自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

呢個媽媽好慘,我bb有濕疹,成日被人問我都唔開心, 有人咁話我個b, 我實鬧佢

https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20180501/s00005/1525147402722

英國一名新手母親為她的B女拍照並上載至twitter,不料卻被網民將女嬰照片與一隻光雞圖片拼合,並留言「你的孩子像一隻光雞」,激得這位媽媽大怒,粗口怒斥。

英國格拉斯哥(Glasgow)一名新手媽咪,滿心歡喜將自己B女照片上載至twitter後,一心和大家分享,誰知卻遇上這宗激心事。她看到此帖文後,於twitter聯繫該網民,並怒斥對方為「醜陋的混蛋」,要求他刪除帖文。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

琥珀宮

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

網絡世界實有口痕友。你愈嬲佢愈開心。無謂為呢種人激親自己。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

sumsumliu420 發表於 18-5-3 11:43
呢個媽媽好慘,我bb有濕疹,成日被人問我都唔開心, 有人咁話我個b, 我實鬧佢

我睇左張相,形態又真係好似一隻雞。如果我係果位媽媽,可能唔會嬲,仲覺得幾好笑。
不過,呢類幽默感,用係自己身上還好,用在其他人身上,就要好了解對方是否玩得之人才好。新手媽媽情緒又係會差d既。媽媽嬲嬲,都可以理解既。希望佢唔好嬲咁耐吧~

是是但但    發表於 18-5-3 17:39

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主:

我其實好怕D人成日响社交媒體share d bb 相,尤其有D bb 真係唔係咁得意

我自己都極少post bb 相,唔鐘意被人評論自己仔女。

珍珠宮

回覆樓主

子爵府

佢唔係話BB個樣,係話個POSE同件衫

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢d玩笑真係唔講得係人都唔中意人地講佢bb架啦

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

2023年兔年勳章

係個媽咪無乜幽默感。

小題大做,可能有產後抑鬱。

子爵府

2018復活節勳章

cinda72. 發表於 18-5-3 15:28
我認我衰,今朝睇完都笑左

我都笑左,其實又無乜惡意呀、又唔係笑bb 個樣,係件衫同動作似啫

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

其實我覺得好小事,講個pose啫又唔係講個樣

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

cinda72. 發表於 18-5-3 15:28
我認我衰,今朝睇完都笑左
真係好難唔笑,真係好似。。。我要去搵神父告解下。。。

伯爵府

Fatjelly 發表於 18-5-3 11:57
我其實好怕D人成日响社交媒體share d bb 相,尤其有D bb 真係唔係咁得意

我自己都極少post bb 相,唔鐘意 ...
完全同意!仲要不停咁post.

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

侯爵府

dabbycheung 發表於 18-5-3 17:57
完全同意!仲要不停咁post.

post都不特止,仲要瘋狂參加乜乜小model比賽,狂叫你幫手like

首頁

尾頁

跳至