想生BB

跳至

首頁
23456...7

尾頁

複式洋房

無錯啦~~有左大哂咩!!!!
呢句"有就有,無就認命"黑人憎呀~
原帖由 lai88 於 09-3-27 10:27 發表
我好想比 kelly 知, 我努力左 5年幾都無 bb, 係咪應該就佢所講o既 "無就認命" 而去認命.....

我覺得佢應該為呢句 "有就有, 無就認命" 向我地呢班不育婦女道歉呀 ...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

agree...我覺得佢太高調...唔係太鍾意..
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

你咁講都o岩....不過, 我地呢 d 試左好耐o既 sister, 但好反感囉.....touchwood, 如果你真係咁唔好彩, 試左三年都唔得, 果種心情你而家唔會明白...當年, 我試左 2 年幾都唔得, 曾經唔開心響 bk 聊天室呻過, 點知比一個 sister 話我都唔算耐丫, 只係 2 年幾o者...阿邊個邊個試左 5 年呀, 仲慘過你....果一刻我好傷心, 唔通我要試足 5 年先叫慘, 點知...我真係足足等左 5 年幾都無......真係好難形容咁多年o既辛酸! 我唔開心o既係 kelly 果番言論無經過心思熟濾去講, 講真, 針唔吉到肉唔知痛, 相信若果你幾個月後有左, 你都唔會明白試左咁多年都無o既滋味, 唔會知係咩一回事.....有時見到話試左幾個月就好傷心, 咁我呢5年幾應該叫咩呢
原帖由 callist_b 於 09-3-27 14:45 發表
首先我唔係佢fans, 不過睇完晒佢講嘅野之後,我覺得佢冇乜野囉, 只係叫大家平常心, 唔好俾咁大壓力自己, 咁樣中嘅機會率會D大。 仲有, 每個人"駝"BB有自己的一套, 點解要話佢?我真係唔明...好多外國明星都係咁架啦, 會 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

點解好似無左幾個回應既?

男爵府

聽佢初初係孖b架, 後來變咗單胎, 唔知是否真?
原帖由 sppchocho 於 27-3-2009 14:50 發表
我而家無咁鐘意佢唔係因為覺得佢晒命
而係覺得佢講到好想要bb,但係有左又著高踭鞋又係咁出黎曝光有啲口不對心咯
好似都唔係好care個bb咁,又話最好喺唔知嘅情況下生左就最好云云
佢啲行徑實在好難令人相信佢好想要bb. ...

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

頭先我明明打左一篇野架, 無左喎..再打過!

你咁講都o岩, 不過在於我地呢 d 試左咁多年唔得o既 sister 黎講, kelly 果句說話真係吉到入肉囉.....姑勿論佢有無心都好, 講左就係講左, hurt 左我地就係 hurt 左! 呢個已經係事實! 作為一個不育婦女黎講, 等 bingo 日子, 真係外人唔會明白, 講真, 好彩o既, 試幾個月就有, 唔好彩, 試十年都無亦大有人在! 我地o既感受有邊個去顧及下呢, 做藝人唔可以乜都講, 咩叫做無就認命呀? 佢試左幾耐先!
幾年前我曾經呻過話試左2年半都唔得, 好唔開心, 點知比一個sister 話我, 佢話阿邊個邊個sister 試左5年都無, 咪仲慘....果一刻我個心好痛, 好傷心, 心諗, 唔通我都要試足5年先叫慘咩.....點知, 我真係足足等左5年幾都無.....果 d 試左幾個月都唔得就話好傷心, 咁我呢5年幾又應該叫咩呢 ?

原帖由 callist_b 於 09-3-27 14:45 發表
首先我唔係佢fans, 不過睇完晒佢講嘅野之後,我覺得佢冇乜野囉, 只係叫大家平常心, 唔好俾咁大壓力自己, 咁樣中嘅機會率會D大。 仲有, 每個人"駝"BB有自己的一套, 點解要話佢?我真係唔明...好多外國明星都係咁架啦, 會 ...

大宅

絕對認同你o既講法, 未去到我呢 d 試左 5 年幾都無o既階段, 真係唔會明白, 就算講話明, 實際都都係講下安慰說話! 呢 d 比起果 d "做乜仲唔生呀" "趁後生就好生番個啦" 呢類o既說話, 聽起黎更加難受

原帖由 我想生三個 於 09-3-27 16:16 發表

同財爺一個月搵十幾廿萬人工,叫大學生唔好介意搵四千蚊人工,要平常心對待,一樣道理。

你都係等咗幾個月,呢度好多媽咪等咗超過5年,甚至十年,到果個時候,你再聽返Kelly呢翻説話,就會有唔同感受。做人做事,要懂得顧及其他人感 ...

大宅

wow, 你講得好有道理呀!!

同財爺一個月搵十幾廿萬人工,叫大學生唔好介意搵四千蚊人工,要平常心對待,一樣道理。

你都係等咗幾個月,呢度好多媽咪等咗超過5年,甚至十年,到果個時候,你再聽返Kelly呢翻説話,就會有唔同感受。做人做事,要懂得顧及其他人感 ...

大宅

她那天在節目中仲好得戚咁話自己拖的是個
仔個樣好得戚囉

原帖由 Ruby06 於 27-3-2009 01:07 AM t發表

同意.
佢須然末必有心hurt 人,但好"曬命"law.
如果佢try 到40幾歲都冇.
睇吓佢有冇講得咁口響丫.

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

一個苗條既人唔好係一個天生好難減肥既人面前話自己食極都唔肥,一個攞咗5A既畢業生唔好係一個好努力都攞唔到高分既同學面前話自己平時都好少溫書...一個有錢既人唔好話一個家徒四壁既人食埋曬D無營養既Cheap飯盒...都係好簡單既做人道理!!

agreed. 但無計, 呢個世上有唔同既人, 只好自己調計一下自己既頻道. 佢地既說話, 變成左耳入右耳出.

複式洋房

估唔到 lee 個topic 有咁有返應, 我未得閒睇編稿.

""幾年前我曾經呻過話試左2年半都唔得, 好唔開心, 點知比一個sister 話我, 佢話阿邊個邊個sister 試左5年都無, 咪仲慘.""

問題係, 佢有去睇專科, 其實佢都知道自己唔細, 可能身邊的朋友有同佢講, bingo 有幾難, 佢先會咁快去睇醫生. Nevertheless, 佢有無做過 treatmnet, 佢都有行出第一步, 我見有 d sister 等了幾年 even 好幾年, 個心好想, 但又唔正面處理. 白白浪費了時候.

雜誌又話佢睇中醫. 如果佢真是有睇中西醫幫手, 其實佢都做左唔少野. 口不對心, 大把人在.

身邊朋友, 同事 or 親戚, 個口話唔生, 結果 suddenly 話你知有左, 咪又咁上下.

好似我個 case, 2x 尾開始等, 到 3x 頭都未有. 睇中醫 & 婦科, 再去睇不育先找出問題所在.

還記得個時睇婦科, 醫生話我咁後生無問題, 只是時間唔 arm. 但去到不育科, 最後發現, 我們的 bingo 幾會等於中六合彩. ... ... 雖然, 我覺得好不幸, 點解是我們, 時間過了, 我返而覺得自己幸運, 正視問題, 找出答案,就算我等到四十歲都唔會有結果.

言而, 之後 confirm bingo, 我都唔會同人講自己的事, 外人一樣覺得我好幸福, 有好老公, 有份好工, 過中辛酸又有誰知!!!!

sister 們, 不要太 care 別人的說話, 講真, 有錢當然比無錢優勝

男爵府

畀面勳章

我想生三個,
你每次寫嘢都好入題又風趣!
"我欣賞你"...........

大宅

"問題係, 佢有去睇專科......" 我都想話, 我亦都有睇專科, 我亦有睇中醫, 甚至連D迷信野都做埋, 咁我係咪無佢咁努力呢.....難度我就無正視自己問題?
"Nevertheless, 佢有無做過 treatmnet, 佢都有行出第一步, 我見有 d sister 等了幾年 even 好幾年, 個心好想, 但又唔正面處理. 白白浪費了時候." 你講得o岩...有部份sister係咁, 但係呢度大部份sister都好努力, 不斷做treatment, 失敗又再試, 咁呢d sister 係咪要認命?

呢度每個sister都有自己慘痛o既經歷, 亦有自己o既不幸o既故事....我都同你一樣, 廿到尾就開始試, 試到而家三十幾都無, 我在bk都一樣照講出黎, 係因為平時生活上已經面對唔到好多人, 講唔到咁多不育o既事, 上到黎bk, 可以話係我一日之中最常去的網站, 我講咁多, 一黎想發洩下, 二黎想搵到同道中人互相扶持下.....

sorry, 我可能講得比較激動左d, 因為我內心真係好掙扎, 好想咩都做 (treatment), 但係又好怕面對失敗....在這個時候出現 kelly 呢番說話, 覺得好自碑

原帖由 vesyy 於 09-3-27 17:22 發表
估唔到 lee 個topic 有咁有返應, 我未得閒睇編稿.

""幾年前我曾經呻過話試左2年半都唔得, 好唔開心, 點知比一個sister 話我, 佢話阿邊個邊個sister 試左5年都無, 咪仲慘.""

問題係, 佢有去睇專科, 其實佢都知道自 ...

複式洋房

原帖由 lai88 於 09-3-27 18:11 發表
"問題係, 佢有去睇專科......" 我都想話, 我亦都有睇專科, 我亦有睇中醫, 甚至連D迷信野都做埋, 咁我係咪無佢咁努力呢.....難度我就無正視自己問題?
"Nevertheless, 佢有無做過 treatmnet, 佢都有行出第一步, 我見 ...

我知好多人都正視問題亦不斷停 treatment, 我在佢地的 history 不算是什麼, 我唔係話
xx arm, 我只是覺得有苦自己知, 就算佢 or xx 表面風光, 唔通佢地唔開心會同報紙講咩. 有時 treatment 有時都好講運氣, 可能
xx 好運, 未到 treatment or 一開始 treatment bingo, 言者無心, 聽都有意. 但我地無佢咁好彩的咪做多幾次 lor. d 人天生好運, 唔係中六合彩就次次抽獎都有份. 中完咪又講風涼話. 即是而家佢咁之 ma. 佢係明星, 所以講乜都比人留意 lor.

之前, 我唔係針對你的言論, 亦唔需要自碑, lee 件唔係錯事. 而我只是想鼓勵 sister 不要太 care 佢講乜.

點解你咁掙扎? 你做緊乜野 treatment .

可能到我 try 左好多年後, 都會講 lee 句說話 ka, 不過 "某" 事在人, 成事在天. 有 try 過的, 起碼唔會後恢吧

大宅

原帖由 vesyy 於 09-3-27 19:34 發表

我知好多人都正視問題亦不斷停 treatment, 我在佢地的 history 不算是什麼, 我唔係話
陳 xx arm, 我只是覺得有苦自己知, 就算佢 or 徐 xx 表面風光, 唔通佢地唔開心會同報紙講咩. 有時 treatment 有時都好講運氣, ...

其實,都唔係話佢講左一句半句"錯"野.我地就會咁唔高興的.
而係佢成個pregancy 都好高調地 成日爆料比傳媒....
又做理d危險動作,好似好唔至在咁....再加埋句咁既說話,先會咁黑人僧姐....

男爵府

其實大家不用太上心. 雖然她如此說好像有點口不擇言.....但坦白其實是事實. 只是她的率直觸動了大家的傷口. 她可能根本不明白原來世事無絕對. 而且因為她自己的容易而不明他人的困難. 等於富有人家真的不明窮為何物一樣.

我其實認同好多事如何計劃努力也不一定有用. 我有朋友也努力很久也沒消息. 你看那些未成年少男少女. 他們如何也不想懷孕. 更不可能做那些如計排卵期, 造人後要墊高, 調理身體等. 他們卻好像很易懷孕. 所以其實只能嘆一句.

大宅

sorry, 我都知講得激動左....我知你唔係針對我, 只係講到一時火起....
總之我唔想認命!

原帖由 vesyy 於 09-3-27 19:34 發表

陳 xx arm, 我只是覺得有苦自己知, 就算佢 or 徐 xx 表面風光, 唔通佢地唔開心會同報紙講咩. 有時 treatment 有時都好講運氣, ...

別墅

言者無心,聽者有意!講嘢經吓大腦好!佢好命乜都有咪唔知幸福唔係必言囉!睇佢一d唔緊張咁,佢一定唔會自己湊BB啫!

首頁
23456...7

尾頁

跳至