論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

尋日發現老婆同仔仔d利事少左最少千幾銀 應該係印印達既(但無証據) 係我地未發現前已經搵左第二個(因為決定吾續佢) 重有成2個月先到 宜加又吾想比多一個月佢走 又好似吾知點咁 請問各位有無D咁既經歷呀? 我地重未踢爆佢 驚反轉豬肚 唉 煩呀

大宅

If i were you, I will lock my drawer, bedroom door in front of her..just to make a signal that "you know something"!
I will not ask her where the money gone, but I will make her to know what is happening!
If your maid is always alone at home, I suggest you to fire her (break her contract)

民房

我老婆已經決定今晚就叫佢走人,但係會同佢講數吾比一個月代通知,有乜理由重要比代通知佢呀 達我個仔D利事? 重要係我比既利事?平時對佢都全無要求,係屋企既時間吾多,請返黎都係照顧老人家,PK得佢達我個仔d錢.今晚就落佢AGENT公司到搞.

大宅

你有冇証據"佢達"利士.佢死口唔認,你冇乎..除非...
你即時fire佢,要比1 month salary 補比佢+大假+ticket, .5係佢會告你嫁.

原帖由 adddownfan 於 09-3-23 14:59 發表
我老婆已經決定今晚就叫佢走人,但係會同佢講數吾比一個月代通知,有乜理由重要比代通知佢呀 達我個仔D利事? 重要係我比既利事?平時對佢都全無要求,係屋企既時間吾多,請返黎都係照顧老人家,PK得佢達我個仔d錢.今晚就落 ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

4啦...乜佢哋啲工人 咁鐘意偷嘢架

我都經常鎖主人房門同書房架

不過 個廳有個玻璃櫃擺裝飾 公仔同紀念品既 個櫃冇鎖既 4啦 好驚個工人會偷入面啲嘢呀 個櫃又加唔到鎖 真係煩!

民房

回覆 # 的文章

証據係無既,所以都已經準備補錢比佢去.都無乜計,老婆吾想見到佢 唉 又跌幾千 = ="

大宅

咁就要補足比佢, 記著清楚要佢簽收呀.

原帖由 adddownfan 於 09-3-23 15:39 發表
証據係無既,所以都已經準備補錢比佢去.都無乜計,老婆吾想見到佢 唉 又跌幾千 = ="

大宅

I never lock my drawers, etc.

But for your case, you can take a photo your 公仔同紀念品, and let your maid knows that you have record of your 公仔同紀念品. Then she will not steal them.

原帖由 pinkdoll 於 09-3-23 15:24 發表
4啦...乜佢哋啲工人 咁鐘意偷嘢架

我都經常鎖主人房門同書房架

不過 個廳有個玻璃櫃擺裝飾 公仔同紀念品既 個櫃冇鎖既 4啦 好驚個工人會偷入面啲嘢呀 個櫃又加唔到鎖 真係煩! ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

謝謝你的提議呀 因為個櫃唔係趟門個隻 冇得加鎖 所以有啲煩囉 入面有啲公仔係絶版同好有紀念價值既 買唔番囉

我老公都有話不如影底相 咁佢都會驚掛 好 今晚叫老公影相..哈哈哈

原帖由 demio 於 09-3-23 16:52 發表
I never lock my drawers, etc.

But for your case, you can take a photo your 公仔同紀念品, and let your maid knows that you have record of your 公仔同紀念品. Then she will not steal them.

...

民房

宜加執野中 無任何激動情緒 正至之前一刻我都驚錯怪好人 lee 一刻 我覺得係明智決定 其實之前已經收過追數信 不過無交番比佢 一直都無開過 今日開左 欠人萬幾蚊 唉 搵得3千幾 又會有人借萬幾比佢 借比佢個人真係PK......

民房

搞店 落到agent 居然佢全部認晒 完全估佢吾到 吾知有無手尾跟 所有野都簽到足晒 係agent面前做到足 拍晒片 希望無野跟尾啦

民房

我重想問下 如果佢走我出機票比佢 佢話吾要要現金得吾得架?

首頁

尾頁

跳至