自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下有經驗嘅JM,囡囡步入青春期在家是否都會要求她穿胸圍背心?大囡開始需穿但未習慣,唔肯穿話唔舒服。想請教下點幫佢過渡呢個階段。

侯爵府

polly0503 發表於 18-3-22 20:10
想問下有經驗嘅JM,囡囡步入青春期在家是否都會要求她穿胸圍背心?大囡開始需穿但未習慣,唔肯穿話唔舒服。想 ...

如啱啱見突可以先穿“胸二重”內衣(AExN有售,唔知130定140尺碼開始),如果碰撞會痛,可穿有墊背心(即背心加塊墊), 街市都有得賣。

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

屋企唔著我覺得可以接受

初初我女著背心型(Wacxxl少女個條line)都係話唔舒服,我就同佢講數,先一星期著幾日,不過一直都提醒唔挺直腰行的壞處;後來佢自己習慣左著,又知到「突點」唔好,就自己自動自覺著

男爵府

YolandaTam 發表於 18-3-22 20:14
如啱啱見突可以先穿“胸二重”內衣(AExN有售,唔知130定140尺碼開始),如果碰撞會痛,可穿有墊背心(即 ...

U 記有墊背心
小女也覺得舒服

男爵府

回覆樓主:

當年囡囡托朋友買台灣 bar,,

珍珠宮

環保接龍勳章

Fishma007 發表於 18-3-22 21:48
U 記有墊背心
小女也覺得舒服

same here

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我女11歲,剛開始發育,我買了有墊的半背心比佢著

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

阿囡十歲未發育,我準備好有墊背心俾佢,隨時ready

wcpcelia    發表於 18-3-24 20:14
I 大蚊豬   

公爵府

想問下有經驗嘅JM,囡囡步入青春期在家是否都會要求她穿胸圍背心?大囡開始需穿但未習慣,唔肯穿話唔舒服。想 ...

所以我在小朋友四年班, 未開始有突起情況下開始著 就舒服啲, 當個胸脹起嘅時候就唔會有太大問題出現。
但我哋以前細個, 係由個胸開始突起咗先開始著就好辛苦

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

花園街大把青春期底衫賣

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

由有墊半身背心開始,我女初初都話唔舒服唔肯著,但著淺色衫會突點,佢寧願著件褸上面,我試買唔同牌子唔同款俾佢,佢話半身好過全身背心,不過未到著有後扣果d, 同埋全棉舒服好多。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我囡先著有墊半截小背心, 依家著 sport bra
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

u記有墊背心

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我睇過 U 記有墊背心,但剛發育少女着唔到喎

水晶宮

有墊背心,
吉之島有,

子爵府

最初可以去花園街買2層個D 背心既, 依家香港得返WAXXL有少女系列, STEP 1, 2&3
如果佢地話覺會箍住心口, 或壓住就要轉有車杯位既背心款或少女胸圍

STEP ONE 個樣似SPORT BAR, 有小小杯位, 有稍厚墊, 有粗/幼帶, 無扣為主[成日無貨]

STEP TWO 大約係AA CUP , 開始似返少女款, 有粗/幼帶, 有分有扣/無扣款
STEP 2 可以一半有扣一半無扣俾佢學下著, 未學識用有扣就叫佢係前面扣左轉返去後面囉]

STEP THREE [大部份SHOP 都有STEP 3 , 會有鐵線款, 杯位亦再明顯D, 大部份都係有扣款

同賣買到STEP 2 就最好睇埋D 衛生褲仔..買定洗乾淨. 以備不時之需.

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

之前係淘寶買左呢款運動背心,試完之後真係著得幾舒服,完全好似無著咁。

不過s碼唔知岩岩size,如果唔係可以考慮下

珍珠宮

環保接龍勳章

dede2005 發表於 18-3-23 15:31
我睇過 U 記有墊背心,但剛發育少女着唔到喎

剛發育可以去吉吉島/千色舖或花園街有少少pad的背心底底, 一件過或半截都有。

wcpcelia    發表於 18-3-24 20:15

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

由呢d開始,最好前面兩層布
淘淘都好多,一係吉吉島
再按需要轉款(慢慢揀3D一點),開始搵3D款可去瑪莎或wacoal

大宅

雞仔嘜有款有pad既半背心,好舒服,我囡試過無數咁多款都話唔舒服,係得雞仔嘜先肯著

首頁

尾頁

跳至