自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

辭職後倒數既日子過得真係慢....日日都聽聽埋埋d冷言冷語話我"冇本心", "教識徒弟冇師傅", "唔知足"......
寅係唔明d人咩心態?

寶石宮

2023年兔年勳章

happtstar 發表於 18-5-9 11:50
辭職後倒數既日子過得真係慢....日日都聽聽埋埋d冷言冷語話我"冇本心", "教識徒弟冇師傅", "唔知足"......
...

咁咪好 認清真面目 放下

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

佢一份工打左幾十年?

伯爵府

回覆樓主

我都岩岩弟左
今數緊

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

走得真好,一啲都唔洗唔好意思,唔洗掛住,last day 心裏加多句:「走得摩冇鼻哥,bye bye 你條尾,以後山水冇相逢喇~」

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

把口係佢度,只要自己問心無愧,佢講乜都唔好理

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

回他一句,你噤睇唔開,好易抑鬱架啵~嘻嘻嘻
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我又無咁既不開心經驗

多數都係不捨得....
ToBy GiNNy VinCent

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 美好大世界2017勳章

...
都辭咗職啦, 人地把口點講由佢, 唔好上心, 你愈CARE人地愈開心

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 美好大世界2017勳章

最緊要做事好頭好尾, 做好本份

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

...
佢有無教曬你先,因而家你可以幫佢搵錢

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

其實,係咪佢唔覺得有反思哂空間,一味張責任推去他人度?

我第一份工老板同我講:你搬咗屋唔係我嘅錯
當時我以結咗婚搬遠咗做理由去辭職,但事實係佢工作時間長 (返6日!)
呢個老板有恩於我,我無多口講乜,就當係我唔好算喇~

但事實係,唔出去走一走,真係唔知第一份工有幾好!
所以我成日同依家d手下講:我好尊敬第一個老板,响佢身上學到好多野,如果有日你地响呢度搵唔到你要嘅野而要走,我會祝福你!

所以,樓主唔駛太介懷佢講d乜,其他心裡面嗰句係:你做得好好!其實佢唔想你走!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

greenpea 發表於 18-5-9 12:16
走得真好,一啲都唔洗唔好意思,唔洗掛住,last day 心裏加多句:「走得摩冇鼻哥,bye bye 你條尾,以 ...

水晶宮

回覆樓主

咩都聽唔到

傻的嗎

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

有時唔明,好多人當公司自己有份咁,打工搵兩餐啫,唔洗咁上心/鬼上身呀

我都係有感而發

樓主過得唔開心咪多啲假囉,對少啲

男爵府

15週年勳章

講呢句既人係咪真係一份工打一世先

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

話說有份工做咗幾年,一直同個partner都好夾。辭職嘅時候佢嬲到直情唔打招呼、當我透明、出入大力關門、大力關櫃桶
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

回覆樓主

你上司心胸狹窄。

下屬有更好發展機會而辭職,我唔會挽留,希望佢飛得更遠,有更佳前途。

別墅

回覆 20150618bb 的帖子

佢冇教過我野, 因為佢所謂要教我既野我已經識哂, 反而係我教返佢

首頁

尾頁

跳至