心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

朋友個c6想同佢離婚,話性格唔夾喎!話唔會為個仔放棄自己所有等等.......,佢指放棄的所有是娛樂,個仔依家先5個月倒.當初有bb佢老公一時就同佢去落個bb,一時就話同佢結婚(但等到個肚5個月都唔想落實嗰隻),跟住我朋友坐月時又用說話和態度另佢走,之後就周圍同人講佢老婆小小事出走,同自己家人講自己老婆點衰,張事實拋轉講,所以連佢夫家都唔鈡意我個friend. 解說小小佢c6個人,佢今次係第2段婚姻,好似之前有兩個仔女,但係一d都睇唔出佢個人可以錦無情,因佢係屯門開髮型屋,我去屯門時幫(親)過佢,嗰時都幾好傾,個人好似幾中直,又幾形,但好鈡意認叻,佢之前可以放低兩個仔女一走了之,跟住又有個拍拖接近結婚的女友買晒樓都要分開,你話我個friend係咪蠢,有晒警號都嫁,都生,依家最擔心佢ke精神,真怕佢有產後情緒病,我好想幫佢,但唔知可以點做,只係有時聽佢呻吓,真係(鄧)佢唔低,對方不段想推卸責任,還可惡人先告狀.唔係基督徒唔落bb咩?唔係基督徒唔離婚咩?以前同佢傾開都主點點.....主點點,真係假,表面真係呃晒,點解會有d錦人架!

洋房

hi,多口問句,佢其實係咪基督徒?

禁止訪問

大宅

回覆 # 的文章

好多基督徙, 都係掛x頭, 買狗肉!!!

叫好clamd, 搵後路如 :開始請工人, 搵新屋住, 一個人同bb住, 都好過比ed賤人折磨

複式洋房

原帖由 BB421 於 09-3-19 21:14 發表
hi,多口問句,佢其實係咪基督徒?

佢話佢係囉,佢可以犀利到有咩事都掛係口邊話(係主對佢考驗喎!)咪遍倒人囉,佢咪係一個好人囉,我未見過有人可以用放棄態度同另一方面相處,對仔女唔慬唔理都叫考驗,定叫(挍便).:-x 最黑人憎,我係度剪更頭髮佢有另一個客問佢bb情況,佢真係可以當自己每晚照顧錦同人吹(果一刻我真係好想出聲),其實佢每晚都係晚飯後or自己有野要出街外,都係自己用晒個廳來玩hi-fi,我個friend就係間房同個仔玩or活動,但佢可以話比人聽佢每晚放工返屋企陪老婆同個仔,佢係講得無錯,不過我friend話係屋企係陪hi-fi,重要出廳的話唔好錦耐會嘈住佢,有時跟住夜晚又再出去,錦都得,佢講野真有技巧,自私.所以我唔會再去佢度整頭.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

洋房

複式洋房

嘩!好卑鄙,有人可以咁衰,個衰人原來出面識左一個女仔,我friend話佢近來小小事就小事化大地旭d出廳訓,已經個幾月!原來有因,但點解可以咁自私架!冷戰一個星期,和好一兩日又再冷戰,佢重好野,比晒希望我個friend,早幾日明明冷戰更,但又call我個friend出去傾和好,第二日重返長沙環恩x堂,要從信主開始去改善關係,跟住一日後又因小事打回原形,冷戰!係咪顛架!如果已經有左第二個就同人講啦!係度折磨人,定係又未想放棄我個friend,但另邊又未定穩呀!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 王小虎 於 09-3-18 21:57 發表
朋友個c6想同佢離婚,話性格唔夾喎!話唔會為個仔放棄自己所有等等.......,佢指放棄的所有是娛樂,個仔依家先5個月倒.當初有bb佢老公一時就同佢去落個bb,一時就話同佢結婚(但等到個肚5個月都唔想落實嗰隻),跟住我朋友坐 ...

佢間salon近邊個屋苑?

複式洋房

龍門居全大玻璃嗰間,你有無去過?

複式洋房

唉!個friend放棄啦!男人通常唔拆穿果日都唔認架,仲要講到女方十萬樣唔岩黎等人認同,佢依家做的是有苦衷之所以做,佢反而係受苦嗰個.我估第時嗰個屋苑好多都係佢d仔女,通常做d行都可以溝好多女人/女仔,不過好似佢錦掛羊頭賣狗肉,同人生完一個又一個佢都玩人玩得盡

洋房

原帖由 王小虎 於 09-3-28 15:35 發表
唉!個friend放棄啦!男人通常唔拆穿果日都唔認架,仲要講到女方十萬樣唔岩黎等人認同,佢依家做的是有苦衷之所以做,佢反而係受苦嗰個.我估第時嗰個屋苑好多都係佢d仔女,通常做d行都可以溝好多女人/女仔,不過好似佢錦掛 ...
其實真係唔明La d男人點解可以咁殘忍,佢無諗對方感受,無諗過做人係要承擔

洋房

洋房

好句
麥子與稗子 Wheat and weeds

經文:馬太福音十三章24-30節,36-43節

「24耶穌又設個比喻對他們說、天國好像人撒好種在田裏.25及至人睡覺的時候、有仇敵來、將稗子撒在麥子裏、就走了。26到長苗吐穗的時候、稗子也顯出來。27田主的僕人來告訴他說、主阿、你不是撒好種在田裏麼、從那裏來的稗子呢。28主人說、這是仇敵作的。僕人說、你要我們去薅出來麼。29主人說、不必、恐怕薅稗子、連麥子也抜出來。30容這兩樣一齊長、等着收割.當收割的時候、我要對收割的人說、先將稗子薅出來、捆成捆、留着燒.惟有麥子要收在倉裏。……
36當下耶穌離開眾人進了房子.他的門徒進前來說、請把田間稗子的比喻、講給我們聽。37他回答說、那撒好種的、就是人子.38田地、就是世界.好種、就是天國之子.稗子、就是那惡者之子.39撒稗子的仇敵、就是魔鬼.收割的時候、就是世界的末了.收割的人、就是天使。40將稗子薅出來、用火焚燒.世界的末了、也要如此。41人子要差遣使者、把一切叫人跌倒的、和作惡的、從他國裏挑出來、42丟在火爐裏.在那裏必要哀哭切齒了。43那時義人在他們父的國裏、要發出光來、像太陽一樣。有耳可聽的、就應當聽。」

民房

唉!人的質地係不可用宗教來掩飾的,表面這刻或許是快樂,但其實他會一生都帶着苦而過活的,直至他省覺那天.這些人做的妳地是無法會明的,可能連佢自己都唔明自己想點,一邊去偷情一邊要做好人的例子實太多了,只不過是一些鋪設自己範窺的路,能好讓自己好過點,這個過程也是他自己折磨自己,他會不停的講大話,作故事,計時間,作人物.總之是自作業.如果這世界的人看婚姻,愛情及兒女都是如此,那是一個甚麼的世界啊!

民房

主不只會考驗,還會安排.妳朋友現階段不應原地想太多,要向前看,有孩子在自己身邊是幸福得來不及,懂得珍惜的人是有福,珍惜有時,放棄也有時,這人沒資格接受愛.加油.

伯爵府

有宗教信仰就更加唔好作咁多孽!

複式洋房

原帖由 MOnCHAIchai 於 09-4-2 14:07 發表
唉!人的質地係不可用宗教來掩飾的,表面這刻或許是快樂,但其實他會一生都帶着苦而過活的,直至他省覺那天.這些人做的妳地是無法會明的,可能連佢自己都唔明自己想點,一邊去偷情一邊要做好人的例子實太多了,只不過是一些 ...
正確!這賤男講大話講到連自己家人都要呃架,一係擺我個friend上枱,跟住就叫我friend唔好同呀xx講,所以friend話(好難睇得真佢係一個咩人),唉!放眼看吧,自己做下來的因,必有其果.

見她自從提出離婚後仲好似開心好多(希望係真),其實...我個friend佢都幾勁,比我一知到老公有姦情我都可能會顛晒架! 唔好話離婚啦,分開都唔知點算! 但佢就123離婚,真係好斬釘截鐵,不過就好痛!希望佢快d遇到真愛.所以做女人到有d位都要識得起身,唔好日日坐係度等個老公自動識回頭.

洋房

我覺得同宗教及職業無關囉, 係人格的問題~~~
之前單親天地及夫婦情感o個邊, 夠有老師攪婚外情啦~~~
9男女老師o係教區教書, 隻狐狸精仲要係天主教教徒, , 又話個godmother在教區係有份量的勁人~~~~
呢個世界, 宗教同個人的人格無關, 職業都無分貴賤, 不過原來賤人多的是~~~~

等待驗證會員

唉, 又係基督徒, 我都識得好幾位基督徒, 仲係好似好虔誠果隻, 但全部都係掛羊頭賣狗肉law, 係其他人面前口口聲聲話自己係教徒, 唔會做損人的事, 但其實造謠生事, 卸膊不負責任, 打小報告佢地先最拿手:tongue:

我都相信有真的基督徒, 但越大聲話自己係基督徒果D, 最喜歡做門面功夫果D, 就越係衰人!

首頁

尾頁

跳至