親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

兩大兩小(7歲和11歲),第一次去大阪,哪一間酒店較合適?

禁止訪問

複式洋房

Sukebe 發表於 18-4-30 15:10
兩星都不到的賓館級別 vs 國際連鎖傳統五星酒店

點解會放埋一齊比較 ?

沒有經驗,不知南海瑞士是否夠住,見有日式榻榻米房好似好特別,所以問一問意見

禁止訪問

複式洋房

Sukebe 發表於 18-4-30 15:30
Tatami 有幾特別 ?

鴨寮街 2,000尺無電梯唐樓 vs 500尺貝沙灣

明白,謝謝意見

男爵府

google一下先知swissotel原來叫南海瑞士

swissotel方便, 機場搭火車出去一落車就見到酒店指示牌

夠唔夠住就睇人架姐, 有人得百幾呎既商務酒店都住得落, 有人住marriott hilton都要訂suite先夠

子爵府

回覆樓主

第一次去住南海啦,車站上面,超級方便。房OK大,2大2小夠住。

大宅

fanniechanny 發表於 18-4-30 14:40

我都係book咗瑞士南海,貪佢房夠大及算方便,而我本身鐘意酒店門口可搭機場巴士直達機場,因為拖住小朋友,會方便啲

子爵府

回覆樓主:

帶住小朋友就住swissotel ,交通方便又多野食多野行

子爵府

pao_pao 發表於 18-5-1 17:00
我都係book咗瑞士南海,貪佢房夠大及算方便,而我本身鐘意酒店門口可搭機場巴士直達機場,因為拖住小朋友 ...

服務員會幫你推行李去南海電鐵去機場嘅月台

男爵府

fanniechanny 發表於 18-4-30 14:40
有小朋友可以睇下呢間Fraser Residence Nankai Osaka, 都好方便, 房大, 有廚房有洗衣機, 新淨又企理

大宅

Rilakkuma12 發表於 18-5-2 00:18
服務員會幫你推行李去南海電鐵去機場嘅月台

咁的確幾好,唔洗擔心拎住行李又拖住小朋友論論盡盡咁

複式洋房

我都諗緊啊, 我個1歲幾同7歲, 一榮日式房都OK, 同埋我個 b 啱啱識行, 榻榻米房內的枱 , 床同設備都婑DD , 啱佢D , 唔駛周圍爬跌倒. 不過我見好多寫BLOG 既人話7歲以上要計大人, 如果加多個人頭都唔平, 所以我都15,16 .....(我本身都係諗 Fraser , Swissotel 同一榮.....去機場方便d , 因為我第一晚每先住京都, 之後3晚都大阪....

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Streetboy 發表於 18-5-2 10:28
有小朋友可以睇下呢間Fraser Residence Nankai Osaka, 都好方便, 房大, 有廚房有洗衣機, 新淨又企理 ...

Fraser呢間正,適合帶細路住,有廳有房又有廚房,都係喺瑞士南海隔離(一條馬路之隔),之前住過一次,今年暑假再住
BK の 會員
Merry X'mas!!!

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 cat_lee2003 的帖子

一榮住過都好方便,對面馬就係南海電鐵,只要你唔介意佢唔係好酒店feel就得喇,因為佢係商廈裡面,有幾層係做咗酒店。

禁止訪問

複式洋房

回覆 stepchk 的帖子

我都ok既, 以前去日本都住過民宿 (大雄屋企嗰種民居) , 我老公又話一場嚟到可以試下瞓地下....

瑪瑙宮

大廚勳章

Sukebe 發表於 18-5-7 17:30
如果住一榮, 要調整一下心態.

因為這只是一間 油尖旺賓館水準的住宿.

咁樣又麻麻地wor
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

子爵府

回覆 cat_lee2003 的帖子

大雄屋企嗰種民居: 可以 PM 資料給我嗎?

首頁

尾頁

跳至