嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

早兩日帶左大b返健康院做視力普查
視光師話佢有遠視同散光
要我再帶佢去出面既眼科中心驗度數
我想問有無人去過眼鏡88既專業護眼中心?
我問左話價錢$498全面檢查
事後會有$180現金券可以用黎配眼鏡用
我見好多人都推介盲人眼科中心同理大眼科
視光師比左張紙我就係呢兩間既地址電話
但係佢又話呢兩間可能要排好耐
我想知眼鏡88既專業護眼中心好唔好
細唔細心?對小朋友有耐性嗎?

民房

Cherry0401 發表於 18-5-13 02:03
視光師話佢有遠視同散光

盲人眼科和理大都不錯,可以打電話預約,看看那個地方快,兩個機構都分別有好幾個分店,具體可以網上查電話,這裡比眼鏡88要專業

大宅

減齡達人勳章 2018復活節勳章

Cherry0401 發表於 18-5-13 02:03
視光師話佢有遠視同散光

健康院寫左封醫生信叫我去政府眼科睇,又冇叫我去出面自己睇

複式洋房

回覆樓主:

啱啱帶阿女去左私人視光師到驗,$250做哂檢查,好細心,有需要可以pm你呀

子爵府

arsenie 發表於 18-6-27 00:49
啱啱帶阿女去左私人視光師到驗,$250做哂檢查,好細心,有需要可以pm你呀
...

我女早排去左眼鏡88個專業護眼中心驗眼,我女有輕微社交問題,所以過程中都唔太肯合作,不過果度既職員同視光師都好好,好有愛心同耐性,最終都完成晒成個驗眼過程,雖然加埋超時左半個鐘有多,但視光師同職員都無黑面或詐型,最後驗到我女有遠視同散光,但度數唔算高,所以唔駛配眼鏡,回贈左既現金券仲可以我自己用黎配眼鏡或配con用,整體黎講我都好滿意。

過多一年幾就到我細b足4歲,我諗住到時都去返眼鏡88專業護眼中心驗,因為佢地真係好好,仲話如果下次怕我小朋友唔合作,預約時可以講明約長啲時間,咁樣就唔駛下一位小朋友要等太耐了。

複式洋房

回覆樓主:

(emoji)(emoji)

男爵府

BK Milk勳章

盲人眼科好似Check 約半小時$180
理大POLY 約1小時好似$6XX (視乎係實習學生

定專業視光師)

而另一間又叫理大。。。果間好似$4XX 約1小時
樓主自己CHECK清楚

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 peteto 的帖子

上星期check 左 理大POLY U 兒童驗眼 $8 00 (專業視光師)

珍珠宮

rw1006 發表於 18-6-28 12:43
回覆 peteto 的帖子

上星期check 左 理大POLY U 兒童驗眼 $8 00 (專業視光師)

咁貴去眼科醫生驗都係咁嘅價錢

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至