懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

多數都會陪,係有次我作小產,要當日去睇私家就冇陪,因為請唔到假~
買bb野都會同我去,佢可以揸車車我去同我拎野~
奀b仔9月16日出世啦~

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 JOEYCMY 於 09-3-20 10:46 發表
D人成日都話第時個女出世,爸爸就會錫到火農,我望就咁望啦,不過有時我比人撞,佢都唔係好理我,同埋成日開口埋口就話"你個女",我就又難過又嬲架啦,唔通仔就"我個仔",女就"你個女"呀.....

...

你老公咁講野既,女都係自己架~我同老公就鍾意女~反而佢d f話生仔好 ,我老公有三兄弟,我生女都冇所謂~其實我覺有個健健康康既bb就得~
奀b仔9月16日出世啦~

大宅

my husband haven't go with me 'cos he got to work ma~ I think it's okay, he might scare too...in old fashion, man never go to hospital especially this kind of thing...

大宅

好媽媽勳章

我26週,咁多次我c6都會陪我產檢的,但佢就唔會陪我買野囉,因為佢好怕行街買野多人…不過我買bb野全部都送貨的,同埋都係我話ok就買得,所以冇所謂。

等待驗證會員

去政府檢查我都冇叫老公陪架,一來唔想去side時間等,二來冇照聲波照,佢去都冇用,不過見到其他媽咪有人陪都好羨慕架...
我只係第二次睇c+,同照結構時叫老公去.
不過我唔想佢再激我,下次都唔叫佢lu....

子爵府

暫時老公次次都有陪我去,不過佢都話穩定左就叫媽咪或奶奶陪,因為佢要留假陪我坐月。:)

別墅

原帖由 莎莎莉莉 於 09-3-19 22:33 發表
唔會主動話陪你去
買bb野亦唔會陪你?

我老公一次產檢都沒有陪過我去,初初我都好唔開心,但是我習慣了,也許是因為他是自己一個人開公司,每天都要回去公司開門比公司的同事而且要看住公司的關係,所以每一次都是我自己去看醫生,他只會在金錢上完全支持我,因為我打算在私家生所以一直都是看私家醫生他要努力搵奶粉錢關係。

伯爵府

好媽媽勳章

我老公有陪架,10次有8-9次都陪!佢會專登安排個日off陪我去呢....

陪產堂都上埋tim...希望今次可以夾到時間陪產啦....

男爵府

Beside Oscar and 結構, c6 唔會特別請假陪law. 佢公司唔e請假
我都是寧願留返我生左先放陪下我&幫手湊下bb.

男爵府

sat ap堂就到佢會去

洋房

我多數一個人去做產檢, 因為老公返shift, 好難就到假, 放假佢就一定會陪我去既.

但買野就一定要佢去囉, 幫手俾下意見都好架, 但佢乜鬼都話得意

大宅

我老公都係因為要返工,所以不能陪我去私家做檢查(因我多數揀平日放工去),上次,我專登揀星期六叫佢陪我去,佢都肯,因為我都好體恤佢工作繁忙,但身為爸爸起碼要去一次喇!另外,開刀佢都會陪我入手術室!

大宅

我都想老公留返D假~
我寧願我生完之後佢陪多D我同BB~
如果就到放工睇~都想佢陪~
不過佢成日都要OT~真係好難就時間~

原帖由 tko123 於 09-3-20 10:49 發表
我老公成日都要跟住去產檢
但我唔想佢用晒d假.所以只俾佢陪一兩次
同之後d檢查就盡量安排星期六等佢可以去囉

大宅

其實你老公咁真係好過份~
不過我就唔同~我自己就鐘意仔多D~
反而係老公成日話仔女都好~最重要係健康~

原帖由 JOEYCMY 於 09-3-20 10:59 發表
我地等左成兩年先有,我都有問過佢架,個時佢話女都好啦,我就知佢中意仔呢,再加上得佢一個仔咋.....
佢一講ED說話激嬲我,就話個女佢唔要我要跟我姓,佢比錢養就OK..我同我MAMI講佢仲攪笑,不如比左佢跟佢姓喎:h ...

大宅

其實佢會唔會係講下笑??
我覺得你應該叫佢陪多D你去照~
等佢見下BB郁郁下~佢應該會覺得開心~
講真我同老公今次係意外~我地原本係打算兩年後先生~
但突然有左~我老公個時真係冇理過我~
因為佢覺得有左BB會打亂左佢既計劃~
之後佢有機會見到BB超聲波郁左兩下手仔~
佢就改變晒~立即會睇下D書~又去問下朋友D BB野~
點講都好~仔女都係自己既骨肉~我諗唔會有人唔鐘意自己個BB既~比D時間佢啦~

原帖由 JOEYCMY 於 09-3-20 13:27 發表
去政府檢查我都冇叫老公陪架,一來唔想去side時間等,二來冇照聲波照,佢去都冇用,不過見到其他媽咪有人陪都好羨慕架...
我只係第二次睇c+,同照結構時叫老公去.
不過我唔想佢再激我,下次都唔叫佢lu.... ...

大宅

好媽媽勳章

hee....我同你唸法一樣,想老公留返d假,等我生完陪我好過,一年得15日大假,有7日要連假,其餘每次最少放一日,陪得我幾多次?何況如果政府產檢佢去唔去都無咩所謂,行行坐坐幾個鐘,見醫生就幾分鐘,去唔去都一樣。
我地買左胎心機,每日聽一次,有種好wram的感覺!

原帖由 希兒~ 於 09-3-20 21:49 發表
我都想老公留返D假~
我寧願我生完之後佢陪多D我同BB~
如果就到放工睇~都想佢陪~
不過佢成日都要OT~真係好難就時間~

大宅

畀面勳章

我老公就每次都好期待陪我去覆診, 因為可以見到B女嗎 !:lol

大宅

你老公都幾多大假喎~我老公得9日~所以要用得好慳~
講真d大假都唔係好夠用~
又要陪產~又要接出院~之後仲要帶bb打針....

原帖由 大大妹 於 09-3-20 22:34 發表
hee....我同你唸法一樣,想老公留返d假,等我生完陪我好過,一年得15日大假,有7日要連假,其餘每次最少放一日,陪得我幾多次?何況如果政府產檢佢去唔去都無咩所謂,行行坐坐幾個鐘,見醫生就幾分鐘,去唔去都一樣。
我地買左胎心機,每日 ...

大宅

好媽媽勳章

我地都好慳大假,因為我仲想佢年尾等我生完陪我去日本玩,哈哈!當獎勵下我

原帖由 希兒~ 於 09-3-21 10:14 發表
你老公都幾多大假喎~我老公得9日~所以要用得好慳~
講真d大假都唔係好夠用~
又要陪產~又要接出院~之後仲要帶bb打針....

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至