親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

爬文後有以下問題:

請問御殿場OUTLET如搭小田急高速巴士返新宿,係咪依家唔可以只補870, 要直頭買一張單程票? 870円只可以由「東名御殿場」為起點返新宿??

如我去程係坐浪漫特快, 回程由御殿場OUTLET坐高速巴士返新宿, 買二日周遊卷係買新宿定係小田原果隻?

新宿出發:

二日券: 大人 5140、兒童 1500

小田原站出發:

二日券:大人 4000、兒童 1000

另外, 周遊卷同高速巴士飛可唔可以到東京時就去小田急COUNTER/買定, 唔洗等出發果日先去換/? 買COUNTER會依我地幾號出發CHOP日子印上去?

有無人係呢個網站訂過由御殿場OUTLET返新宿高速公路巴士, 係JR BUS/定係小田急巴士?

https://www.kousokubus.net/JpnBus/zhtw#105_220004_130092_0_

thx....

明天會更好~~

伯爵府

LongRyan 發表於 18-4-29 21:46
爬文後有以下問題:

請問御殿場OUTLET如搭小田急高速巴士返新宿,係咪依家唔可以只補870円, 要直頭買一張單 ...
箱根PASS一向都可以半價搭御殿場OUTLET去新宿的巴士, 但最近有沒有更改你還是e-mail去問一問吧, 上網比較難找到這方面UPDATE的資料.

如果這程車沒有特價, 那新宿版的PASS就完全沒有價值, 因為新宿去小田原那程普通火車只值880YEN, 買小田原版箱根PASS會比較化算, 相反如果OUTLET那程高速巴士有半價, 當然是買新宿版比較抵.

建議去到小田急新宿的服務中心, 在買PASS前問清楚, 並且可以預定埋OUTLET回程的高速巴士. 你也可以e-mail去預約PASS和高速巴士票.

珍珠宮

jcctiu 發表於 18-5-2 06:39
箱根PASS一向都可以半價搭御殿場OUTLET去新宿的巴士, 但最近有沒有更改你還是e-mail去問一問吧, 上網比較難 ...

你好, 即回程由OUTLET返新宿要比全費, 可以買小田原周遊卷唔洗買新宿貴D果隻, 對嗎? 去程我打算係新宿坐浪漫特快到箱根湯本, 小田原周遊卷都係就咁 +8XX YEN就可以? 如小田急巴士票無DISCOUNT, 我見JR BUS班次密D, 請問除左高速巴士網, 新宿JR站有無得買呢? 謝謝.

我已經用中文同英文SENDEMAIL去問, 唔知會唔會覆?!

[email protected]

明天會更好~~

伯爵府

LongRyan 發表於 18-5-2 15:56
你好, 即回程由OUTLET返新宿要比全費, 可以買小田原周遊卷唔洗買新宿貴D果隻, 對嗎? 去程我打算係新宿坐浪 ...
1. 如果OUTLET回新宿要付全費, 買小田原版PASS會比較平一些, 但我好相信現在仍會有半價優惠.

2. 小田原版PASS搭浪漫特快要付車費880YEN + 特急費1090YEN = 1970YEN. 新宿版就只需付1090YEN特急費.

3. 小田急應該很大機會可以幫你BOOK JR BUS, 我只是e-mail去小田急clarify一些行程問題, 誰知他們知道我的行程後幫我預訂了小田原版富士箱根pass和新宿去河口湖的富士急巴士, 不需落訂, 携e-mail到小田急客務中心付錢即拿pass和巴士票.

珍珠宮

jcctiu 發表於 18-5-2 23:24
1. 如果OUTLET回新宿要付全費, 買小田原版PASS會比較平一些, 但我好相信現在仍會有半價優惠.

2. 小田原版P ...

覆左喇, 無半價只係平D. 另外, 要到埗去買飛. 請問你上次用中/英文問, 係咪SENT去呢個email?

[email protected]

Firstly, we would like to annouce that the romance car ticket has changed to 1090yen. Secondly, we only sales the bus ticket up to Gotemba station (NOT GOTEMBA PREMIUM OUTLET). If you want to purchase this bus ticket, it will a little bit cheaper if you purchase with the Hakone Freepass, so you just have to pay extra 870yen for the bus ticket (NOT 50% DISCOUNT).

For the directly bus ticket from Gotemba Premium Outlet back to Shinjuku Expressway Bus Terminal is different item from what we just mentioned, so if you want to purchase that bus ticket, you will have to purchase it at the Shinjuku Bus Terminal.

明天會更好~~

伯爵府

LongRyan 發表於 18-5-3 09:53
覆左喇, 無半價只係平D. 另外, 要到埗去買飛. 請問你上次用中/英文問, 係咪SENT去呢個email?
870YEN搭到高速巴士, 即是差不多平一半, 那就一定是買新宿版PASS.

我想唔同人會有唔同做法, 唯有去到車站再BOOK巴士票啦, 一般日子只要上車前預早兩三個鐘BOOK應該不大問題.

大宅

回覆樓主

我暑假會由羽田機場經新宿去箱根,玩2日箱根,之後自駕去富士山,咁我買pass扺唔扺?

首頁

尾頁

跳至