自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

雨天之後晴天就來,唔好太灰...

我個舊男同事都係讀保安,而家搵到份工,都OK,返8個鐘(好多都返12個鐘),當然人工無咁多,但佢d女都出晒身,所以手頭應該唔緊...
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-3-24 02:18 發表
失業至今已經接近3個月,其實都無抱太大期望可以搵番做寫字樓工作,因為出面條件好嘅大有人在,輪都輪唔到我呢d年紀嘅c9........
唔知大家有冇發現一個現象,打開報紙最多招聘廣告係咩工種呀?冇錯,就係保安員!所以我去咗 ...

版主

邊有人咁問架
原帖由 kitwong 於 09-3-24 00:22 發表
今朝睇緊醫生姑奶打黎,我冇聽到,再打返比佢佢一知我睇醫生就話 ... 乜你又睇醫生呀,成日都病既,睇左幾錢呀 :;pppp:

版主

係咪對返學襪超厚呀~
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-3-24 02:00 發表
咁點解42號之前都塞到隻手指入去先?仲有,大出血果2對鞋係咪都係42號先..........

版主

早早~

版主

:lol :lol :lol :lol
原帖由 webjen 於 09-3-25 12:14 發表
:lol :lol :lol

版主

你又知﹖
原帖由 hehalady 於 09-3-25 21:09 發表
3 mins 快樂後的結果

版主

係喎... 蛋糕就難做d,麵包有無得做呀﹖
蛋糕唔會成日食,但麵包可以日日食~
好似人地派報紙咁,如果日日有新鮮麵包送上門,都幾好喎...
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-3-24 01:31 發表

版主

有可能...
原帖由 webjen 於 09-3-26 10:13 發表
我都有叫佢搵社工...
班主任話佢只係曵,唔係有問題wor!
阿仔覺得搵社工=自己有問題,怕佢更反感!

版主

又見到你喇
打完招呼去眠lu~
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-3-26 23:45 發表

版主

咁朝早唔駛落街買,又有新鮮麵包送上門,都幾好丫~
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-3-27 00:08 發表
邊有人會order麵包架! 比u笑死.....

版主

祝一切順利~
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-3-27 04:13 發表
好開心呀,尋日收到工聯會電話,報讀再培訓個保安員課程面試已經取錄咗喇!下星期一會開始返學喇!一共上20日堂,到時我會報埋個高級保安員課程添。 ...

版主

收手把啦
原帖由 3littlepigs 於 09-3-27 09:37 發表
忍下手啦,媽咪
原帖由 kitwong 於 09-3-27 01:04 發表
估唔到熙熙真係咁很多玩具

十二箱都係玩具,只係屋企既冰山一角

版主

以前同奶奶住,佢幫我湊阿仔,佢雖然唔係成日買玩具,但有時都好就個孫,例如落街買餸時,阿仔"扭"坐車車(入錢會郁果d),奶奶好易屈服,我同姑奶呀叔仔呀都叫佢唔好咁就個孫,盞害左佢咋......
原帖由 kitwong 於 09-3-27 10:08 發表
其實以家我好小買比佢,多數都係佳哥同亞媽 mouth:mouth:" />

琴晚同亞媽落街食飯,熙熙又扭婆婆買超人,終於買完先去食飯
次次見親婆婆都扭買玩具,不論平同貴
...

版主

頭先lunch去百佳,睇到呢d野,唔知有無眼花↓

會員優惠 - $21.00
非會員價 - $14.90

版主

原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-3-27 14:35 發表

版主

我都未試過,點知jet~
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-3-27 14:53 發表
仲有呀,d包做得咁肉酸,唔好獻醜喇~

版主

原帖由 webjen 於 09-3-28 10:01 發表
升班同做義工有關? 真係唔夠鐘數就升唔到班? 唔係呀!
做義工係應該出心,唔應該係被迫lor

版主

最佳拍檔有心做既野都會盡全力去做
原帖由 hehalady 於 09-3-28 01:17 發表
點解唔同瘋淫講吓妳點樣考筆試攞到100 分啫

版主

我睇完《一百萬零一夜》,都係咁諗,唔怪得攞咁多獎,之前有少少鄧《奇幻逆緣》唔抵,得兩個獎,但睇完呢套真係覺得實至名歸...

《葉問》之前上電影草佬自己去睇,後尾租碟返黎,話好睇,叫我地睇,事實都真係唔錯~
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-3-30 03:06 發表

星期日終於睇咗早場嘅《一百萬零一夜》,真係好好睇,怪唔之可以攞到奧斯卡咁多個獎
跟手去租咗《証人》同《葉問》VCD,原來張家輝喺《証人》裡面真係做得好好,抵佢攞咗香港電影評論學會影帝,真係有另眼相看嘅感覺,其實霆鋒都做得好好架,《葉問》就未睇,不過影碟鋪老板娘話好好睇喎,今晚唔駛追《學警》今晚睇

首頁
12345...9

尾頁

跳至