望之後經期同之前一樣準。

複式洋房

我諗都係嘅,所以我都要冷靜d處理。
好多謝大家嘅建議,分析下件事,我依家無咁難受啦 :)

男爵府

有幾樣東西要注意:

- 計劃生BB兩人要有清楚共識

- 你先生的情緒反應與他的性知識不成正確比例,如果佢真係擔心成咁,一開始根本唔應該用安全期去避孕

- 事後避孕丸可以在診所由醫生處方,你有什麼問題,應該直接諮詢醫生

- 軟禁他人可屬違法

其實如果連自身也未管理得妥當,好像很亂,確實不應急於生育

珍珠宮

開心吸收勳章

Pingvin 發表於 18-3-5 11:06

問題在於佢用咁嘅手段去逼妳食!
就算計安全期都總有機會出錯,既然咁想「打真軍」就預咗承擔風險是常識吧!
百花叢裡過,片葉不沾身。

瑪瑙宮

Pingvin 發表於 18-3-5 11:06

唔係期望經期準唔準, 係要去家計會問番一个避孕方法, 唔係靠計日子去避孕. 佢个反應五年內都未必想有 B , 重靠計日子?

學會放下    發表於 18-3-12 09:35

複式洋房

佢嘅反應的確係完全喺我想像以外,不過我唔想輕易放棄一段婚姻,大家都提醒咗我佢可能有情緒問題,我等佢冷靜d再同佢傾吓。生育計劃都要暫時擱置,要小心避孕😔

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

codeblue 發表於 18-3-5 10:30
下次叫佢帶套先做~
相信連下次都無,只得一個結果...............................分裂

子爵府

回覆樓主

好老實佢都一樣豬咁蠢!安全期都信?戴condom 都會中招啦!何況安全期?咁驚一早帶套啦!又要爽又要驚!
食事後丸好傷身嫁!佢超自私!
我都係新婚無幾耐,我地唔想咁快有,所以都次次避!我老公仲緊張過我

首頁
12345...15

尾頁

跳至