論盡家傭

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

剛剛收到一單消息, 元朗有個賤印用漂白水開奶比 bb 飲, bb 飲左後, 嘔奶及大 cry 不肯再飲, 之後僱主報警, 一睇之下, 原來成支奶用漂白水開奶, 仆街賤印, 由於僱主不滿佢表現, 早想炒她架啦, 但估唔到個賤印可以咁賤格, 咁樣對 bb.

就 lee 件事, 可唔可以攪大佢, 等個 c 賤印可以重判, & 等政府檢討下 d 印/賓, 修改 d 例.

侯爵府

醒目開學勳章

嘩, 睇到都真係 "火很滾"(唔好意思, 要借你名一用)喎......拉去打把啦, 正pk黎的.

原帖由 過客 於 09-3-25 09:53 發表
剛剛收到一單消息, 元朗有個賤印用漂白水開奶比 bb 飲, bb 飲左後, 嘔奶及大 cry 不肯再飲, 之後僱主報警, 一睇之下, 原來成支奶用漂白水開奶, 仆街賤印, 由於僱主不滿佢表現, 早想炒她架啦, 但估唔到個賤印可以咁賤 ...

大宅

剛剛收到一單消息, 元朗有個賤印用漂白水開奶比 bb 飲, bb 飲左後, 嘔奶及大 cry 不肯再飲, 之後僱主報警, 一睇之下, 原來成支奶用漂白水開奶, 仆街賤印, 由於僱主不滿佢表現, 早想炒她架啦, 但估唔到個賤印可以咁賤 ...

好仆X!點解無報紙登,等果D乜團體,睇下,唔好成日話D印傭幾慘,睇下我地班傭主的苦況。有時我覺得某D團體岐視我D香港僱主。

侯爵府

嘩,乜真係咁很賤格O架,咁既野都做得出,一定有報應呀.BB咁細個都要害佢,都唔知咩種黎O架.拉去打把示眾啦,,,

大宅

叫個賤印自己飲一次用漂白水開既咖啡啦!

子爵府

咩人黎架,咁樣對bb,好過份喎....

男爵府

好媽媽勳章

嘩, 咩人黎架, 正pk, 咁做法同謀殺有乜分別, 拉去打把就差唔多

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

希望個bb冇事啦...

子爵府

點解d人咁無良知架, 用人既生命去報復! 仲要係對住無反抗能力既bb! 真火到黎! 一於告佢啦, 唔好比d咁既賤精再去害其他人.

複式洋房

應該要修改一下外傭條例, 香港傭主真係好慘嫁, 又要返工, 又要担心個工人, 而家d賤工人越嚟越離譜...叫佢地返歸喇, 返鄉下耕田...都唔珍惜份工.....好心正苦正視一下喇.....

大宅

我都係咁話,我地請工人,提心吊膽,對著呢d冇人性,又冇良知即工人,都好摻.

原帖由 kw1656 於 09-3-25 10:30 發表
應該要修改一下外傭條例, 香港傭主真係好慘嫁, 又要返工, 又要担心個工人, 而家d賤工人越嚟越離譜...叫佢地返歸喇, 返鄉下耕田...都唔珍惜份工.....好心正苦正視一下喇..... ...

王國長老

月餅勳章 王國長老

漂白水開奶,有無攪錯!!!!!! 佢咁樣算唔算意圖謀害他人性命

伯爵府

死啦, 我真係好驚呀, 真係唔想請工人!!!

男爵府

真係好賤格 ! 要害就害我 ! 關bb物事 !佢一定有報應呀 ! 希望bb無事 !!!

大宅

原帖由 necohaos 於 09-3-25 10:16 發表

好仆X!點解無報紙登,等果D乜團體,睇下,唔好成日話D印傭幾慘,睇下我地班傭主的苦況。有時我覺得某D團體岐視我D香港僱主。

單野今早發生既, 個 bb 應該而家重係 Tuen Mun hospital, 希望明天係一個大新聞擺頭條 la, 等全 HK 人都知 d 賤印有幾賤, 咩都夠膽 c, 等 d 官員檢討下而家 d 印/賓有幾賤, 幾衰, 唔好成日話僱主刻薄. . .重有 ar, 唔好成日話佢地離鄉背井好淒涼 ar, 係佢地諗清諗楚先出國架, 唔係我地夾佢黎 Hk 架.

伯爵府

咁大件事都吾出新聞..

子爵府

D 眼淚忍唔住流出來

都無人迫你來HK打工
都唔知セ人,咁對個手無寸鐵嘅BB
(諗起印尼排華D新聞)

話咗比靚賓,靚賓話:crazy

告佢謀殺、殺一敬百

子爵府

好媽媽勳章

你點知架..

子爵府

條賤印, 真係要睇住自己幾時折墮, ,我真係信有報應, 祝個賤印, 早日有報應

大宅

希望果位僱主已經報警,由法律制裁呢位人面獸心既傭工

原帖由 過客 於 09-3-25 10:45 發表

單野今早發生既, 個 bb 應該而家重係 Tuen Mun hospital, 希望明天係一個大新聞擺頭條 la, 等全 HK 人都知 d 賤印有幾賤, 咩都夠膽 c, 等 d 官員檢討下而家 d 印/賓有幾賤, 幾衰, 唔好成日話僱主刻薄. . .重有 ar ...

首頁
12345...7

尾頁

跳至