潮流時尚

跳至

首頁
34567...13

尾頁

洋房

再加上你1樓果度仲要編輯左叫人地睇Hints
嘩 咁你做人仲大方 好似驚死人地唔知邊間咁
犀利犀利

洋房

咁大方既人同人地講話大方得體
笑唔笑死

伯爵府

回覆樓主

唔好話而家啲代購態度差,喺代購仲未有咁多人做時都唔係好!有間初初開檔時好聲好氣、嘩,一多左生意啫,態度360變哂!即刻同佢byebye 啦

伯爵府

Fifichan0825 發表於 18-5-4 15:34
我唔係想引起咩罵戰
只係想理解一下
如果係樓主誤會人地意思 然後就直接開post講人地不是

做得代購都算係服務性行業,講野咁唔小心令人誤會抵佢比人唱衰。 賺人錢好心把口有d禮貌,而家一買一賣,唔明點解d代購做到咁串

複式洋房

回覆樓主

讚成開名
怕人開名就吾好做代購做得咁寸
做得好有口碑就更加吾怕人開名讚

洋房

KamMui 發表於 18-5-4 18:09
做得代購都算係服務性行業,講野咁唔小心令人誤會抵佢比人唱衰。 賺人錢好心把口有d禮貌,而家一買一賣, ...

如果係如樓主所說咁 咁就係
但依加樓主仲未拎到野出黎證明呢
如果唔係樓主咁講既話 咁係唔係算係老屈

大宅

Fifichan0825 發表於 18-5-4 15:34
我唔係想引起咩罵戰
只係想理解一下
如果係樓主誤會人地意思 然後就直接開post講人地不是

讚成俾hints,俾大家多個參考,認為接受到嘅人會照幫襯。

而且,樓主都無話自己無錢,佢咁估人地,重叫人儲夠錢先買,一般人都會覺得好無禮貌。

洋房

如果賣家真係同樓主講果兩句一模一樣既話我真係覺得個賣家係抵死

但係如果有前文或者係後文既話
就咁得兩句POST出黎 就話人地又串又好似唔想做生意咁
咁樣真係好唔公平
假如賣家果句係
”好呀,郵差包呀,郵差包呀,咁LV係抵玩好多嘅,買住LV先啦 好抵架

”咁等你下次儲多d錢先買Chanel啦,反正都未有,我自己都係買左用左先,之後有先再買"

咁樣既話 成件事就唔同晒架啦渦
而且樓主講咁耐都仲係得文字
都仲未有任何圖任何錄音可以分享下

我諗既然爆得晒人地PAGE既名 又講到好委屈咁 咁都要證明一下先得掛?
講就講話呻下 但係明顯就係講緊個PAGE好差好差啦
又要編輯講埋比其他人聽邊個位邊個位爆左名咁
好明顯唔係呻下咁簡單掛?

如果突然比人砌生豬肉 比你地都會覺得好難受啦係咪?
我諗BK既用家們唔會咁樣就信晒文字既討論掛?
如果真係被屈 而被屈果個係你 你會點諗?

洋房

dolaveve 發表於 18-5-4 19:39
讚成俾hints,俾大家多個參考,認為接受到嘅人會照幫襯。

而且,樓主都無話自己無錢,佢咁估人地,重叫人 ...
姐係我覺得 如果係誤會 咁果間野個信譽就會無啦啦比人攻擊架渦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Fifichan0825 發表於 18-5-4 13:04
姐係我覺得 如果係誤會 咁果間野個信譽就會無啦啦比人攻擊架渦

其實你係咪店主?

你知道多d ?

洋房

我愛Corina 發表於 18-5-4 23:00
其實你係咪店主?

你知道多d ?
唔會啦 我男人黎 店主女人黎我係佢朋友 幫手講兩句姐
上面都有講 如果屬實 咁我都會話抵死
但依加都仲係樓主既片面之詞
要話人之前都應該有實據掛?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Fifichan0825 發表於 18-5-4 15:12
但依加都仲係樓 ...

咁你問左你朋友未?係咪叫人儲多d錢先買chanel?

洋房

我愛Corina 發表於 18-5-4 23:13
咁你問左你朋友未?係咪叫人儲多d錢先買chanel?
佢話佢唔係咁表達佢係想講 先買住LV用住先 再儲多啲先去Chanel掃 佢自己都係咁
咁樣呀

洋房

所以我咪話 說者無心聽者有意 依句好多次
因為大家表達方式都唔同

瑪瑙宮

Fifichan0825 發表於 18-5-4 15:15
佢話佢唔係咁表達佢係想講 先買住LV用住先 再儲多啲先去Chanel掃 佢自己都係咁
咁樣呀
...

Icic, 即係要儲錢買Chanel果個係店主

子爵府

Fifichan0825 發表於 18-5-4 23:12
但依加都仲係樓 ...

哦,你特登開個新acc來幫「朋友」

伯爵府

回覆樓主

如果你個frd 真係無心講,咁佢自己都要檢討下自己說話方式,叫人儲錢買,即係話人無錢充大頭鬼,我就get到咁既意思。

洋房

我愛Corina 發表於 18-5-4 23:17
Icic, 即係要儲錢買Chanel果個係店主
咁係咪解答左你既疑問? 你質唔質疑我or我朋友有無錢我唔care lolll咁我都係想知 係唔係無圖無證據就可以砌生豬肉姐

洋房

KamMui 發表於 18-5-4 23:22
如果你個frd 真係無心講,咁佢自己都要檢討下自己說話方式,叫人儲錢買,即係話人無錢充大頭鬼,我就get到 ...
咁我問你 一句句子入面 有多幾個字 同少幾個字會唔會有好大影響? 可以令到人誤會?

Example1: 你好靚
Example2: 你真係好靚渦
Example3: 你真係好靚架啫
Example4:你真係好鬼死靚架啫
語氣語調都有影響啦

洋房

waiyeee 發表於 18-5-4 23:21
哦,你特登開個新acc來幫「朋友」
乜唔可以提出反問架咩? 想問下反問樓主問題係唔係要另外開post?

首頁
34567...13

尾頁

跳至