親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人知日間動物園門口可否寄存行李?

如果向中旅買長隆各景點入場券, 是否團體飛, 是否要走團體入口?

洋房

原帖由 1314 於 09-8-12 22:27 發表

我只知同長隆直接訂房既好處,就係入住先要俾錢,呢排天氣變化不定,隨時因打風去唔成,要取消訂房只要1天前通知酒店。呢個亦係我揀坐火車的原因,火車8號風球都照開,9號風球才停駛,坐船可能3號已經停航。

答你另一問題:酒店p ...

我知酒店package包的2張門票只限一個主題樂園, 但是否可以在樂園裡用酒店的門票再加差價upgrade 到兩個樂園呢? 我地想同一日睇大馬戲和野生動物.

大宅

原帖由 magichand 於 09-8-13 11:24 發表

我知酒店package包的2張門票只限一個主題樂園, 但是否可以在樂園裡用酒店的門票再加差價upgrade 到兩個樂園呢? 我地想同一日睇大馬戲和野生動物.

咁你去到長隆再買入場券咪得囉,酒店package應換原價最貴的門票,即水上樂園(成人應是RMB180),自己買票就應該揀最平的(好似係動物園),你可上長隆網站check清楚價錢。

洋房

Check 咗長隆動物園, 長隆酒店票是可以加RMB90 upgrade 睇埋馬戲的.

大宅

滋粥樓

番禺廣場地鐵出口, 中銀大厦後面, 蔡瀾推介, 粥底火煱, 抵食, 真係未食過咁正架火煱.

男爵府

祈福食街既客家人 超好食, 樣樣都咁好食:梅茶扣肉, 盬焗雞, 三色水蛋, 腐乳通菜, 炒面, 番著餅, 仲有送既豆腐花, 一樣勁好食

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章

請問有沒有人今個暑假Via517訂長隆?可靠嗎?因517有package but要我提供信用咭資料。
昨天我直接contact長隆酒店,已無package$998-優惠,要用正價book房only,永東有package但要upgrade房,约hk$1800-,好貴。因我想住5日4晚,慢慢地享玩所有樂園。

男爵府

原帖由 060905 於 09-8-16 00:45 發表
祈福食街既客家人 超好食, 樣樣都咁好食:梅茶扣肉, 盬焗雞, 三色水蛋, 腐乳通菜, 炒面, 番著餅, 仲有送既豆腐花, 一樣勁好食
...

請問貴唔貴, 共幾錢

男爵府

RMB131, 我地4個大人, 1個3歲既細路食, 你話抵唔抵!
原帖由 yoyoso 於 09-8-16 11:03 發表

請問貴唔貴, 共幾錢

大宅

原帖由 元元 於 09-8-16 00:56 發表
請問有沒有人今個暑假Via517訂長隆?可靠嗎?因517有package but要我提供信用咭資料。
昨天我直接contact長隆酒店,已無package$998-優惠,要用正價book房only,永東有package但要upgrade房,约hk$1800-,好貴。因我想住5日4晚,慢 ...

唔係噃,我今朝早先至打去長隆話加訂一間星光房都仲有,RMB998既一早無晒啦,星光房pakcage價係1,298.

民房

原帖由 chingchingfa 於 09-7-23 13:27 發表
Yiumimi,
Are you first time to Chime Long? If yes, recommend you to take vessel.

Intercity through train ( 直通車) is more comfortable but you have to consider that no shuttle service from hotel t ...

我正計劃與家人(3大1小)在9月初到長隆玩2日1夜, 想請教:

1) 直通車是否有shuttle bus去酒店, 但回港時就冇shuttle bus接駁到廣州東火車站, 而要如chingchingfa所說, 乘MTR轉接到火車站呢? 如坐的士到火車站大約幾$ ?

2) 3大1小應訂家庭房, 還是雙人房再加床呢? (我, 老公, 奶奶 + 2歲小孩)請給建議. 我想訂野趣房, 聽聞可看到白老虎, 但房租最貴, 是否值呢?

3) 我們主要在第1晚看馬戲, 第2朝看野生動物, 如有時間會考慮去水上樂園或歡樂世界, 請問水上樂園及歡樂世界有冇設施適合2歲小孩玩?

多謝賜教!

男爵府

3大1小應訂家庭房, 還是雙人房再加床呢? (我, 老公, 奶奶 + 2歲小孩)請給建議. 我想訂野趣房, 聽聞可看到白老虎, 但房租最貴, 是否值呢? 我覺得訂家庭房okay, 個時我老公未決定去唔去到, 我同婆婆、姨姨、盈盈都係打算住家庭房, 後來我老公都放到假, 先訂2間雙人房。

3) 我們主要在第1晚看馬戲, 第2朝看野生動物, 如有時間會考慮去水上樂園或歡樂世界, 請問水上樂園及歡樂世界有冇設施適合2歲小孩玩? 水上樂園都有少少野岩2歲小朋友, 不過選擇唔多, 我個女接近3歲好多野都唔受佢玩, 不過佢係寶貝水城同lazy river + 玩海浪, 都玩到好開心, 唔捨得走。

民房

點樣由祈福新村去四海一家?

點樣由祈福新村去四海一家?

民房

原帖由 tongtong123 於 09-3-14 15:09 發表
番禺長隆周邊飲食推介(有興趣入來傾下。。。)
番禺長隆周邊有好多好嘢食,本人有屋在祈福新村,經常同的friend上去周圍揾嘢食,有的有相,有的有book位電話,未集齊。。有需要可PM我。

http://www.etrip86.com/Upload/LeSeno.Co ...

點樣pm 你呀

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Please PM me.

原帖由 tongtong123 於 09-3-14 15:09 發表
番禺長隆周邊飲食推介(有興趣入來傾下。。。)
番禺長隆周邊有好多好嘢食,本人有屋在祈福新村,經常同的friend上去周圍揾嘢食,有的有相,有的有book位電話,未集齊。。有需要可PM我。

洋房

After reading this post, we intented to go there to try the 鱷魚掌, but we were so disappointed when we went there two months ago... things were so expensive... There was only some baby 鱷魚, The 鱷魚掌 was so small, just like a 5 dollar coin size!!!
We went there on weekdays for lunch at about 1:00pm, only a few table of guest.... looks like there are closing..
Seafoods were over cooked, that we just couldn't believe...

原帖由 chingchingfa 於 09-7-7 09:18 發表
海鮮如炒聖子王, 炆鱘龍, 椒鹽賴尿蝦. 還有我們一行幾十人都讚不絕口的新鮮鱷魚肉(要鱷魚掌, YMB1XX一市斤, 紅燒煲上最好味).

Best regards,
Chingchingfa

...

複式洋房

於Christmas假期想去住2日1夜, 住新長隆, 請問自己打電話去book or through 永東平D呢???

另外夜晚睇完Circus後先去漁民新村是否太夜呢??
請問有冇人最近去過??及食物質數?? 於長隆乘乜交通公具比較好, (共有4大及4小)

別墅

唔好意思, 我想問下大家, 如果我想年初一去, 廣州車站, 會唔會好多人...我又驚..去到會唔會好多野唔開門...返晒屋企過年呢???我一家3口, 都未試過自己唔跟團去大陸玩, 有D驚......

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至