懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 10:26 發表

唔好話自己冇咁想嘔阿

我就係成日話自己冇嘔過 呢排就成日反胃喇

刷刷牙 噴泡阿

我用緊舒適達,唔知係唔係因為d抗敏感牙膏少d泡,我掃牙覺得好好多~

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇書話第70日最辛苦 係害耳蒙最高的一天

複式洋房

原帖由 翡冷翠 於 09-3-20 10:31 發表

我用緊舒適達,唔知係唔係因為d抗敏感牙膏少d泡,我掃牙覺得好好多~

我都係用緊師王咸味牙膏都冇咩泡 但含住太耐 透唔到氣就會咁

複式洋房

原帖由 imyim 於 09-3-20 10:31 發表
我又係咁諗呀, 成日想時間過得快d, 想快d唔好再嘔, 好辛苦呀!!!

你聽日第70日wor

加油阿 起身食多d餅啦

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 10:33 發表
睇書話第70日最辛苦 係害早蒙最高的一天

我依家都嘔得幾勁,尋日嘔左4次,黃膽水都嘔左出黎~不過奀b健健康康,平平安安我都覺得值得~
奀b仔9月16日出世啦~

複式洋房

唔知點解尋日照完bb 覺得佢係仔

可能我自己太想要仔喇

4月8日我就去照喇 到時12week3day 仲有17日阿

時間又好似過得好快 但每日又覺得好耐

好緊張

男爵府

返緊工,悶悶地,上o黎睇下

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 10:33 發表
睇書話第70日最辛苦 係害早蒙最高的一天

妳睇邊本書咁準呀?
雖然我唔知乜係害早蒙,但我踏正10wo個日,食完晚飯後,個胃頂到暈,想嘔,個肚突然間好似大左2吋,企又辛苦,坐又唔舒服,卒之要瞓落床先叫好少少~~

男爵府

我有個愚蠢既問題想問, 我條TICKER尋日係7w6d, 但今日係8w0d. 我想問係咪無7w7d架? e.g. 即係一week入面應該係8w0d/1d/2d/3d/4d/5d/6d, 夾埋7日跟住就轉去9w0d呢? 請大家指教!!THANKS!!

複式洋房

原帖由 寶寶龍 於 09-3-20 10:51 發表
我有個愚蠢既問題想問, 我條TICKER尋日係7w6d, 但今日係8w0d. 我想問係咪無7w7d架? e.g. 即係一week入面應該係8w0d/1d/2d/3d/4d/5d/6d, 夾埋7日跟住就轉去9w0d呢? 請大家指教!!THANKS!! ...

係阿 冇7day架 一跳就另一個week

男爵府

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 10:49 發表

可能我自己太想要仔喇

好緊張 ...

我都「形」住自己生仔(唔知點解,但其實我鍾意囡多o的)
最衰我大伯,佢估人生男生女好準,佢話自己生女,就生左個女,話朋友生女,朋友又真係生左個女喎

佢一知我有b,就話我生仔 ,搞到我都成日形住自己會生仔~~

複式洋房

原帖由 jkfamily 於 09-3-20 10:50 發表
返緊工,悶悶地,上o黎睇下

妳睇邊本書咁準呀?
雖然我唔知乜係害早蒙,但我踏正10wo個日,食完晚飯後,個胃頂到暈,想嘔,個肚突然間好似大左2吋,企又辛苦,坐又唔舒服,卒之要瞓落床先叫好少少~~ ...

哇哈哈 害耳蒙阿 我打錯阿

男爵府

尋日我同D家姐起度傾, 話我好似無咩馱仔既特徵, 唔知係係女呢(我自己心目中梗係覺得生個仔好似好D).....跟住亞媽聽到, 話鬼我, 佢話, 仔女都係自己生既, 一樣咁好, 有咩所謂呀(下刪一萬字)......原來我亞媽仲開通過我, 哈哈

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 10:49 發表

可能我自己太想要仔喇

好緊張 ...

複式洋房

原帖由 jkfamily 於 09-3-20 10:53 發表

我都「形」住自己生仔(唔知點解,但其實我鍾意囡多o的)
最衰我大伯,佢估人生男生女好準,佢話自己生女,就生左個女,話朋友生女,朋友又真係生左個女喎

佢一知我有b,就話我生仔 ,搞到我都成日形住自己會生仔~~ ...

係囉 身邊d人 成日係到估估下都好大壓力 唔係都比佢講到好似係咁mouth:

男爵府

唔怪得我之前成日計錯啦, THANKS!!!

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 10:52 發表

係阿 冇7day架 一跳就另一個week

男爵府

我都無刻意每日一蛋喎
我對烚蛋普普通通,偶爾一隻無所謂,日日食真係唔得
咁我偶爾會食下蛋,兩三日一隻,除白烚蛋外,我會煎全熟荷包蛋,炒蛋,鹵水蛋咁,又會在煲罐頭粟米湯時加隻蛋囉,等自己唔覺唔覺又食左蛋

複式洋房

因為我屋企隻喵 就係女 成日痴住我老公

仲要成日坐係我老公大脾 雙手仲要攬住我老公

有一次我叫我老公食飯先 佢話喵喵係佢身到

轉頭先食 我好日唔煮飯 煮俾你唔食 喵喵仲要好兇咁

望住我 喵嗚~~ 之後佢地仲要好恩愛咁 你眼望我眼

我就扯火 你同我即刻放低隻喵 再唔食我倒哂去

隻喵喵試過2次收埋我隻結婚戒指阿 2次都係係佢間喵屋搵返

我真係引蛇入屋阿

男爵府

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 10:54 發表

哇哈哈 害耳蒙阿 我打錯阿

哈哈哈,我仲唔知「害早蒙」係乜野物質添 ,原來係hormone!

要閃啦 ~~又要開工啦~~

複式洋房

原帖由 jkfamily 於 09-3-20 10:57 發表
我都無刻意每日一蛋喎
我對烚蛋普普通通,偶爾一隻無所謂,日日食真係唔得
咁我偶爾會食下蛋,兩三日一隻,除白烚蛋外,我會煎全熟荷包蛋,炒蛋,鹵水蛋咁,又會在煲罐頭粟米湯時加隻蛋囉,等自己唔覺唔覺又食左蛋 ...

唔知食蛋達葡達得唔得呢

男爵府

大鑊~肚餓了~
食d提子先...哈哈~

男爵府

咁得人驚既貓

原帖由 @陳師奶@ 於 09-3-20 11:01 發表
因為我屋企隻喵 就係女 成日痴住我老公

仲要成日坐係我老公大脾 雙手仲要攬住我老公

有一次我叫我老公食飯先 佢話喵喵係佢身到

轉頭先食 我好日唔煮飯 煮俾你唔食 喵喵仲要好兇咁

望住我 喵嗚~~ 之後佢地仲要好 ...

首頁

尾頁

跳至