想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

原帖由 波兒 於 09-3-27 12:10 發表
乜佢係去睇不育科醫生何永超ga?????佢唔怪得知結婚一個月就有咗!!!

係呀!之前有報導(bk 都有人講)話佢結婚第二日係dr. Ho clinic 見倒佢同佢呀媽.
但我認佢咁快有,應該唔係做treatment. 做treatment 都冇咁快la...
何況我諗 dr ho 須然係勁,但都唔識变魔術嘅....

複式洋房

原帖由 Ruby06 於 09-3-27 11:55 發表

仲有呀!!!
如果佢個心,真係覺得有就有,冇就認命.
咁佢做乜一結左婚就去睇不育科醫生何永超呀????
最爭d人"口不對心".....

冇限個認同, 如果佢真係去睇不育科, 有嘜資格
講認唔認命的說話, 佢去睇得醫生, 就已經代表
不認命啦, 最討厭這些人~

姊妹們, 不用浪費時間係這些人身上~

我地繼續行自己已經決定咗的路, 不好灰心.
努力, 加油~

複式洋房

原帖由 Ruby06 於 09-3-27 12:51 發表

係呀!之前有報導(bk 都有人講)話佢結婚第二日係dr. Ho clinic 見倒佢同佢呀媽.
但我認佢咁快有,應該唔係做treatment. 做treatment 都冇咁快la...
何況我諗 dr ho 須然係勁,但都唔識变魔術嘅.... ...

好似話佢結婚前2個月已經有咗~

洋房

我唔會認命0即, 我要比心機, 要生個BB出來....

其實我覺得陳慧琳甘樣講野沒麼問題, 雖然我一路都唔鐘意巨, 我種意柏芝多D, 我覺得陳甘樣講0野, 系唔系其實巨都同我D一樣, 之前都有試過失望, 因此今次中0左, 所意講尼番說話, 因為我覺得巨視有感而發多D喔!!

各位姊妹都唔好受人影響, 我D將來生出來個BB才會靓靓~

伯爵府

原帖由 csbbt 於 09-3-27 12:58 發表

好似話佢結婚前2個月已經有咗~

我睇雜誌話佢結婚前兩個月已經開始努力!

我不嬲都唔多鐘意佢,因為佢太「跨張」!有雜誌話佢係繼徐子淇以外第二個最幸福既女人…er…但我估鐘意徐既人會多過鐘意佢囉!起碼到而家為止通常只係聽到d人羨慕徐,但唔會話「唔抵得佢」,但自陳結婚後已經好多人話覺得佢知道自己唔再紅,所以搵個老公嫁,跟住又不停高調晒幸福!

唉!不過各有先因莫羨人啦!
始終人生有咁多變數,未來既路始終都係自己行既!

大宅

原帖由 glorialin 於 09-3-27 13:07 發表
我唔會認命0即, 我要比心機, 要生個BB出來....

其實我覺得陳慧琳甘樣講野沒麼問題, 雖然我一路都唔鐘意巨, 我種意柏芝多D, 我覺得陳甘樣講0野, 系唔系其實巨都同我D一樣, 之前都有試過失望, 因此今次中0左, 所意講 ...

就算佢真係冇心(但我唔覺得唔係囉),佢都係太高調....
又自己向傳媒暴料,比人感覺唔好law.

複式洋房

lai 88

唔知你仲記唔記得我呢?大約年幾兩年前,我因為小x,我down得好緊要,你鼓勵過我,不過我諗你已經唔記得咗我lu,◦我好耐冇上bk,早幾日响bk見到你,我好開心呀!:lol

你唔好唔開心,咁會影響你做ivf,◦輕鬆d,我知道好難,好希望你可以成功◦

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我一路都唔中意陳,咁多明星懷孕,佢最高調啦,4個幾月就周圍同人講自己99%係陀仔!講真啦!佢係有咗先咁講!佢係好命,但唔洗曬命啦:;pppp: :;pppp:
2009年11月15日8點半穿水入醫院,11月16日凌晨2點半在QE生咗 囡囡。 囡囡有3.21kg~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

仲有, 我哋有一大班sis係到, 有嘜開心唔開心都有大把人support. 我哋絶對比佢幸福得多啦 !

大宅

我上年小產過兩次,亦曾經諗過放棄,好彩有老公支持,所以我唔會咁易"認命"!!
各位sis,加油呀

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 lai88 於 09-3-27 10:23 發表
人地姚嘉莉無佢咁紅丫麻! 我覺得佢唔算係得戚, 係比開心沖昏頭腦, 開心還開心, 但係有 d 說話唔可以亂咁講囉! 今朝成朝都諗起 "有就有, 無就認命" 呢句說話, 真係好 hurt 呀 我集中唔到精神做野 ...

lai88...你咪咁啦!! 好快就輪到你架啦! 加油呀~~~
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我係唔會認命架!雖說我無錢睇不育科名醫,但... 我同老公仍然會努力為小生命出力!

各位 sis,努力呀!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都試左2年半, IUI都做過2次, 但都未成功, 我都唔會認命架, 我會繼續努力, 我相信上天一定會俾個BB我架

複式洋房

原帖由 Ruby06 於 09-3-27 12:51 發表

何況我諗 dr ho 須然係勁,但都唔識变魔術嘅.... ...

點解呀? 物唔係做treatment十幾日後就知咩? ?-( 而且如果佢之前已經有睇開, 夠晒時間, 一D都唔出奇wor.

藝人, 偽人. 都唔知佢地邊句真. 大家唔好因為咁唔開心, 影響自己呀:)

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 lai88 於 09-3-27 11:24 發表
多謝你呀! 而家無咩喇, 不過個心都有 d 唔舒服囉...可能因為就黎做 ivf 緊張過度, 攪到個人情緒唔好, 我會注意下....控制下自己o既情緒! 唔知點解, 成日 "盈" 住今次 ivf 唔會成功, 再睇埋 kelly 呢番說話, 更加無信 ...

lai88 你都未開始做....就"盈"住唔得啦? 你要比心機...仲要比多d信心自已, 唔係bb唔會黎架。 你要加油呀....我支持你架!!

マリン媽媽永遠愛妳!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Ruby06 於 09-3-27 11:55 發表

仲有呀!!!
如果佢個心,真係覺得有就有,冇就認命.
咁佢做乜一結左婚就去睇不育科醫生何永超呀????
最爭d人"口不對心".....

咪就係...佢要咁認命, 就不如連不育科醫生都唔好睇。

マリン媽媽永遠愛妳!!

別墅

首先我唔係佢fans, 不過睇完晒佢講嘅野之後,我覺得佢冇乜野囉, 只係叫大家平常心, 唔好俾咁大壓力自己, 咁樣中嘅機會率會D大。 仲有, 每個人"駝"BB有自己的一套, 點解要話佢?我真係唔明...好多外國明星都係咁架啦, 會唔會係你地諗多左咋??
我都試左幾個月, 都仲未有BB, 不過我都要學佢咁諗:"有就有,無就認命"。冇BB的話, 我會去做人工懷孕, 如人工懷孕都冇, 我會去領養, 呢個就係我同我老公嘅計劃。
唔好意思, 大家可能會覺得唔啱聽, 不過呢D只係我個人睇法

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

cake,
我緊記得你啦, 你個名超易記, 因為我鍾意食同埋整蛋糕架!
好耐無見喇,我都好高興見番你 最近好麻....

原帖由 cake 於 09-3-27 13:41 發表
lai 88

唔知你仲記唔記得我呢?大約年幾兩年前,我因為小x,我down得好緊要,你鼓勵過我,不過我諗你已經唔記得咗我lu,◦我好耐冇上bk,早幾日响bk見到你,我好開心呀!:lol

你唔好唔開心,咁會影響你做ivf,◦輕鬆d,我 ...

男爵府

我而家無咁鐘意佢唔係因為覺得佢晒命
而係覺得佢講到好想要bb,但係有左又著高踭鞋又係咁出黎曝光有啲口不對心咯
好似都唔係好care個bb咁,又話最好喺唔知嘅情況下生左就最好云云
佢啲行徑實在好難令人相信佢好想要bb...

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

bibifa,
見到你就開心番喇....我會加油! 多謝你!

原帖由 bibifa1225 於 09-3-27 14:37 發表

lai88 你都未開始做....就"盈"住唔得啦? 你要比心機...仲要比多d信心自已, 唔係bb唔會黎架。 你要加油呀....我支持你架!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至