家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主

用信用卡儲cash dollar 買電器 or 儲Asia Miles. 去年成功換了四張一家大細台灣暑假CX 機票

子爵府

siumaibb 發表於 18-6-26 08:03
用信用卡儲cash dollar 買電器 or 儲Asia Miles. 去年成功換了四張一家大細台灣暑假CX 機票
...

用邊張信用卡儲Asia miles?

別墅

man.hin 發表於 18-6-27 06:57
用邊張信用卡儲Asia miles?

我用AE, 人地話DBS都好!

子爵府

siumaibb 發表於 18-6-29 01:25
我用AE, 人地話DBS都好!

Thanks

水晶宮

crystal媽咪 發表於 18-4-17 08:04
facebook你search一啲二手幼兒用品或者圖書group, 如果keep得好。其實一啲玩具、圖書、小朋友嘅物品衣物、 ...

我都有係facebook買賣2手物路。

以前唔會亦唔識。 不過奶奶賣左層舊, 裡面有好多物品要搬走唔要(包括家品電器)。

我就幫手post d物品去facebook2手網賣, 都賣左好多。

現在自己都會睇2手網買野。
天空之城, 快樂之地

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PCCW2319 發表於 18-6-29 07:45
我都有係facebook買賣2手物路。

以前唔會亦唔識。 不過奶奶賣左層舊, 裡面有好多物品要搬走唔要(包括家品 ...

以前都唔識,早兩年有同事介紹。順便清屋企啲物品,賺少少錢。見到有平既都會入返嚟再賣。
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

crystal媽咪 發表於 18-6-29 07:56
以前都唔識,早兩年有同事介紹。順便清屋企啲物品,賺少少錢。見到有平既都會入返嚟再賣。
...

係呀!我最都買左1把美的塔扇($180),1新暖風機(可轉移/搖擺)$100
天空之城, 快樂之地

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PCCW2319 發表於 18-6-29 08:12
係呀!我最都買左1把美的塔扇($180),1新暖風機(可轉移/搖擺)$100

二手買賣電器小心啲,因為有啲交收冇得試。過後追究唔到。 一般家品或者玩具、圖書會多啲。

另外可以search一下free group,有時有唔少收穫

水晶宮

crystal媽咪 發表於 18-6-29 08:40
二手買賣電器小心啲,因為有啲交收冇得試。過後追究唔到。 一般家品或者玩具、圖書會多啲。

另外可以sear ...

好的, 得閒去8下先。

上次係facebook 有人free萬0 印花, 我要左2獨, 都係比左$5順豐自提站費(如果揀平郵就$3)。 係bk 要比錢買。
天空之城, 快樂之地

寶石宮

PCCW2319 發表於 18-6-29 08:46
好的, 得閒去8下先。

上次係facebook 有人free萬0 印花, 我要左2獨, 都係比左$5順豐自提站費(如果揀平郵 ...

yes,good
研究吓

首頁

尾頁

跳至