夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

話說響舊年,有一晚我地全家人一齊出街食飯,點知響我地食飽離開o既時候,有個男人衝出黎指住C6鬧佢眼甘甘望佢條女,仲講晒粗口,C6企響度比佢鬧,但系我就同D仔女企響側邊。我覺得好醜,當晚返到屋企我冇再同C6講過一句野,我忍住吾發脾氣系吾想比小朋友見到我地嘈交而且我仲未知道我應該點面對佢。我諗左成晚都吾明點解佢對住果條友話自己冇做過,但系冇即時離開而系繼續比果條友問候呢??
到果晚訓到半夜C6叫醒我要我同佢傾返頭先發生果件事,我心諗:好丫,你想解釋我又睇下你想同我講D咩?C6話果條友屈佢,跟本都吾知佢坐響邊又點會望佢丫。我好後悔比左成晚時間佢諗定台詞,因為我淨系問左佢一句:你冇做過點解仲要企響度比佢鬧丫?佢平時口姪姪,吾知點解今晚禁流利。解釋左好耐,直至我話好攰要訓覺,佢先放棄吾再講落去。
自從果次之後我開始暗地裡觀察C6,冇見到佢週圍望,我都覺得可能我直系怪錯佢,但系當呢件事開始淡o既時候,竟然比我親眼見到佢眼甘甘望住條女,我同佢行返轉頭,仲要由上而下添,我即刻諗返起果個男人講左一句我呢世都會記得o既說話:專重下你身邊果位女士丫...

民房

我又覺得男人十個有九個都會周圍望 係天性黎 有望都問題吾大。但望到比人話而你都吾知 即係好有可能係對方發爛喳。吾關你c6事。他太善良軟弱。或者吾知對方背景 帶住老婆仔女 忍一時之氣 換取和平。總之無論點 你c6無大錯。但俾著我 我一定反擊 喂喂喂喂喂 我咁索 我老公駛鬼望你條女呀 佢望都係俾面你詐 你吾想俾人望 米吾好出街啦笨。 當然 最好係由C6自己反擊啦。算啦 件事都過去了

民房

好佬怕爛佬 爛佬怕潑婦 必要時我係可以做潑婦架

子爵府

會吾會係D死"口靚"仔喺條女面前扮型呀?又可能你C6只係咁啱經過望一眼?算啦,如果再有下一次而又係比人鬧,先再懲戒佢啦!

民房

我吾知我發爛渣有冇做錯 我只系想 當我企響c6身邊o既時候佢可以專重下我。為左呢件事我心裡面有條刺 一放假同佢出街我就垂低頭 我吾想再見到佢望人 我只有逃避。吾知點解平時o既自信冇晒

民房

你都有發爛渣呀?都吾係話錯既 以你c6性格佢實頂得住(一笑) 只係可能你同男性交往較小 好似有多少誤會你c6

男爵府

樓主, 你聽到人地咁話老公, 你都無諗住同老公同一陣線反擊喎...
另外, 妳點知果個男人後面會唔會成村人架.
你老公出聽, 容咩易比人打架...

你老公唔出聲...唔一定係理虧, 可能都係想保護妳地呢..

試下向好果邊諗多d, 個人都開朗d

男爵府

補充一句..

我老公, 曾經講笑咁講..
果次係奶奶話佢d瘀野...
佢後咪話......妳係我老婆黎架, 人地話我, 你都唔幫我....仲同埋佢一齊晌度笑...

所以...有時做老婆, 晌出面, 有咩都好,都要同老公同一陣線...佢先會lum晒架..

禁止訪問

侯爵府

我又唔會咁, 點解明明自己唔岩, 因為佢係老公就幫佢!有少少"巔倒是非"。

其實都無乜可以做, 最多表示自己唔多鍾意佢D行為,希望佢自己識得改!

我都好憎D人(男又好, 女又好)由頭望到落腳

民房

我有表示自己唔鍾意嫁,仲比晒面色佢睇 又如何丫?條女系靚o既我都冇聲出啦,豬狗不如都望?吾發火就奇啦
系咪要我著低腰褲露t back比人望佢先會feel倒我o既心情丫?

複式洋房

我諗我會發顛~會鬧左個街外人先囉~同佢講:吾望得就叫條女(love)住個紙袋出街~再吾系有種就e+即刻整盲我老公~如果吾系就吾好多多聲氣
跟住反到屋企就鬧個死佬~問佢頭先有咩好望~條女甘索吾好淨系望丫麻~過埋去yo人丫

男爵府

畀面勳章

見到靓女望2眼有咩問題呢??
我有時見到靓女都有望LA...
仲同我C6討論TIM...

民房

男人鍾意睇靚女可以理解, 但老婆係隔離, 仲要睇埋 d 豬扒就真係唔俾面! :;pppp:

仲要由頭望到腳, 又由腳望番上頭就真係好唔掂, 個格好玉酸 !!

大宅

原帖由 SHIRLEYLAM330 於 09-3-17 14:33 發表
見到靓女望2眼有咩問題呢??
我有時見到靓女都有望LA...
仲同我C6討論TIM...

同你一樣喎 會一齊討論下人哋的樣貌身材架...

但話說回來, 要視乎c6望到咩程度, 如果佢係好咸濕好賤格嗰種, 咁就真係抵鬧, 無論係咪同個老婆一齊, 都唔應該咁唔尊重女性, 人哋生得靚或者身材好, 都唔代表要比其他人眼睛非禮喎:;pppp:

大宅

原帖由 ktemama 於 09-3-17 10:50 發表
我吾知我發爛渣有冇做錯 我只系想 當我企響c6身邊o既時候佢可以專重下我。為左呢件事我心裡面有條刺 一放假同佢出街我就垂低頭 我吾想再見到佢望人 我只有逃避。吾知點解平時o既自信冇晒 ...

um.... 男人週圍望都好正常, 望下女仔, 我又唔覺有咩問題, 佢又唔係背住你出去偷食, 此外, 佢帶住老婆仔女, 如果佢鬧返條友, 一陣打起上來, 佢咪仲蝕底, 你到時開post 咪又另一樣野。
如果當時係我, 我會先叫老公帶d細路走開, 再繼而鬧條友, 真係瀾佬怕潑婦, 我真係唔介意做潑婦。

翡翠宮

或者吾知對方背景 帶住老婆仔女 忍一時之氣 換取和平。

agree this one.

let it pass....

伯爵府

望女仔我覺得無問題喎, 就算係豬扒都可以望架, (因為好笑先望).
如果當時我係你, 我會拉埋老公走, 因為真係唔知個條友有幾多人, 自己就1家大細, 始終蝕抵會係自己囉.
所以你唔好再嬲你老公了, 佢都好慘的, 當眾俾人鬧, 其實好瘀架.

大宅

望下都唔比不如鎖住個女朋友唔比佢出街, 我反而覺得鬧人嗰個有問題(可能真係認威), 你同c6食飯佢有冇眼甘甘你自己睇到格?! 對於突如其來真係有時唔識反應, 而且佢可能覺得無厘頭所以都唔知點反擊, 一家大細喺度都係少出聲為妙, 我覺得又唔可以話唔識保護你地, 佢事後諗番成件事再同你討論其實已經好正面. 算啦都過左咁耐, 好少事姐! 我認識既男士真係無一個出街剩係望住地下或者自己隔離嗰個, 呢d eye candy咪由佢囉.

大宅

原帖由 ktemama 於 09-3-17 14:19 發表
我有表示自己唔鍾意嫁,仲比晒面色佢睇 又如何丫?條女系靚o既我都冇聲出啦,豬狗不如都望?吾發火就奇啦
系咪要我著低腰褲露t back比人望佢先會feel倒我o既心情丫? ...

望第2個唔代表覺得你唔夠靚, 你覺得/知道自己靚咪得囉. 你諗下吳彥祖拖lisa s出街, 我相信佢都會"目及"其他異性物體, lisa s就比街既其他仔"目及", 男人就係咁.

首頁

尾頁

跳至