跳至

首頁

尾頁

別墅

hi~~我可唔可以一齊傾??
請問你地係咪講緊幼兒園,即學前班??
我都係諗住比亞女做大仔, 即9/2010年先讀學前班, 但原來屯門都唔係太多幼稚園有幼兒班....請問你地有無好提議?
我只知青山村聖彼德堂,新一代同屯門碼頭嘅sunkids....而我又啱啱錯過咗sunkids 嘅openday.
嚟緊嘅9/5係st. peter kindegater 嘅openday, 你地會唔會一齊去參觀??

別墅

兆麟果間無nursery喎....我講openday嗰間喺青山村, 我打電話去問架, 如果你有興趣,可以打去問下~

別墅

我以前都係讀何日東, 不過梗係N年前啦...佢出名多功課同考試,其實都幾辛苦....不過何能而家唔同咗~但以我所知, 何日東嘅上午校學生會留番喺友愛村, 而下午校嘅就會轉去分校....唔知係咪真呢??

別墅

原帖由 vickywoo121 於 09-4-9 17:24 發表

係真架,我都係因為我老公係舊生,我個仔先入到,我地屋企唔係果到既校綱,所以我個女都係會入到,而家比以前好好多,不過默書就真係多,我老公都係向何日東直升譚伯雨,想佢讀到好D,咪我辛苦D同佢溫,
因為我個仔係讀聖德肋撒幼兒園,升 ...

咁係唔係如果父母係舊生, 咁就一定可以入到去讀書呢?
我老公成日話, 因為我係舊生, 亞女都一定可以讀到何日東, 咁幼稚園是旦讀一間都無問題......但係我都想搵一間好少少嘅幼稚園,因為我唔想浪費幾年時間~

別墅

其實你地有無心異嘅幼稚園呢?
我近排幾鍾意SUN KIDS, 你地有無意見呢??

別墅

睇嚟青山聖彼德係好多MAMA嘅best choice喎~~

首頁

尾頁

跳至