家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

景X滙錢被涷結至今8個月,同佢理論D職員重粗口爛舌!佢老細叫你等公安查,查完就會放
問佢重要等幾耐,佢話半年至三年都會有
呢D不負責任嘅公司、各位小心
而家公安叫我交轉錢嘅人出來,景X話佢都搵唔到,唔知咩人來的
剩係叫我等,各位有什麼高見教下我

大宅

佢老細重話呢D嘢經常發生!重話做一單生意賺晤到幾百蚊
叫我忍耐一下,点解接生意嗰時唔話經常發生

子爵府

其实滙錢合唔合法? 好奇
心盲最可怕。

大宅

佢老細話有牌合法

別墅

回覆 leungwl 的帖子

其實當初唔係BACK TO BACK, 你用自己戶口經外滙店滙番自己大陸戶口, 應該都有轉賬滙款收據果啲, 其實俾呢啲資料公安查可唔可以幫到手? 定係間外滙店啲資料太亂, 所以要攪就幾年?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其實找換店匯錢 ,在香港是合法 ,但在大陸是不合法~

所以匯款找間大的會比較好一些~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

報公安?間嘢喺大陸?好易凍過水
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁危機

大宅

回覆 大力大力 的帖子

景至都唔算細,有十二間分行,只不過出事之後就拖,叫我等公安查,一般人滙錢點會等2⃣️-3⃣️年,滙錢時無講可能要等,亦有可能無机會攞得哂D錢,
佢老細仲話經常發生,

大宅

回覆 akichanhn 的帖子

佢應該比咗其它艇仔做、依家人地唔理佢,我同佢講比生意你哋做,無可能依家有事你公司好似無責任咁,
重話就算公安充公佢地都無責任,所以呢D公司真的要考慮清楚

大宅

回覆 akichanhn 的帖子

我喺自己名滙到我大陸公司經理名下戶口,日常支出用的,比哂月結單,來住支出佢都話唔睇,佢話入錢嗰個人是詐騙犯,
好多人報咗案

大宅

回覆 fwp 的帖子

我想知如果唔合法點解重會接生意,唔通做生意時就合法,出事就唔合法
重有我唔知佢公司搵D咩人入我户口,
佢公司有責任搵D清白嘅人,保障客人權益唔係有事就自己攪,
佢哋重話一般出咗事都係嗰客自己攪

大宅

回覆樓主:

報水果新聞,搞大佢

男爵府

leungwl 發表於 18-5-23 00:04
景X滙錢被涷結至今8個月,同佢理論D職員重粗口爛舌!佢老細叫你等公安查,查完就會放
問佢重要等幾耐,佢話 ...

依家係凍結左收款戶口? 定係只凍結一筆錢?

大宅

莎拉公主 發表於 18-5-23 22:47
報水果新聞,搞大佢
都好啊!呢D害人不淺,

大宅

kptsui 發表於 18-5-23 23:26
依家係凍結左收款戶口? 定係只凍結一筆錢?
成個戶口,本身有十多萬一齊凍

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

中港散貨貨運,海關查到車上有違禁品,會把貨車了一整車貨扣留7~10日。

我估大陸涷结資金一段時間,是作為懲罰,因為找不到證據收帳的是犯罪~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至