跳至

首頁

尾頁

洋房

近排天氣咁潮濕, 難得今日見太陽即刻洗哂BB床圍, 包被, 毛布等... 點知用機洗完啲嘢仲濕淋淋, 我懷疑床圍阻住其他衫fing 乾, 卒之我要拎哂啲BB床圍出嚟吊乾再開機先可以fing 乾其他嘢! 唔知其他mami 有冇試過咁嘅情况呢? 有冇好方法洗床圍?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我今朝都見有太陽洗左床舖呀....不過我分兩機架....d床圍好大件開一機...其他床單/被+袋/枕頭又開一機....洗完d床圍都唔會好濕

大宅

我今朝見好天3洗左d毛巾,包被,床墊果d,明天再洗第2機

複式洋房

我都有叫工人乾左既bb衫再熨一熨,感覺乾淨d~床圍仲未洗呀,因為真係太潮濕..

男爵府

我會聽日洗床單床圍! 呢兩日凍返,D濕度又低咗,要拿拿淋洗!

子爵府

我都係襯今日好天,又冇咁潮濕,洗晒dBB衫同床墊個套,掠到下晝都差唔多乾晒~~~

複式洋房

我媽咪今日都趁好天, 幫我洗o左三機bb衫啊~~~

大宅

我都趁呢兩日有太陽洗哂bb d 嘢, 洗到手仔都有d 酸攰...

洋房

原帖由 tigerfish 於 09-3-16 10:22 發表
我都趁呢兩日有太陽洗哂bb d 嘢, 洗到手仔都有d 酸攰...

嘩! 你用手洗一定好攰喇! 我都係諗住初初机洗, 阿B出世后先考慮手洗, 因為BB衫細細件好難開1机, 哂水又哂電!

唉! 我呻兩句先...前晚喺露台晾床圍, 唔知係咪半夜番風, 其中有part床圍連衣架吹咗落街, 第2朝起身落街揾唔番, 可憐阿B套新床圍classic pooh就此殘缺, 如果要買就要成套買過, 好肉痛呀!

男爵府

吓.. 唔係呱~~ 有冇得淨係買床圍架? 有D第二D牌子嘅可以淨買床圍架播...

原帖由 Mellisa 於 09-3-16 11:46 發表

嘩! 你用手洗一定好攰喇! 我都係諗住初初机洗, 阿B出世后先考慮手洗, 因為BB衫細細件好難開1机, 哂水又哂電!

唉! 我呻兩句先...前晚喺露台晾床圍, 唔知係咪半夜番風, 其中有part床圍連衣架吹咗落街, 第2朝起身落 ...

洋房

原帖由 chole16 於 09-3-16 12:54 發表
吓.. 唔係呱~~ 有冇得淨係買床圍架? 有D第二D牌子嘅可以淨買床圍架播...

我噚日去Jusco 睇過classic pooh 我買嗰款無淨床圍, 當然可以買其他款/牌子啦!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Mellisa 於 09-3-16 13:13 發表

我噚日去Jusco 睇過classic pooh 我買嗰款無淨床圍, 當然可以買其他款/牌子啦!

嘩....真係好肉痛呀....買其他款又變左唔係一set....激死

別墅

我今日襯好天, 都幫bb 洗晒d 夏天衫, 開左兩機, 下星期得閒再洗床圍, 有陽光吹住同殺菌, 感覺好好多~

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

別墅

我都係呀! o尋日同今日叫工人洗哂d bb嘢.
仲有d被芯同床圍, 聽日叫佢洗埋.

大宅

原帖由 wywlee 於 09-3-17 09:51 發表
我都係呀! o尋日同今日叫工人洗哂d bb嘢.
仲有d被芯同床圍, 聽日叫佢洗埋.

天文台話聽日開始又會潮濕, 要洗嘢快d 趁今日仲有太陽洗埋佢啦!!!!

民房

呢幾日洗o左三機啦.......

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我連bb d 公仔同high-chair 椅套都洗埋啦....應該無野洗啦啩

太陽出埋今日咋....大家要洗野就快手啦

民房

請問各位媽咪, Peter Rabbit 嘅被芯同床圍是否可放入洗衣機洗ga?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 陳小B媽咪 於 09-3-17 10:36 發表
請問各位媽咪, Peter Rabbit 嘅被芯同床圍是否可放入洗衣機洗ga?

我唔係用peter rabbit....不過我套classic pooh+新幹線都係放入機洗咋....我諗手洗好難乾喎

男爵府

我床圍分咗一機洗.. 因為太大舊~~~ 手洗真係有排都未乾!!!

原帖由 poloking 於 09-3-17 10:50 發表

我唔係用peter rabbit....不過我套classic pooh+新幹線都係放入機洗咋....我諗手洗好難乾喎

首頁

尾頁

跳至