跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 renee762 於 09-3-25 15:17 發表
恭喜哂呀~~我預產期都係4月2日呀.....i am so nerous now

哈哈~不過吾洗緊張啦~最緊要到時聽姑娘講~~~佢話忍就一定要忍丫~如果吾系可能下面會爆~+油

複式洋房

原帖由 天毅 於 09-3-25 13:10 發表
恭喜妳呀!好開心妳跟我們分享生bb過程,祝妳跟BB身體健康,身體快d復原 我預產期早妳一天,上星期六去檢查e生說如今個星期bb都唔出來,便安排我4月1號到醫院摧生我都好緊張呀!希望bb聽話今個星期出來見我啦:nothi ...

多謝~~吾洗客氣啦~不過催生都好既~始終個日有準備丫麻~+油丫~預祝你生個肥肥白白既bb啦

複式洋房

恭喜妳呀!好開心妳跟我們分享生bb過程,祝妳跟BB身體健康,身體快d復原 我預產期早妳一天,上星期六去檢查e生說如今個星期bb都唔出來,便安排我4月1號到醫院摧生我都好緊張呀!希望bb聽話今個星期出來見我啦:nothi ...

多謝~~吾洗客氣啦~不過催生都好既~始終個日有準備丫麻~+油丫~預祝你生個肥肥白白既bb啦

複式洋房

複式洋房

多謝~^^~唉~我真系要+油比心機湊好bb~
ok~謝謝你提醒~不過點解吾好呢~有咩吾好丫??

原帖由 M_E 於 09-3-26 00:47 發表
恭喜哂...
我都覺得佢叫你忍住係最難...

好叻呀你...宜家要努力湊B+好好休息啦

P.S.
BTW...平時係街到唔好隨便話阿B的出生時間,日
期俾人知呀....阿媽話唔係咁好架......

...

複式洋房

原帖由 anniech2000 於 09-3-26 22:40 發表
恭喜恭喜! 聽完你講我都有d 緊張!唔知頂唔頂到生仔的痛!但為左亞b, 我地都要努力呀!

頂吾到都要撐住丫~忍氣一次過痾出黎就最好~如果你吾夠氣生得慢~佢會用吸盤幫你生咖~d人話用吸盤bb頭仔冇甘靚同埋個媽媽會痛d

複式洋房

原帖由 boatang 於 09-3-26 23:10 發表
恭喜晒你順利產子~
仲同我地分享你的催生的經歷, 真係學到好多野呢. 乜又要忍屎忍尿, 又痛得咁厲害架? 都好彩你都係預左一晚時間, 第朝可以生小朋友了. 母親真偉大喔~ ...

多謝丫€其實系生之前個一刻會無啦啦想痾屎痾尿~但其實系要痾bb喇~甘佢會叫你忍住~到佢剪左下面先痾得~跟住你好自然系痾b~吾會痾屎同尿咖~

子爵府

恭喜晒呀~

妳令我唸番起生個女時, 風雲色變痛到就快想死既moment

別墅

原帖由 kawing210 於 09-3-27 02:55 發表

多謝丫€其實系生之前個一刻會無啦啦想痾屎痾尿~但其實系要痾bb喇~甘佢會叫你忍住~到佢剪左下面先痾得~跟住你好自然系痾b~吾會痾屎同尿咖~

咁我想入產房前姑娘/助產士係唔係會叫你預先排尿/屎先架? 因為我怕痾b 果刻乜都排晒出黎呢 :p

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

複式洋房

原帖由 boatang 於 09-3-28 00:46 發表

咁我想入產房前姑娘/助產士係唔係會叫你預先排尿/屎先架? 因為我怕痾b 果刻乜都排晒出黎呢 :p

呵呵~甘又冇啵~個陣都痛到吾識諗自己d屎屎尿尿~都冇諗過要去次所~

首頁

尾頁

跳至