嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都用剩半支mustela 太陽油,沒有再用了, 雖然我看到有些媽咪發現政府話測試過是合附標準,已放心繼續用那些有問題產品, 但香港政府標準太低了,沒有人出事就ok, 所以信不過, 雖然那些物質在周圍環境隨時存在, 但點解在有得揀的情況下,還要加重我們身體的負擔, 尤其是我們那些沒有選擇能力的BB, 他們的皮膚那麼幼嫩,免疫系統未發展完成,所以其實

複式洋房

我都用剩半支mustela 太陽油,沒有再用了, 雖然我看到有些媽咪發現政府話測試過是合附標準,已放心繼續用那些有問題產品, 但香港政府標準太低了,沒有人出事就ok, 所以信不過, 雖然那些物質在周圍環境隨時存在, 但點解在有得揀的情況下,還要加重我們身體的負擔, 尤其是我們那些沒有選擇能力的BB, 他們的皮膚那麼幼嫩,免疫系統未發展完成, 比較我們大人來說,其實對他們損害是很大, 請大家不要掉以輕心

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

我都係用Burt's Bees,但 $35 在網上店買, 所以我都在想廿蚊支維唔維到本, 莫非它們已是大量生產

禁止訪問

複式洋房

原帖由 ebon 於 09-3-29 23:27 發表
Huggies濕紙巾(Natural Care Hypoallergenic 180片補充裝) 是否都有問題呀?
我依家都有用緊,想知道係冇問題?文中所寫嘅ND等於有問題嗎?

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

Thanks Sophie. 亞仔呢排病左,搞到依家至有時間覆你,真係唔好意思! 我都花左D睇個blog,都覺得幾prof同有誠意,今日終於的起心肝order支精華素...我真係好需要支保濕serum!!!!本來想買skin ceuticals B5,不過好貴,我諗呢支$35就試下啦.
http://zensory.blogsome.com/2009/05/09/p12/

原帖由 sophie_hk 於 09-7-14 10:18 發表
Zoe22﹐我有試用報告啦。心諗廿蚊支﹐就send mail 買黎試...師奶係咁架啦。佢話可以郵寄﹐我話不如MTR(嘻嘻﹐順便睇下廬山真面目)。擒日終於meet 同收貨﹐仲同佢傾左一陣﹐都幾有誠意。講番﹐支潤唇膏真係好OK﹐包裝麻麻地﹐但搽落就 ..

大宅

放心嘞!ND means not detected, 即該致癌物沒有被驗到!
原帖由 加旋快樂 於 09-7-17 01:29 發表
我依家都有用緊,想知道係冇問題?文中所寫嘅ND等於有問題嗎?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至