婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

琴日母親節, 我地行行下街, 99 WhatsApp 問我夜晚食唔食飯? (我心諗: 今朝你打鑼咁叫你其他果幾個心抱拎燕窩啲時候, 又唔見你揾我? 我唔係你心抱咩? 係家要夾錢食飯, 我又突然間變返係你啲心抱呀?)

我完全no comment, 直接將電話比C6自己睇, 自己決定 (我諗住: C6會去陪99食飯, 我要自己食自己).

點知我C6比佐個big surprise我: 唔去, 我哋自己食(簡單啲一句, 我突然覺得C6好man)

之後我先知道, 原來99無人陪佢食母親節飯, 佢先走來打我地主意.

祝佢以後都咁"好運", 有任何野都唔好揾我

別墅

小肥楊 發表於 18-5-14 15:56
琴日母親節, 我地行行下街, 99 WhatsApp 問我夜晚食唔食飯? (我心諗: 今朝你打鑼咁叫你其他果幾個心抱拎燕 ...

雖然人夾人緣係可以理解,但做到咁出面又咁揚,真係幾乞人憎。好彩你C6識做,即場Sweet哂

珍珠宮

KuKu001 發表於 18-5-14 17:13
雖然人夾人緣係可以理解,但做到咁出面又咁揚,真係幾乞人憎。好彩你C6識做,即場Sweet哂
...
擺明大細超, 唔緊要; 但又做人做到雙重標準, 突然又話我係佢心抱, 要求我依樣果樣, 真係厚顏無限.總之, 99你當果D心抱係寶, 就請你以後所有野(包括你將來啲大小二便)都直接揾佢哋, 唔洗預我.
今日你無欠我(完全無當我係家人), 他日我都無欠你(唔會當你係家人咁樣照顧);
希望你唔會買大開細, good luck!

琴晚心情就好係小鳳姐首歌咁: 涼風輕輕吹..

大宅

琴日母親節, 我地行行下街, 99 WhatsApp 問我夜晚食唔食飯? (我心諗: 今朝你打鑼咁叫你其他果幾個心抱拎燕 ...

話說我老公母親節朝早同99吵過,99話嬲,所以今晚唔同我們出街食了, 佢老公、佢D親戚都唔會去食(已 book 枱)。老公話好啊,咁我們三個自己去(emoji)(emoji)

我開心到呢,果刻想打俾我媽,叫佢來食

小肥楊    發表於 18-5-15 10:52

子爵府

我想問一年前 你99 要你老公買洗衣機
最後 邊個埋咗張單?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你老公好型,有時唔使講得多。言簡意賅
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

aquaQ 發表於 18-5-14 17:38

敗了,99實認定係心抱教唆的,99實向親朋戚友哭訴你的不是。

子爵府

美之選468 發表於 18-5-14 18:38
敗了,99實認定係心抱教唆的,99實向親朋戚友哭訴你的不是。

無所謂,who cares我地不嬲都係壞女人
幾時先上到車.....

珍珠宮

响99心目中,所有女人都糸壞女人,惡性循環,自己個女都比人鬧

男爵府

小肥楊 發表於 18-5-14 17:27
擺明大細超, 唔緊要; 但又做人做到雙重標準, 突然又話我係佢心抱, 要求我依樣果樣, 真係厚顏無限.總之, 99 ...

心聲

珍珠宮

回覆樓主:

你99又唔怕肉酸尼下配服佢喎~!

大宅

你C6拎你電話回99啊?

伯爵府

連你c6都唔返

子爵府

回覆樓主:

你老公好得

別墅

擺明大細超, 唔緊要; 但又做人做到雙重標準, 突然又話我係佢心抱, 要求我依樣果樣, 真係厚顏無限.總之, 99 ...

講得岩(emoji)(emoji) 互不拖欠!

別墅

慶幸有個明白事理既老公!
有時c6一句簡單既說話,真係可以化解太太內心好多既怨恨

別墅

有d99有係自己拎黎,一束花都俾比唔起一枝花,人哋係寶自己係草,咁我寧願返自己屋企做咁我寧願返自己屋企做寶,草慢慢俾你做寶

大宅

開心吸收勳章

今日你無欠我(完全無當我係家人), 他日我都無欠你(唔會當你係家人咁樣照顧);

呢句真係好岩聽

珍珠宮

回覆 niel 的帖子

多謝

大宅

人唔要臉天下無敵阿99!!

首頁

尾頁

跳至