跳至

首頁

尾頁

別墅

有咩方法可以幫到亞囡介食手指呢???

複式洋房

我都想知, 試過白花油唔work, 可以點?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係咪有d野叫手指水? 荷x見過, 不過正名係乜唔記得, 因暫時未需要:lol:

大宅

我都覺得暫時未須要, 雖然阿囡有食手指, 但又唔係太過份成日食, 所以暫時由得佢先

別墅

試左手指水吾work, 有冇其他方法介紹.

原帖由 Jasmine豬豬 於 09-3-23 23:01 發表
係咪有d野叫手指水? 荷x見過, 不過正名係乜唔記得, 因暫時未需要:lol::" />
http://tw.myblog.yahoo.com/joan68117/

男爵府

原帖由 catyin 於 09-3-23 18:24 發表
我都想知, 試過白花油唔work, 可以點?

甘快就用白花油?

男爵府

原帖由 Forever@Friends 於 09-3-24 03:29 發表
我都覺得暫時未須要, 雖然阿囡有食手指, 但又唔係太過份成日食, 所以暫時由得佢先

你就好lar阿囡食手指唔係太過, 我小b就........佢一無野做(唔係完緊時) 就食手指 真係唔知第日點同佢介

大宅

好媽媽勳章

我阿b唔駛介食手指, 因為.......................佢而家鍾意食隨手拎到既野, 只係想訓/ 肚餓/ 嗲人既時間至食手指

而家佢亂咬野仲難介

別墅

原帖由 Forever@Friends 於 09-3-24 03:29 發表

圓圓都係咁, 只會喺好肚餓同好眼瞓時, 先會勁啜手指!
所以我暫時都唔會迫佢戒!

複式洋房

順其自然把啦!我個B妹已經把隻左手手指公啜到起泡,再漸漸變"枕"嘞 今日打針順便問醫生,佢都話冇辦法,只有等佢大大吓自己戒,只係用生理鹽水俾佢清潔,唔好俾咁多細菌入侵咋。

別墅

原帖由 3_pig 於 09-4-8 18:13 發表
順其自然把啦!我個B妹已經把隻左手手指公啜到起泡,再漸漸變"枕"嘞 今日打針順便問醫生,佢都話冇辦法,只有等佢大大吓自己戒,只係用生理鹽水俾佢清潔,唔好俾咁多細菌入侵咋。 ...

咁犀利呀...

我地呢, 唔只煩佢食手指的問題, 因為我地俾奶咀佢食, 等佢唔駛唔係食手指就周圍攞嘢咬...唉....

You are very special, There is no one just like you
Created by the Master, God made you to be you
You are very special, Exclusively designed
You are very special, And I'm so glad you're mine

複式洋房

我阿仔奶咀手指都食架! 可能因為teething, 咬手指仲要咬得好大力呢! mouth:

原帖由 cowHome 於 09-4-9 12:57 發表

咁犀利呀...

我地呢, 唔只煩佢食手指的問題, 因為我地俾奶咀佢食, 等佢唔駛唔係食手指就周圍攞嘢咬...唉....

首頁

尾頁

跳至