親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

worrymama 發表於 18-3-19 20:21
我都推介去江之島。我剛去完返嚟, 大佛同八幡宮好靚♡
我係响新宿搭小田急浪漫號嘅, 因我同長者和小朋友去, ...

江之島電車好想座一次

珍珠宮

worrymama 發表於 18-3-19 20:21
我都推介去江之島。我剛去完返嚟, 大佛同八幡宮好靚♡
我係响新宿搭小田急浪漫號嘅, 因我同長者和小朋友去, ...

我原本都plan緊去唔去江之島,因為網上資料嚟嚟去去都嗰幾張圖,而我另一日行程又已經有近郊活動!不過經你咁就可以下決定了!

不過我多數join one day tour,因為喺我酒店附近集合,咁來回車程都可以一跳上旅遊巴就瞓吓叉電!

謝謝你的推介

子爵府

我上次去東京鐵塔
係食完晚飯 跟住過去
出咗地鐵站 斜路仔行冇幾耐已經影左好多相
屋企人 話攰冇行到上去廣場平台
後尾睇過一個電視節目
近距離望鐵塔 個感覺仲正
希望各jm留意

子爵府

原本諗住去bills 食pancake嘅jm
又排咗去江之島
就 唔好錯過七里ヶ浜站 嘅分店
上次約莫排咗半小時
畀咗露台位
屋企人覺得大風後尾都係坐返入去裏面
(可能好多人都好似我哋咁)
對住嗰個view食嘢真係好正

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

fupigpig 發表於 18-3-20 13:10
我原本都plan緊去唔去江之島,因為網上資料嚟嚟去去都嗰幾張圖,而我另一日行程又已經有近郊活動!不過經 ...
來來去去得幾張相,因為江之島真係得幾個景點,而且好多都要上落樓梯,
不過唔鐘意太大城市既話,
江之島係好好行。

如果怕時間太多可以去埋鎌倉,
鎌倉周邊其實有好多地方可以去。

然後呢兩個地方其實由東京都出發都唔難,
坐車又唔算好遠,
自己去唔 join tour 都OK

珍珠宮

shinku 發表於 18-3-20 14:42
來來去去得幾張相,因為江之島真係得幾個景點,而且好多都要上落樓梯,
不過唔鐘意太大城市既話,
江之島係 ...

因為帶埋小朋友同行,佢坐鐵路係唔瞓,坐巴士、旅遊巴就會搖搖吓瞓著佢瞓左我可以靜吓
我見有個tour係江之島有埋鐮倉,所以就考慮join,成個行程有市區、都有近郊

大宅

回覆樓主:

江之島同鎌倉係朋友,一定2個都去
鎌倉條步行亍有GRAm,綠茶甜品店,同個間杉養蜂園
share 下鎌倉photos 喜歡憂閑同睇建築物的我們幾啱,不過吾知你們喜歡與否
鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

琥珀宮

回覆 OsansanO 的帖子

讀賣樂園

首頁

尾頁

跳至