親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 bplus 於 09-5-13 00:30 發表
到祈福的巴士, 長途巴士, 的士, 祈福食街, 祈福會所, 都係村口, 好容易見到, 由村口行去食街係無問題

長隆酒店及四海一家係祈福的另一邊, 可以話係另一條村, 祈福係鍾村, 而長隆就要去到南村外圍啦, 不過, 都係大約 ...

係啦,上次住永成,話係長隆對面,但行要廿幾分鐘架.....一定要坐車,四海一家行去永成都仲可以十零分鐘....

等待驗證會員

請問廣州的士可坐多少人, 我四大一細, 一架坐唔坐得晒呢? 都係由長隆去祁福.

侯爵府

2024年龍年勳章

長隆酒店內/附近有無麵包/旦糕店, 便利店 ?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

海馬哥係咪就係 etripxx?

我都想要車隊電話, 我星期六去.

原帖由 tongtong123 於 09-5-20 14:15 發表

番禺的士可以坐四大一細,搵陣滴call海馬車隊啦,一般15分鐘就有車到,藍牌的士同12人車都有,有需要我可以PM佢聯系電話比你。

侯爵府

2024年龍年勳章

我都是星期六去via永東packages

原帖由 咕怪媽媽 於 09-5-20 16:46 發表
海馬哥係咪就係 etripxx?

我都想要車隊電話, 我星期六去.

侯爵府

2024年龍年勳章

http://www.etrip86.com/zzfw_Details.asp?ID=198
是否要預先網上book ? Or we can call when need ?

男爵府

會唔會遇到? 我經etrip 訂左祈福. 可能都會搭永東.

如果您見到個肥c9, 帶住工人+兩件, 拖住個橙色喼, 一定係我啦.

原帖由 jadepearl 於 09-5-20 16:50 發表
我都是星期六去via永東packages

侯爵府

2024年龍年勳章

ha ha, anyway have a nice trip !

原帖由 咕怪媽媽 於 09-5-20 17:37 發表

會唔會遇到? 我經etrip 訂左祈福. 可能都會搭永東.

如果您見到個肥c9, 帶住工人+兩件, 拖住個橙色喼, 一定係我啦.

男爵府

去完返來了, 個天明玩我, 星期五都係陣雨, 星期六日落足狗屎.

不過 etric 大衛哥 & fion 姐好幫得手, 要車有車要票有票, 仲好快手兼平.

下次會再搵返佢地.

侯爵府

2024年龍年勳章

我都去完返來, 係呀, 由星期六一早落大雨, 星期日晚走先停 我都有叫David's 車, 真是好新 !
我原先booked old wing, 不過無room, 所以upgrade左我們4間去新酒店, 仲一間是家庭房 & 一間是勁大的套房, 好正呀 ! 仲有見到李香琴等人在拍野.
不過有點不滿, 就是彩碟xd人態度不好, 入到去無人指示坐那裡, 有d大枱講留了給旅行社, 但無寫留座, 但我們沒有坐落去, 之後又有另外d部長來說我們不能坐跟住又走開, 又有另一位走來, 又沒有說給我們安排其他枱, 我們11人只呆企給她們話, 後來忍不住嘈了上來, 有個帶位姐仔仲話我洗吾洗甘惡..... service charge need 15%
星期日都是好大雨, 但都去了動物園, 由南門入行去北門個邊有間shop, 我們入去買野&避雨約在內企了15mins, 之後有個Security亞叔罵我們出了去不能再入動物園, 但我們只是留有shop內無由shop另外一個門口出, 因此不算出左去, shop是動物園area, 除非由shop另外一個門口去啦, 這個我們知的 ! 之後我們同個亞叔由理論便為大罵, 最可笑是亞叔叫我們不應在這shop貫野, 入了去不能再回去 .....最後我們緊係可繼續行啦, 不過真是好掃興. 所以大家要小心北門這個陷井. 奇實出了北門這個後, 有小食店跟住是貫票的閘口, 因此擺明安排有問題

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 jadepearl 於 09-5-26 15:06 發表
我都去完返來, 係呀, 由星期六一早落大雨, 星期日晚走先停 我都有叫David's 車, 真是好新 !
我原先booked old wing, 不過無room, 所以upgrade左我們4間去新酒店, 仲一間是家庭房 & 一間是勁大的套房, 好 ...

我想問家庭房大唔大?
上下格牀是怎樣的,會唔會有D怪怪地?
有無相睇呀!

侯爵府

2024年龍年勳章

我無影相, 因間房是我爸, 媽 & 妹住 (全是大人), 間家庭房好大, 上下格牀是木製, 不會好怪

原帖由 ghost2001 於 09-5-27 20:52 發表

我想問家庭房大唔大?
上下格牀是怎樣的,會唔會有D怪怪地?
有無相睇呀!

禁止訪問

洋房

原帖由 tongtong123 於 09-5-20 14:15 發表

番禺的士可以坐四大一細,搵陣滴call海馬車隊啦,一般15分鐘就有車到,藍牌的士同12人車都有,有需要我可以PM佢聯系電話比你。

複式洋房

JADEPEARL,
請問你是從可裏訂房?
及由香港出發之交通公具?
我想暑假帶小朋友玩幾天,請指教.
看我同你們天天在一起,直到今世的終結。

子爵府

我想問, 係香港搭船去蓮花山港 / 搭直通火車去廣州東站, 係咪都有酒店o既免費車接我地去酒店?? 如果有, d接駁車密唔密架, 走左一班駛唔駛等好耐?

大宅

咁如果由荃灣出發呢?中旅有由荃灣去祈福,但要自己轉的士去長隆..葵芳有去長隆,但只得一班開0910..去到又太晏..

有冇人知由祈福轉的士去長隆酒店車程要幾耐同幾錢度?另在祈福巴士總站容易找的士嗎?因一家三口第一次去..謝謝..

首頁
12345...8

尾頁

跳至