自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

話說最近成日上網睇韓仔衫舖,見到有間店主專攻大碼都可以著到韓仔潮流,店主身型略肥親身著上身po相,咁我就諗起個朋友成日話好難搵到佢size既靚衫,即刻forward去WhatsApp開心share俾佢......點知佢好似嬲左我咁,每次我一講買衫就見佢黑面唔想講哩個話題。

我朋友身型同欣宜差唔多,我都係想鼓勵佢著靚d積極d姐,完全冇諷刺佢既意思......

男爵府

Okayama 發表於 18-4-18 11:53
話說最近成日上網睇韓仔衫舖,見到有間店主專攻大碼都可以著到韓仔潮流,店主身型略肥親身著上身po相,咁我 ...

點解一定要涉及買衫的話題,買衫自己決定啦,咁大個人洗咩其他人決定!
你明知佢身型咁,更加唔應該比咩意見,仲放響果group做咩,你又係唔醒目

大宅

迷你人 發表於 18-4-18 11:58
點解一定要涉及買衫的話題,買衫自己決定啦,咁大個人洗咩其他人決定!
你明知佢身型咁,更加唔應該比咩意 ...

我唔係send去gp,係forward去whatsapp俾佢一個人咋

子爵府

崩口人忌崩口碗

我個朋友身型都同欣宜差唔多,我好少係打扮上比意見佢,就算佢口講唔介意,心入面都會有d介意,其實多數肥妹對係自已外形係好冇信心

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我朋友都係欣宜身型但五尺欠少少 , 我中大碼身型 , 但朋友成日話我同佢一樣肥 , 所以樓主朋友可能覺得自己係多肉但唔肥 ..........

大宅

tingting2200 發表於 18-4-18 12:00
崩口人忌崩口碗

我個朋友身型都同欣宜差唔多,我好少係打扮上比意見佢,就算佢口講唔介意,心入面 ...

我從來冇直接俾意見朋友,係估唔到share個買衫舖俾佢,都踩中佢地雷

如果早知佢介意,我就唔會咁做,我好少咁厚多士,我真心當對方朋友先會咁,點知今次熱心過頭添

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

分明hurt了你朋友的心了

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

佢可能覺得你取笑緊佢⋯⋯

珍珠宮

回覆樓主

你朋友係玻璃心咗少少。妳知道佢介意咪下次唔好講囉

大宅

cindy618 發表於 18-4-18 12:05
分明hurt了你朋友的心了

我都好後悔自己太厚多士,可以點補求呀?

琥珀宮

崩口人忌崩口碗

公爵府

回覆 Okayama 的帖子

我明白你,我都試過關心人無惡意,只想對人好,但被人誤會

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Okayama 發表於 18-4-18 12:08

諗諗先

大宅

甄太太 發表於 18-4-18 12:06
佢可能覺得你取笑緊佢⋯⋯

真係完全冇咁既心,平時我話減肥,佢都有黑面,我會解釋話「知道自己吾算肥,只係想keep住」,對住佢,講野都要好小心......

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

你仲懷疑係朋友玻璃心? 即係你完全冇企喺朋友立場諗過. 點睇都係你厚多士.

瑪瑙宮

Okayama 發表於 18-4-18 12:08

wsp坦白係咪有野唔開心呀?如果我有野令你唔開心,請你唔好介意,我一定唔係有心整你架

~~係咪似明言又唔知係咪講嗰件事咁呢

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

太厚多士

珍珠宮

回覆樓主:

講到肥瘦個人認為幾friend都係假

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實你係冇意,不過佢有自知之明
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

Okayama 發表於 18-4-18 12:05
我從來冇直接俾意見朋友,係估唔到share個買衫舖俾佢,都踩中佢地雷

如果早知佢介意,我就唔會咁 ...
你咁做踩中地雷機會係好高
舉個例子,我之前訂左d日本雜誌,有主打美容&時裝潮流的,諗住share比我朋友睇,點知佢好老實咁同我講:

好呀,不過時裝潮流果d就唔使喇,我咁肥,睇都唔會O岩

首頁
12345...8

尾頁

跳至