論盡家傭

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

個心好痛!!.....我反而覺得係佢父母害o左BB!!點解唔好好保護BB呢? 明知佢地(指:害群之馬)無人性, 無文化,唔毒唔做......關係咁差, 就應該早早炒啦!! 

原帖由 過客 於 09-3-25 09:53 發表
剛剛收到一單消息, 元朗有個賤印用漂白水開奶比 bb 飲, bb 飲左後, 嘔奶及大 cry 不肯再飲, 之後僱主報警, 一睇之下, 原來成支奶用漂白水開奶, 仆街賤印, 由於僱主不滿佢表現, 早想炒她架啦, 但估唔到個賤印可以咁賤 ...

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘩! 咩人黎架, 痴線架 ,好過份喎

子爵府

環保接龍勳章

告佢謀殺 希望bb無事 !!!

子爵府

快的將消息通知各大報章!!

原帖由 過客 於 09-3-25 09:53 發表
剛剛收到一單消息, 元朗有個賤印用漂白水開奶比 bb 飲, bb 飲左後, 嘔奶及大 cry 不肯再飲, 之後僱主報警, 一睇之下, 原來成支奶用漂白水開奶, 仆街賤印, 由於僱主不滿佢表現, 早想炒她架啦, 但估唔到個賤印可以咁賤 ...

大宅

原帖由 sesebaby 於 09-3-25 12:06 發表
快的將消息通知各大報章!!

點可以通知報章呢? 叫報章打去警處問 or 直接去 Tuen Mun Hospital ?

大宅

醒目開學勳章

唉...就算拉咗呢件垃圾又點呀, 佢地邊會知驚, 佢地根本都唔係人嚟, 無D人性, 就算同mum/sir 有幾唔滿意, 都唔應該攞個BB嚟出氣, 見到呢D新聞真係心都實埋...

大宅

嘩~ 點算呀!
一定要攪大佢啦!
點解個僱主唔去報館呀!!

大宅

原帖由 chu_muimui 於 09-3-25 12:52 發表
嘩~ 點算呀!
一定要攪大佢啦!
點解個僱主唔去報館呀!!

個僱主報左警架啦, 所以先發現原來支奶用漂白水開既, 但就唔知報館收唔收到料

大宅

原帖由 過客 於 09-3-25 12:59 發表

個僱主報左警架啦, 所以先發現原來支奶用漂白水開既, 但就唔知報館收唔收到料

放心啦,只要報得警報館就實收到料,聽日一定會見報添,咁大件事喎,不過做大定做細就視乎今日香港仲有無其他更大既新聞啦。

別墅

http://appledaily.atnext.com/i-reporter/

萍果爆料

http://ireport1.on.cc/p/b5/web/SubmitPage.jsp

東方爆料

男爵府

好得人驚呀, 我細b 出世, 都係會自己跟到足d, 好可怕呢.

珍珠宮

d印印真係變態架, 無人性, 冷血架, 嘜都做得出, 我真係唔政再請印印呀.

希望bb無事啦.

大宅

原帖由 軒軒媽 於 09-3-25 13:19 發表
http://appledaily.atnext.com/i-reporter/

萍果爆料

http://ireport1.on.cc/p/b5/web/SubmitPage.jsp

東方爆料

Thanks!
本人已 send 左簡短文字給各報館, 請各報館跟進.

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

別墅

真係覺得外備傭唔可以同香港工人UNDER同一勞工法, 跟本工作環境同條件唔同,放外人係家中,危害你嘅機會大好多,又要包佢地高危病,除非佢地自願辭工,否則僱主要上身(醫療費),但香港人一定會自己辭職, 因成日睇醫生跟本返唔到工.最近先聽聞(係BK到),有個外傭發現自己有病,決定唔返志老家,係到醫,因唔使錢,老家醫自己無錢. 啲官成日淨係想做少啲, 就錯少啲, 完全唔儘責, 淨係等退休攞畢錢走. 呢啲人最抵炒.

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好嬲..
點都好, 都唔應該搵個bb 黎較飛... 呢d 人有報應..
個bb 好可憐...

大宅

點解要搵d細路出氣,等天收佢。
****未經本人許可, 不得轉載****

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

要攪就攪大人 做乜攪個唔識反抗嘅 BB 呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

呢隻賤印真係要拉去打靶, 正PK.

禁止訪問

首頁
12345...7

尾頁

跳至