自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

王國教室勳章

luckybaby2011 發表於 19-2-13 08:05
自卑變左自大、同埋而家氣氛、你懂的

唉,就係睇你咩立場角色咁囉

珍珠宮

王國教室勳章

sweetcandychan 發表於 19-2-13 08:02
因為對佢地黎講,一住私樓就會冇晒錢洗,佢地唔知其實住私樓供樓都仲有好多錢可以吃喝玩樂。如果有得揀, ...

係囉,事實就係咁。
我之前有個朋友,父母送左層居屋俾佢,佢一結婚就同老婆夾錢買私樓,佢父母唔明,不斷話佢地嘥錢,話買到最好買公屋呀,地點好,乜乜乜,朋友話已解釋1x年,佢想留層私樓俾個仔,父母嬲到今日

水晶宮

Ashleycorina 發表於 19-2-13 14:07
唉,就係睇你咩立場角色咁囉

仇富、最慘住私樓既又唔係真係富、硬食

男爵府

對有條件有家歸既女仔,公屋男絕對唔係荀盤。
對無條件無家歸既女仔,公屋男可以係荀盤,只少能提供一片瓦頂遮頭。
人有時就係咁,身不由己。

我女係前者,屋我都幫她買了。我只望佢搵到一個愛佢尊重佢識俾自由佢既另一半。呢類自大公屋男家都係過主罷啦。

大宅

jenkaka 發表於 18-5-15 08:20
某部份住公屋既人,真係住到個人沾沾自喜加睇唔起住私樓既人。例如:公屋在港島區就睇唔起新界既居屋同私樓 ...

我都有位呢款所謂朋友,開口埋口港島人,
又話去新界唔識路又乜又物

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

arkilok 發表於 19-2-13 05:07
回覆 油麥麥 的帖子

唔係靠62,亦都唔係為間屋,只係99過左身之後62得一個人,一直聽最多係99相見好同住難,如 ...

咁你咪試下囉,唔岩就搬返自己樓。

我同我老爺奶奶住左12年,so far我地係無問題的,我老爺皮氣唔好,但我都唔好的,但有時念在佢好錫我地,所以真係做到一家人咁。(我同佢各自有樓收租,唔岩可以搬的,唔需要忍大家)

伯爵府

做個靚太 發表於 18-5-14 08:56
住公屋唔係問題,但住得自豪,無晒危機意識,先係問題~

絕對認同
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

首頁

尾頁

跳至