嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Dear Winnie108,
Could you PM me the brand name of your 純天然紐西蘭牌子?

Thanks in advance.

複式洋房

http://www.cosmeticdatabase.com/browse.php?maincat=babycare

大宅

唉! 有時好似都唔驚得咁多, 我老公話就快咩都唔好食唔好用, 因為唔知幾時連白飯都致癌

原帖由 longmi 於 09-3-22 22:37 發表
http://www.cosmeticdatabase.com/browse.php?maincat=babycare

男爵府

畀面勳章

原帖由 castersugar 於 09-3-18 10:12 發表
winnie108,

唔用凡士林的話, 可以用什麼來茶bb patpat, 請推介一下!

我用chuchu隻patpat mousse,由bb出世用到而家,bb都未試過有好粒粒,你可以試下

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 ebon 於 09-3-20 23:57 發表

Huggies濕紙巾, 我都想知呀!!

Huggies濕紙巾(Natural Care Hypoallergenic 180片補充裝) 是否都有問題呀?

禁止訪問

別墅

我兩個仔由一出世就用Mustela沖涼, 依家屋企仲有存貨.. 咁點算呀, 用開Mustela的媽媽, 你地會唔會即刻轉, 唔用Mustela呀??

大宅

I also use Mustela & Aveeno for long long time ar

子爵府

Huggies濕紙巾(Natural Care Hypoallergenic 180片補充裝) 是否都有問題呀?

複式洋房

我從前都係全部用mustela既嘢..但現在巳退貨..條link有講..希望幫倒大家..
http://forum.baby-kingdom.com/vi ... ;page=1#pid32296823

而家我轉晒用avado organics,
so far ok ....la(有冇人用過? )
pat pat 膏就聽聞david hosking ok(我未試ka...cus 太難買... 

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

查 Pat Pat 我用依隻,so far OK!

http://baby.bonjour.hk/tc/Product.aspx?id=3776&sku=BCC159878
金相館----歡迎參觀!

金相館

大宅

咁日本牌子會吾會好的?

別墅

我覺得日本野會好d咯,始終佢地國家用得的野都係安全的, 而且佢地個厚生省都CHECK得好嚴謹, 就算我地大人用的野都好小出事啦. 所以我買比BB用的多數都係日本牌子, 好似CHU CHU, AKACHAN 365 咁.

別墅

唔係好同意. 日本係ok, 但唔及歐洲. 歐洲的產品的標準基本上係全球最嚴.

原帖由 mikeivybb 於 09-7-7 23:05 發表
我覺得日本野會好d咯,始終佢地國家用得的野都係安全的, 而且佢地個厚生省都CHECK得好嚴謹, 就算我地大人用的野都好小出事啦. 所以我買比BB用的多數都係日本牌子, 好似CHU CHU, AKACHAN 365 咁. ...
:-) :-D ;-) :-P :lol: :-P ;-) :pint: :hammer: :idea:

禁止訪問

大宅

原帖由 sophie_hk 於 09-7-8 11:49 發表
我對日本野都係有D保留, 覺得佢地D野整色整水. 近年經常係Internet 訂購澳洲產品﹐不過就唔係幾方便﹐而且郵費都幾貴。而家D產品真係越來越無良心。

...

同意. 日本野我都有保留. 而且我唔多鍾意好多時香港買到D日本野上面都冇翻譯成中文或英文. D成份係乜都唔知.

大宅

終于買左BUDS FOR BABY 既沐浴露, 都幾貴, 試試先…..MUSTELA唯有自己用啦

複式洋房

原帖由 $_$ 於 09-7-8 11:59 發表

同意. 日本野我都有保留. 而且我唔多鍾意好多時香港買到D日本野上面都冇翻譯成中文或英文. D成份係乜都唔知.
有無人聽過 Zensory? 好似係香港人搞的﹐佢話潤唇膏無化學﹐係唔係真架?

http://zensory.blogsome.com/2009/05/25/p10/

首頁

尾頁

跳至