自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珍珠宮

芝達 發表於 18-5-20 23:19
低俗兼污穢,唔怕影響人家身體健康嗎?點解唔尊重場合?點解要羞褥人呢?如果所有兄弟夾埋黑面唔玩,班姊 ...

係囉,我都諗緊有冇新郎會企硬唔玩?

不過話分兩頭
既然結得婚,相信價值觀都差不多
物以類聚,人以群分
抱有果種 [人不輕狂枉少年] 既諗法

男爵府

MoooVoo 發表於 18-5-20 22:46
我見過類似,不過唔係接新娘時發生,係晚上擺酒玩遊戲發生,新郎被要求啜新娘胸前粒黑色提子,新娘就被要 ...

我細個時都睇過呢d臺上遊戲,咩用下身香蕉撞嚮個鑼,我嗰時都覺得核突又唔好笑

珍珠宮

goat 發表於 18-5-20 23:08
你咁講我記起有個JM講過一單仲恐怖, 姐妹想買醋, 點知佢地覺得唔夠,
所以買左工業用醋(定係買錯左強水),
...

記得呢單新聞,YouTube都有人講翻,好似係兄弟頂左,但飲完入左icu要喺胃度插喉洗胃

樓主講嗰啲遊戲好低俗,齋睇字都頂唔順,我覺得模仿瑜珈動作、用腳甩下牌咪算囉

男爵府

Conybrownbb 發表於 18-5-20 23:09
最怕呢啲核突遊戲,啲大學O camp又搞埋呢啲嘢

系。。。。大學O camp 真系都好過分,大開眼界。當時被逼錫一個豬頭柄面,諗起就十分嘔,好後悔去一個毫無建設性的camp 。話說,依家仲有無O camp?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我結婚時都玩得好三級, 最慘到d兄弟姊妹結婚時唔俾玩, 冇仇報...

公爵府

MoooVoo 發表於 18-5-20 22:46
我見過類似,不過唔係接新娘時發生,係晚上擺酒玩遊戲發生,新郎被要求啜新娘胸前粒黑色提子,新娘就被要 ...

我又係晚宴時親眼見過呢個暖房遊戲⋯⋯
好失禮

伯爵府

ayasbaby 發表於 18-5-20 23:35
系。。。。大學O camp 真系都好過分,大開眼界。當時被逼錫一個豬頭柄面,諗起就十分嘔,好後悔去一個毫無 ...

想像到有幾嘔心。而家仲有O camp㗎, 你留意下每逢8月街頭同地鐵站都會出現一啲著一式一款嘅T shirt嘅後生仔晌度集合或跑緊, 以前佢地多數晌大學camp site玩,而家多左跑出校園

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

好憎三級遊戲, 我結婚時一早講明唔要有呢D意淫遊戲, 其實遊戲都覺得好無謂, 求其玩左兩個好簡單容易熱鬧下就算

大宅

回覆樓主

我結婚時同班姊妹講明兩樣野唔準 - 唔衛生同侮辱性。

但開門利是任r

公爵府

回覆樓主

如果我結婚一定唔會咁玩!因為其中一個比人玩既係我男人(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

真心問,點解要玩個新郎?我去咁多婚禮,真係只見香港咁興玩新郎。
我有次去飲,有新郎同兄弟病左,原來話朝早玩新郎時,姊妹用超辣的辣椒油整雪條,全部兄弟新郎要食,主要係新郎唔食得辣。
點知新郎食完咀腫左又肚痛,有兄弟都係。
仲要食cream 食朱古力等
真係咁好玩㗎?
我只知當晚氣氛好差

珍珠宮

toffeetong 發表於 18-5-20 22:52
贊成你講法。
兄弟來幫手,唔係嚟比女人羞辱,覺得係嫁杏無期既女人先諗得出。
兒時見姊妹團要兄弟幫去鄰 ...

同意
簡直係羞辱
我覺得構思同容許玩低俗、意識不良遊戲既人
某程度係反映當時人既修養

諗返起去過一個婚宴播接新娘片段
班兄弟著住t-back同情趣內衣
t-back上有個立體雞頭
又一低俗遊戲
迫全場人睇,有無諗過我地在場人士感受

珍珠宮

回覆樓主:

我自己結婚講明一定唔可以玩屎玩尿,亦唔可以玩埋D性趣內衣、胸圍底褲等~猥猥褻褻嘅野~當我唔識欣賞~我唔想個婚禮咁肉酸~
不過如果講特別,之前見到有人整咸竹蜂俾兄弟團食,我反而覺得尼個幾特別~

公爵府

toffeetong 發表於 18-5-20 22:52
贊成你講法。
兄弟來幫手,唔係嚟比女人羞辱,覺得係嫁杏無期既女人先諗得出。
兒時見姊妹團要兄弟幫去鄰 ...

做姊妹其實係個好機會,但玩埋晒呢啲野,啲機會都走晒了~

大宅

goat 發表於 18-5-20 23:08
你咁講我記起有個JM講過一單仲恐怖, 姐妹想買醋, 點知佢地覺得唔夠,
所以買左工業用醋(定係買錯左強水),
...

呢單有聽過,唔記得係咪醫院姑娘打去電台講返,印象中佢話班姊妹買左工業用嘅醋,個兄弟最後入左ICU ,個食道嚴重受傷,陰公

珍珠宮

Jessietai 發表於 18-5-20 22:39
有次我做伴娘,唔識啲兄弟姐妹嘅,啲姊妹好癲,要人跑樓梯,又混合晒辣椒油芥辣蕃茄汁要兄弟飲。結果新郎親 ...
哇,新郎個弟弟都係老爺奶奶個仔啦,咁老爺奶奶一定嬲死新娘同個姐妹啦,同埋你依單野我想起有單新聞,標題係紅事變白事,話個姐妹買錯左工業酒精,有個兄弟飲完之後死左

伯爵府

回覆樓主

任何低俗 要食落口既野 一律唔比玩
成日叫人將心比己 結婚 唔洗要玩到咁盡
如果我係兄弟 一定反面

我曾經聽過 有朋友話個次佢做兄弟 要飲洗腳水

子爵府

回覆樓主

呢d低俗遊戲只有當時發起的人覺得好玩好笑,等同O camp ,真心覺得好cheap ,好冇體面。你們要玩收埋自己玩到夠,吾好在婚禮上播,好核突架。

琥珀宮

回覆樓主:

好核突

珍珠宮

Koala_Chu 發表於 18-5-20 23:35
我結婚時都玩得好三級, 最慘到d兄弟姊妹結婚時唔俾玩, 冇仇報...
玩左啲咩咁三級?當時點解你會批?

首頁
23456...9

尾頁

跳至